A város korábbi polgármestere, Szabó Zsolt államtitkár vezetésével újraalakult a Fidesz hatvani szervezete, a város nyolctagú fideszes vezetéséből csak ketten maradtak párttagok. Kiszórták a jelenlegi polgármestert is, aki szerint az államtitkár célja az volt, hogy a város továbbra is az ő irányítása alatt maradjon.

Augusztus 25-ével új Fidesz-alapszervezet alakult Hatvanban – írta a Heol.hu helyi hírportál. Az új csoportnak nem lett tagja sen Horváth Richárd polgármester, sem “a körülötte lévő emberek”, párttagságuk megszűnt – mondta Szabó Zsolt országgyűlési képviselő, államtitkár és választókerületi elnök, aki újra a hatvani Fidesz elnöke lett.

A  város nyolctagú fideszes vezetéséből csak ketten maradtak párttagok: Szinyei András alpolgármester és Köves Gábor Nándorné önkormányzati képviselő.

Közel egy éve bontakozott ki fideszes belharc a városban, amelynek része volt, hogy Szabót tavaly szeptemberben leváltották a helyi Fidesz éléről. Szabó Zsolt szavai szerint a Fidesz központi választmánya Kövér László elnök vezetésével döntött úgy, hogy Hatvanban új szervezetet alakítanak. Szabó Zsolt alelnökei Köves Gábor Nándorné és Mezei Anna lesznek.

Szabó Zsolt
© MTI / Mohai Balázs

Szabó Zsolt államtitkár korábbi nyilatkozataiban élesen kritizálta a hatvani vezetés tevékenységét: pénzügyi gondok, hibás pályázatok, megvalósulatlan ígéretek, rendezetlenség, átláthatatlanság jellemezték szerinte a város működését. Szabó arról is kérdezte Horváth Richárd polgármestert: most, hogy nem fideszes, akar-e még károkat okozni a városnak. Szabó úgy fogalmazott: “Ez az én városom.  Ez hozzám kötődik. Amíg lehet alázattal, tisztelettel fogom szolgálni a városomat.”

A jobb oldalon Horváth Richárd
© MTI / Komka Péter

Horváth szerint Szabó Zsolt célja az volt, hogy a város továbbra is az ő irányítása alatt maradjon (Szabó korábban polgármester is volt). A mostani polgármester azt mondta, nem engedhette, hogy az államtitkár személyes  ambícióinak, érdekeinek megfelelő döntések szülessenek, ezért távolította el nyáron azokat az embereket a polgármesteri hivatalból, akik szerinte nem a város érdekeit szolgálták. Horváth szerint az államtitkár nyilatkozata – “Hatvan az én városom” – önmagáért beszél; “nem, Hatvan a hatvaniaké!”, a lakosok nem Szabó Zsolt alattvalói – replikázott Horváth Richárd.

A polgármester nem érti, Szabó Zsolt miért úgy alakította meg a hatvani Fideszt, hogy abból kizárta azokat, akik a városért az elmúlt évtizedekben a legtöbbet tették. A riválisa által felsorolt vádakat Horváth Richárd visszautasította.

forrás:hvg.hu