< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: A bíróság szerint nyugodtan lehet mondani, hogy a Jobbik gázkamrába küldené ellenfeleit

| Mobile | RSS

A bíróság szerint nyugodtan lehet mondani, hogy a Jobbik gázkamrába küldené ellenfeleit

2016. szeptember 8. | hozzászólás | Fecsegő hírek

A bíróság szerint nyugodtan lehet mondani, hogy a Jobbik gázkamrába küldené ellenfeleit

A Demokratikus Koalíció közleménye szerint a Jobbik pert indított Arató Gergely ellen, mert egy interjúban azt mondta, hogy a szélsőjobboldali párt “a politikai ellenfeleit a Dunába és gázkamrába akarja küldeni”. A bíróság a DK-nak adott igazat.
Mint írják, a bíróság indoklása a Kúria azon döntésére hivatkozott, amely szerint a Jobbikot lehet szélsőjobboldali pártnak nevezni, ezért nincs miért felelősségre vonni egy politikust, ha az élve a véleménynyilvánítás szabadságával elmondja, hogy miről is ismerszenek meg a szélsőjobboldali pártok, valamint mire szokták használni a közhatalmat.
Idén februárban az NMHH jogerősen az ATV-nek adott igazat a Jobbikkal szemben, mert a párt sérelmezte, hogy szélsőjobboldalinak nevezték őket a csatorna híradójában. Az ügyben per indult, a hosszadalmas jogi procedúra végén a bíróság úgy döntött, hogy ha a saját alapító nyilatkozata által is elismerten radikális jobboldali pártot egy híradásban szélsőjobboldaliként azonosítva neveznek meg, nem jelent véleményformálást.
Lehet szélsőjobboldalinak nevezni a Jobbikot
A Jobbik sérelmezte, hogy az ATV leszélsőjobboldalizta. A Médiatanács szerint ez nem jogsértő.
Tovább

forrás:magyar hírlap.hu

Leave a Reply 89 megnézve, 1 alkalommal mai nap |