< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Ukrajna-bűncselekmény Iszlamista harcosokat is Európába juttató embercsempész-csoportot számoltak fel Ukrajnában

| Mobile | RSS

Ukrajna-bűncselekmény Iszlamista harcosokat is Európába juttató embercsempész-csoportot számoltak fel Ukrajnában

2016. augusztus 31. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Ukrajna-bűncselekmény
Iszlamista harcosokat is Európába juttató embercsempész-csoportot számoltak fel Ukrajnában

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) az ügyészséggel és rendőrséggel karöltve az ukrán-orosz határon működő nemzetközi embercsempész-csoportot számolt fel, amely mások mellett iszlamista harcosokat is az Európai Unióba juttatott Oroszországból.

Az SZBU honlapján olvasható jelentés szerint a bűnszövetkezetet az Ukrán Állami Határőrszolgálat (DPSZU) keleti regionális főosztályának egyik munkatársa irányította, aki hivatali hatalmával visszaélve leplezte az oroszokból, ukránokból és kaukázusiakból álló nemzetközi csoport tagjainak törvényellenes tevékenységét. Az embercsempész “folyosó” mindkét irányba – Oroszországból Ukrajna felé és fordítva is – működött.
Az SZBU munkatársai megállapították, hogy az embercsempész útvonalat az Iszlám Állam terrorszervezet hívei harcosoknak Oroszországból európai uniós országokba juttatására használták fel.
Az SZBU közleménye szerint az embercsempész-csoport egyik tagját a szolgálat munkatársai hétfőn fogták el az észak-ukrajnai Szumi megye területén, amikor két ukrán állampolgárt készült illegálisan átjuttatni Oroszországba. A bűnszervezet többi tagját, közte a csoport vezetőjét ugyanazon a napon Harkivban vették őrizetbe.
Az ügyben az ukrán hatóságok folytatják a nyomozást.

MTI

Leave a Reply 1457 megnézve, 3 alkalommal mai nap |