< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Bekeményít az EU: 5000 milliárd (!) forintos számla mehet az Apple-nek)) Bekeményít l’UE (!) De 5000 milliards de HUF facture peut aller à Apple

| Mobile | RSS

Bekeményít az EU: 5000 milliárd (!) forintos számla mehet az Apple-nek)) Bekeményít l’UE (!) De 5000 milliards de HUF facture peut aller à Apple

2016. augusztus 30. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Bekeményít az EU: 5000 milliárd (!) forintos számla mehet az Apple-nek

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen


www.fecsego.eu nemzetközi hírportál jó nagyon jó!

A jogszabályokkal ellentétes adókedvezményekben részesíthetett Írország több amerikai nagyvállalatot csak azért, hogy náluk nyissák meg európai központjukat. Az ügyben egy technológiai nagyvállalat már biztosan érintett: az Apple.

Hamarosan nyilvánosságra hozza döntését az Európai Bizottság az ír adókedvezmények ügyében. A Financial Times szerint Margrethe Vestager versenyjogi biztos társainak már megküldte a 130 oldalas határozatot, amit már kedden nyilvánosságra is hozhatnak. A lap szerint az EB egy az egyben elkaszálta az írek által adott adókedvezményeket.

A Bloomberg úgy tudja, hogy az Apple-t 19 milliárd dollárnyi adó befizetésére kötelezik majd, ami nagyjából 5239 milliárd forintot jelent. Ezzel szemben a The Irish Times értesülése szerint “csak” 100 millió eurós lesz a számla, ami 31 milliárd forintot sem jelent.

A 2014 óta zajló vizsgálat az írek által 1991 és 2007 között kötött, adókedvezményt biztosító megállapodásokra terjedt ki. Az egyezményekben az ír kormány jelentős kedvezményeket biztosított egyes amerikai nagyvállalatóknak, akiknek az amúgy sem túl magas 12,5 százalékos adó töredékét kellett csak fizetniük.

Az Apple-nek egyébként bőven van miből állnia a számlát, és még egy 5000+ milliárd forintos befizetési kötelezettség sem nagyon ingatná meg a cég mindennapjait – ez ilyen profittal nem is csoda.

forrás:hvg.hu

Bekeményít l’UE (!) De 5000 milliards de HUF facture peut aller à Apple

[Caption id = “attachment_76574” align = largeur “de AlignLeft” = “150”] pays 1OO de www.fecsego.eu, sur tous les continents www.fecsego.eu 1OO pays sur tous les continents [/ caption]
www.fecsego.eu nouvelles internationales Bon!

La législation est contraire aux avantages fiscaux részesíthetett plusieurs grandes entreprises américaines en Irlande juste pour les amener à ouvrir leur siège européen. Le cas est une société de haute technologie a certainement affecté: Apple.

Bientôt publier la décision de la Commission européenne en ce qui concerne les incitations fiscales irlandaises. Le Financial Times a déclaré le commissaire Margrethe Vestager concurrence collègues avaient envoyé la décision de 130 pages, qui a été rendu public le mardi produisent également. Retour à la EB comme un one elkaszálta allégements fiscaux accordés par les Irlandais.

Bloomberg comprend que Apple a été de 19 milliards de dollars en paiement de l’impôt entreprendra, ce qui représente à peu près 5239000000000 HUF. En revanche, The Irish Times a été informé que “seulement” 100 millions € sera dans le projet de loi, ce qui ne veut pas dire 31 milliards de HUF.

L’enquête a porté sur la place depuis 2014 conclus par les Irlandais entre 1991 et 2007, fournissant des accords d’allégement fiscal. Les conventions américaines dans certaines grandes entreprises des avantages considérables accordés par le gouvernement irlandais, qui ne devait payer pour la fraction de taxe déjà très élevé de 12,5 pour cent.

Apple a beaucoup de ce que vous seriez par ailleurs dans le projet de loi, et même une obligation de paiement milliards de forints 5000+ pas vraiment secouer la vie quotidienne de l’entreprise – il est pas étonnant un tel profit.

Source: hvg.hu

Leave a Reply 1847 megnézve, 2 alkalommal mai nap |