< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Palotaforradalom az EU-ban, Brüsszel lázong))) Palácio da Revolução nos manifestantes UE, Bruxelas

| Mobile | RSS

Palotaforradalom az EU-ban, Brüsszel lázong))) Palácio da Revolução nos manifestantes UE, Bruxelas

2016. augusztus 31. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Palotaforradalom az EU-ban, Brüsszel lázong

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

Isten áldja meg a www.fecsego.eu nemzetközi hírportált és óvja Magyarországot!

Semmi perc alatt több tízezren írták alá azt a petíciót, amely elítéli, hogy José Manuel Barroso, az Európai Bizottság előző elnöke a Goldman Sachs bankháznál vállalt munkát. A tiltakozók Barroso uniós nyugdíjának és tiszteletbeli címeinek felfüggesztését követelik.

Rövid idő alatt 77 ezer aláírás került arra az online petícióra, amelynek kezdeményezői elítélik José Manuel Barrosót, az Európai Bizottság volt elnökét, mert munkát vállalt a Goldman Sachs befektetési banknál – tudósított a CNBC. Barroso tíz év szolgálat után 2014 őszén adta át a stafétabotot utódának, Jean-Claude Junckernek. Korábban, 2002 és 2004 között Portugália miniszterelnöke volt.

A petíció aláírói példamutató intézkedéseket követelnek a felelőtlen és morálisan elítélendő döntést hozó politikus ellen, aki július elején fogadta el a bankház állásajánlatát.

Barroso tiszteletbeli elnökként és általános tanácsadóként állhat munkába Londonban. A Goldman csak annyit reagált a tiltakozásra, hogy új munkatársa elhelyezkedése előtt kitöltötte a 18 hónapos várakozási időt, amely egy az ő szintjén álló vezetőtől elvárható az új megbízatás elvállalása előtt.

Pedig akkor még

Barroso nehéz időkben teljesített szolgálatot az EU brüsszeli központjában. Részt vett a görög válság kezelésében, az európai intézmények reformjában és az EU klímavédelmi intézkedéscsomagjának összeállításában.

Az elhelyezkedése ellen indított petíció szerzői nem mulasztják el megjegyezni, hogy a Goldman Sachs súlyos szerepet játszott a világot megrázó 2008-as pénzügyi válságot megelőző pénzügyi piramisjátékban és részt vállalt a görög költségvetési hiány eltitkolásában is.

Volt munkatársak

Még érdekesebb talán, hogy a tiltakozást az Európai Unió brüsszeli intézményeinél dolgozó tisztviselők kezdeményezték. Szerintük a bankház ajánlatának elfogadásával Barroso részt vállalt az uniós vezetők egy részére jellemző, felelőtlen “forgóajtó-politikában, nevezetesen abban, hogy a közszolgálatban megszerzett tapasztalataik a magánszférában kamatoztatják.

Azért álltunk össze erre a tiltakozásra, mert egyre jobban aggaszt bennünket, hogy a családjainkban, a baráti körünkben és a tágabb környezetünkben rohamosan romlik az európai projekt megítélése – fogalmaznak. Barroso döntése tovább fűti azokat az indulatokat, amelyeket már nem csupán euroszkeptikusnak, hanem egyenese eurófóbnak nevezhetők.

Következmények

A petíció aláírói követelik, hogy az EU függessze fel Barroso nyugdíját, ne csupán arra az időre, amíg a Goldmannál dolgozik, hanem azon túl is. Emellett meg kell tiltani, hogy használja azokat a tiszteletbeli címeket, amelyeket az európai intézményekben végzett munkája alapján kapott. Az Európai Bizottság nem kommentálta a lázongó tisztviselők kezdeményezését. A petíciót a change.org weboldalon futtatják.

forrás:napi gazdaság.hu

Palácio da Revolução nos manifestantes UE, Bruxelas

[Caption id = “attachment_76574” align = “AlignLeft” width = “150”] países 1OO www.fecsego.eu, em todos os continentes www.fecsego.eu 1OO países em todos os continentes [/ caption]

Que Deus abençoe e proteja o portal de notícias internacional www.fecsego.eu Hungria!

Nada minutos dezenas de milhares assinaram uma petição condenando que José Manuel Barroso, presidente da casa bancária anterior da Comissão Europeia Goldman Sachs um emprego. Os manifestantes Barroso e títulos honoríficos de pensões da UE exigem suspensão.

Em um curto espaço de tempo foram 77 mil assinaturas para a petição online, que condenou os iniciadores José Manuel Barroso, Presidente da Comissão Europeia foi por causa do trabalho realizado pela Goldman Sachs banco de investimento – relatou na CNBC. Barroso entregou o bastão ao sucessor, Jean-Claude Juncker, no outono de 2014, depois de dez anos de serviço. Anteriormente, de 2002 a 2004, foi primeiro-ministro de Portugal.

Os peticionários exigiu ação exemplar contra o político de tomada de decisão irresponsável e moralmente repreensível que foi adotado no início de julho, casa trabalho do banco oferece.

presidente honorário do Barroso e consultor geral pode trabalhar em Londres. Goldman meramente respondeu ao protesto, antes de completar a nova posição pessoal do período de espera de 18 meses, o que é esperado para o nível de um líder que está na frente de seu novo mandato para a realização.

e então

Barroso tempos difíceis serviu a sede da UE em Bruxelas. Tomou parte na gestão da crise grega, e a reforma do pacote das alterações climáticas da UE de medidas na compilação das instituições europeias.

Petição lançada contra a localização do autor não deixa de notar que o Goldman Sachs desempenhou um papel importante no jogo pirâmide financeira mundial, quebrando crise financeira anterior de 2008 e participou do défice orçamental grego para escondê-la.

Ex-colegas de trabalho

Mais interessante, talvez, para protestar contra a trabalhar nas instituições da UE em Bruxelas funcionários iniciadas. De acordo com a proposta do banco para abrigar a adoção de Barroso participou de um típico líderes da UE para a ‘política de porta giratória irresponsável, ou seja, que a experiência adquirida no serviço público no exploradora setor privado.

Ele levantou-se para o desafio, porque mais e mais preocupados com nós que em nossas famílias, em nosso círculo de amigos e o ambiente em geral em nossa percepção rápida deterioração do projecto europeu – formular. A decisão de Barroso ainda mais aquecida por essas paixões, que têm sido não só eurocéptico, mas endireitou eurófóbnak ser identificado.

consequências

Os peticionários estão exigindo que a UE suspender aposentadoria Barroso, não só para o tempo até que o Goldmann no trabalho, mas também fora dela. Além disso, ele deve ser proibido de usá-los títulos honoríficos, que foi baseado no trabalho feito nas instituições europeias. A Comissão Europeia não comentou sobre a iniciativa dos oficiais rebeldes. A petição change.org para executar o site.

Fonte: gazdaság.hu diária

Leave a Reply 1046 megnézve, 1 alkalommal mai nap |