< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Megrohamozta egy kurd újság szerkesztőségét a török rendőrség))) Kurdos irrumpieron en una oficina de un periódico de la policía turca

| Mobile | RSS

Megrohamozta egy kurd újság szerkesztőségét a török rendőrség))) Kurdos irrumpieron en una oficina de un periódico de la policía turca

2016. augusztus 29. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Megrohamozta egy kurd újság szerkesztőségét a török rendőrség

fecsegő szimbolum

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál jó nagyon jó!

Megrohamozta az Azadiya Welat nevű kurd nyelvű újság diyarbakiri szerkesztőségét vasárnap késő este a török rendőrség, és a helyszínen lévő 27 újságírót őrizetbe vették – jelentette az IMC TV kurdbarát televízió. A török hatóságok az eljárást azzal indokolták, hogy “terrorista egyesületről” van szó.

Jogvédő szervezetek és nemzetközi megfigyelők a július 15-én lezajlott török puccskísérlet óta aggódva figyelik a török sajtószabadság helyzetét. Ankara a sikertelen hatalomátvételi kísérletet követően 130 újság, rádió és televíziós csatorna működését szüntette be.

A sajtóorgánumoknak azt rótták fel a török hatóságok, hogy kapcsolatban állnak az Egyesült Államokban élő Fethullah Gülen hitszónokkal, akit Ankara a puccskísérlet értelmi szerzőjének tart.
Egyre szigorúbb ellenőrzés

Ankara azóta szigorúbb ellenőrzés alatt tartja a kurd médiát, mióta Törökország délkeleti részében két és fél évnyi fegyverszünet után tavaly júliusban kiújultak a harcok a kurd milíciák és a biztonsági erők között. Az utóbbi időben a kurdbarát média azonban még az eddigieknél is erőteljesebb nyomás alá került.

Augusztus közepén egy isztambuli bíróság betiltotta az Özgür Gündem nevű kurd lapot, amelyet azzal vádoltak meg, hogy a betiltott Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) propagandáját terjeszti.

A 2011-ben alapított, magánkézben lévő IMC TV február végén közölte, a hatóságok a Türksat nevű műhold működtetőjét utasították, hogy szüntesse be a kurd csatorna műsorainak sugárzását, mivel “terrorista propagandát” közvetítenek. Ennek ellenére az IMC TV internetes oldalán továbbra is közzéteszi műsorait.

Ez az egyetlen kurdbarát tévécsatorna Törökországban, amely szembemegy a kormányzati retorikával. Habár nem az IMC TV az egyetlen kurd nyelvű csatorna: a legutóbbi médiareform idején például a TRT állami televízió is létrehozott saját kurd adót TRT Kurdi néven.

forrás:origo.hu

Kurdos irrumpieron en una oficina de un periódico de la policía turca

 castañeteo el símbolo

www.fecsego.eu noticias internacionales Buena!

Irrumpieron en la lengua kurda periódicos nombres Azadiya Wela editorial Diyarbakir domingo por la noche, la policía turca, y 27 periodistas fueron detenidos en el lugar – dijo el televisor IMC kurdbarát televisión. Las autoridades turcas han justificado el procedimiento por “egyesületről terrorista” es la palabra.

Las organizaciones de derechos civiles y observadores internacionales están observando con preocupación la situación de la libertad de prensa en Turquía desde los turcos tuvo lugar el día 15 Julio intento de golpe. Ankara después de un fallido intento de adquisición de 130 periódicos, radio y canal de televisión dejó de funcionar.

Los medios de comunicación que acusaban a las autoridades turcas que estar relacionados con los EE.UU.-hitszónokkal Gülen, que era un intento de golpe en Ankara sostiene el autor intelectual.
Cada vez son más estrictos controles

Ankara se ha mantenido bajo un control más estricto en los medios kurda, ya que la parte del sudeste de Turquía después de dos años y medio de alto el fuego en julio del año pasado en la reanudación de los combates entre las milicias kurdas y fuerzas de seguridad. Recientemente, el kurdbarát medios, pero todavía estaba por debajo de la presión será aún más fuerte.

A mediados de agosto en un tribunal de Estambul prohibidos los nombres de tarjeta kurda Özgür Gundam, que se acusó al proscrito Partido de Trabajadores del Kurdistán (PKK) difundir propaganda.

Fundada en 2011, de propiedad privada de televisión IMC dijo a finales de febrero, las autoridades negaron el satélite Turksat actuador nombres para detener los programas del canal de radiodifusión kurdo como la radiodifusión “propaganda terrorista”. A pesar de esto, la página web del IMC seguirá publicando programas de televisión.

Kurdbarát Este es el único canal de televisión en Turquía, lo que va en contra de la retórica del gobierno. Aunque el IMC no es el único canal de televisión en lengua kurda: curdo propio ejemplo, durante la reciente reforma de los medios creado la televisión estatal TRT TRT también conocido como impuesto Kurdi.

Fuente: origo.hu

Leave a Reply 173 megnézve, 1 alkalommal mai nap |