< Böngészés > Főoldal / Kultúra / Blog article: A második világháború az emberiség történetének legnagyobb fegyveres konfliktusa volt.))) “Második világháború” Seconde Guerre mondiale a été le plus grand conflit armé dans l’histoire humaine.

| Mobile | RSS

A második világháború az emberiség történetének legnagyobb fegyveres konfliktusa volt.))) “Második világháború” Seconde Guerre mondiale a été le plus grand conflit armé dans l’histoire humaine.

2016. augusztus 29. | hozzászólás | Kultúra

A második világháború az emberiség történetének legnagyobb fegyveres konfliktusa volt.

A legelterjedtebb álláspont szerint 1939. szeptember 1-én kezdődött, amikor a hitleri Németország megtámadásta Lengyelországot. Egyesek 1937. július 7-t, a második kínai–japán háború kitörését tekintik kezdetének, a többség szerint azonban ez még csak helyi jellegű, a világháború szoros előzményének tekinthető katonai konfliktus volt. A háború Európában 1945. május 8-án Németország feltétel nélküli megadásával, Ázsiában szeptember 2-án, Japán kapitulációjával fejeződött be.

A világháborúban a szövetségesek és a tengelyhatalmak álltak egymással szemben; kitöréséhez nagyban hozzájárultat az első világháborút lezáró Párizs környéki békeszerződések (versailles-i békeszerződés; trianoni békeszerződés; saint-germaini békeszerződés; sèvres-i békeszerződés).

Kezdetben javarészt a tengelyhatalmak győzedelmeskedtek, majd 1942-ben a keleti, a csendes-óceáni és az afrikai fronton is a szövetségesek törtek előre; végül a tengelyhatalmak teljes vereséget szenvedtek. Az európai, ázsiai és afrikai földrészen közel hetven nemzet vett részt a harcokban. Több mint 73 millióan vesztették életüket, beleértve a megölt civileket és az elesett katonákat is.

A világháborút végigkísérték mindkét tömb rengeteg erőszakos cselekményt követett el a civil lakosok és a hadifoglyok ellen. A megszállt területeken a hadviselő felek rendre terrorizálták a lakosságot; ezen akciók közül kiemelkednek a japánok által Kínában és Mandzsúriában, a németek által az elfoglalt szovjet területeken és a szovjetek által Kelet-Európában elkövetett visszaélések. A nyugati szövetségesek sokszor rengeteg civil áldozattal jár terrorbombázásokat hajtottak végre Németország és Japán ellen — ilyen volt Drezda, Hamburg és Tokió bombázása. A világháború végén két atombombát dobtak Japánra, több tízezer embert pusztítva el. A világháború több módszeres népirtása közül az áldozatok számával és az elkövetés módszerével is „kiemelkedik” a több millió zsidót elpusztító holokauszt. A világégés után a győztesek Európában a nürnbergi perben, a Távol-Keleten a tokiói perben háborús bűnössé nyilvánítottak német és japán vezetőket.

A világháborút a hadviselő felek többsége számára lezáró párizsi békét 1947-ben kötötték meg. Európa térképét átrajzolták, a Szovjetunió jelentős területeket szerzett. Lengyelországot német területekkel kárpótolták, és ezzel nyugatabbra tolták határait. A háború után megromlott a két korábbi szövetséges, a Szovjetunió és az Amerikai Egyesült Államok viszonya, és egy új világméretű konfliktus, a hidegháború kezdődött el. Az 1914–1945 közötti időszakot egyesek második harmincéves háborúnak nevezik. Már 1946-ban Charles de Gaulle úgy nyilatkozott: „A mi győzelmünkkel végződött harmincéves háború drámája számos váratlan eseményt foglalt magában”. Erről a teóriáról írt Sigmund Neumann könyvében, szerinte az első harmincéves háborúhoz hasonlóan a 20. század eleji nagy háború is több kisebb konfliktus eredménye.

Wikipédia tagja

“Második világháború” Seconde Guerre mondiale a été le plus grand conflit armé dans l’histoire humaine.

Selon le point de vue le plus répandu 1939 . Septembre 1 Wikimedia Commons a commencé lorsque le creusé Lengyelországot. Certains Juillet 7, 1937, a été le második Guerre sino-japonaise vu comme le début d’épidémie, mais la majorité de celui-ci était juste un local, mais une forte histoire de la Seconde Guerre mondiale considéré comme un conflit militaire. La guerre en Europe href = “https://hu.wikipedia.org/wiki/Eur%C3%B3pa”> 1945 . le 8 mai, en entrant Asie Allemagne sans conditions” Septembre 2. ” href = “https://hu.wikipedia.org/wiki/Szeptember_2.” a> Septembre 2, la capitulation du Japon terminée.

Seconde Guerre mondiale, le szövetségesek et les puissances de l’Axe se faisaient face; fermeture Párizs traités de paix autour ( Versailles traité de paix -i; traité de Trianon ; saint-germaini traité de paix; traité de Sèvres ).

Initialement, les puissances de l’Axe largement prévalu, et en 1942, l’Est, le Pacifique et fronts africains les Alliés sont entrés; Enfin, l’ensemble des puissances de l’Axe ont été vaincus. Européenne, asiatique et africaine continents près de soixante-dix nations ont pris part aux combats. Plus de 73 millions de personnes ont perdu la vie, y compris des civils et tué les soldats tombés au combat.

Guerre mondiale escorté à travers les deux blocs beaucoup de violence commis contre des civils et des prisonniers de guerre . Les territoires occupés des parties belligérantes ont terrorisé régulièrement la population; ces actions se distinguent parmi les Japonais en Chine et en Mandchourie par les Allemands dans la partie occupée soviétique les zones et les abus commis par les Soviétiques en Europe de l’Est. Les alliés occidentaux implique souvent beaucoup de victimes civiles terrorbombázásokat été faites contre l’Allemagne et le Japon – a eu un tel Dresde Hamburg et Tokió bombardements . A la fin de la Seconde Guerre mondiale Deux bombes atomiques lâchée sur le Japon, détruit des dizaines de milliers de gens. Guerre mondiale du nombre de victimes et le modus operandi de Il peut “se démarquer” dans les millions de Juifs détruire un Holocauste. Après le cataclysme, les gagnants de l’Europe Nuremberg, l’Extrême-Orient < a title = "procès de Tokyo" href = "https://hu.wikipedia.org/wiki/Toki%C3%B3i_per~~number=plural"> Tokyo lawsuit háborús déclaré coupable dirigeants allemands et japonais.

Guerre mondiale la fermeture de la majorité des parties belligérantes à 1947 Paris paix conclue. Refondu la carte de l’Europe, l’Union soviétique a gagné des zones importantes. Pologne territoires allemands compensés, et cela poussé les limites plus à l’ouest. Après la guerre détérioré les deux anciens alliés, l’Union soviétique et relation États-Unis, et un nouveau conflit mondial, le guerre froide a commencé. La période entre 1914-1945, certains második Guerre de Trente Ans est appelé. Déjà en 1946, Charles de Gaulle a déclaré: «Notre győzelmünkkel fin de la guerre de Trente Ans, un certain nombre de drame Il comprenait un événement inattendu. ” De cette teóriáról écrit Sigmund Le livre Neumann, il pense la guerre de Trente href=”https://hu.wikipedia.org/wiki/Harminc%C3%A9ves_h%C3%A1bor%C3%BA”> Années de la première Leave a Reply 218 megnézve, 1 alkalommal mai nap |