< Böngészés > Főoldal / Katasztófavédelem / Blog article: Sajtóközlemény

| Mobile | RSS

Sajtóközlemény

2016. szeptember 5. | hozzászólás | Katasztófavédelem

A megye több pontján is égett a kiszáradt aljnövényzet.

Ötszáz négyzetméteren égett a kiszáradt aljnövényzet pénteken délután Öttömös külterületén. A ruzsai katasztrófavédelmi őrs egysége és a kiskunhalasi tűzoltók fékezték meg a lángokat. A tűzben senki sem sérült meg.

Egy családi ház tetőszerkezete lángolt pénteken késő éjszaka Balástyán. A kisteleki és a szegedi egységek mellett a balástyai önkéntes tűzoltók érkeztek a helyszínre. A tető ekkor már teljes terjedelmében égett. Két vízsugárral kezdték meg a tűzoltók a lángok eloltását. A gyors beavatkozásnak köszönhetően a tűz nem terjedt tovább. Személyi sérülés nem történt.

Elektromos vezetékre hasadt egy nagy méretű faág pénteken délelőtt Mártélyon. A hódmezővásárhelyi hivatásos egység végezte a műszaki mentést, amelyben a mártélyi önkéntes tűzoltók is segítséget nyújtottak.

Az összehordott hulladék és az avar lángolt szombaton Szentesen, a Nagytőkei út mellett. A város tűzoltói egy vízsugárral körülhatárolták, majd eloltották a lángokat.

Vasárnap egy szabadtéri tűzesethez riasztották a szegedi egységeket. Tiszaszigeten, a Tiszai úton ötszáz négyzetméteren égett a nádas és az avar. Egy vízsugárral fékezték meg a lángokat a tűzoltók. Senki sem sérült meg.

Üdvözlettel:

Molnár Krisztina

tűzoltó főhadnagy

megyei katasztrófavédelmi szóvivő

Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Leave a Reply 272 megnézve, 1 alkalommal mai nap |