< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: A Medián szerint nem lesz érvényes a népszavazás /// Die Medien sagte, das Referendum nicht gültig ist

| Mobile | RSS

A Medián szerint nem lesz érvényes a népszavazás /// Die Medien sagte, das Referendum nicht gültig ist

2016. szeptember 29. | hozzászólás | Közélet

A Medián szerint nem lesz érvényes a népszavazás

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál
Nagy többségben lesznek a nem szavazatok, de aligha lesz érvényes a népszavazás, mivel várhatóan a jogosultak kevesebb mint fele járul majd az urnákhoz – derül ki a Medián által a HVG megbízásából készített felmérésből.
A felmérés szerint a szavazókorú népesség 42 százaléka állította, hogy az október 2-i referendumon biztosan leadja a szavazatát. Az általában tapasztalható becslési hibát bekalkulálva sem valószínű, hogy vasárnap ennél sokkal többen járulnának az urnákhoz.

tutda-1024x536A megkérdezettek nagy többsége (89 százaléka) ismeri a népszavazáson feltett kérdést, további 9 százalék meg nem tudta, miről, de azt tudta, hogy lesz népszavazás. A válaszadók 68 százaléka ért egyet azzal, hogy erről a kérdésről népszavazást tartsanak, a Fidesz és a Jobbik szavazóinál szinte teljes az egyetértés, de még a baloldali szavazók négytizede is egyetértett ezzel.

Nagyjából minden negyedik ember (28 százalék) mondta azt, hogy nem helyesli a népszavazást. Tőlük azt is megkérdezték a kutatók, hogy az elutasítás közszájon forgó három változata közül melyiket tartanák üdvözítőnek. A relatív többségük (36 százalék, tehát a teljes szavazókorú népesség tizede) a távolmaradást pártolja, az érvénytelen és az igen szavazat együtt ért el ugyanennyit (18-18 százalék).

A kutatók hozzáteszik: az előrejelzés még a szokásosnál is nehezebb, hiszen az alapjául szolgáló felmérés óta bekövetkezett rendkívülinek mondható fejlemények, nevezetesen a terrorfenyegetés rémét felidéző körúti robbantás hatását nagyon nehéz bekalkulálni.

forrás:168óra.hu

Die Medien sagte, das Referendum nicht gültig ist

www.fecsego.eu internationale Nachrichten
Die überwiegende Mehrheit nicht stimmen, aber es wird kaum für das Referendum gültig sein, weil es erwartet wird, zu den Urnen in weniger als der Hälfte der Wahlberechtigten zu tragen – laut einer Umfrage von Median HVG im Auftrag.
Laut der Umfrage, 42 Prozent der Wahlalter Bevölkerung behauptet, dass die 2. Oktober Referendum, dass ihre Stimme. Der Schätzfehler wird in der Regel in Factoring gesehen nicht wahrscheinlich ist, viel Sonntag mehr Menschen zu den Urnen zu tun zu helfen.

Die überwiegende Mehrheit tutda-1024x536A Befragten (89 Prozent) erkennen das Referendum Frage gestellt, um 9 Prozent wussten nicht, was, aber ich weiß, dass es ein Referendum sein. 68 Prozent der Befragten stimmen zu, dass ein Referendum zu diesem Thema statt, Fidesz und Jobbik fast vollständige Übereinstimmung szavazóinál, ließ aber auch vier Zehntel Wähler mit, dass vereinbart wurde.

Etwa einer von vier Menschen (28 Prozent) sagten, sie würden nicht das Referendum genehmigen. Die Forscher baten sie auch, welche der drei Varianten der Ablehnung közszájon Problem würde Retter statt. Eine relative Mehrheit (36 Prozent, ein Zehntel der Gesamtwahlalter Bevölkerung) zu Gunsten seiner Abwesenheit, erreicht die gleiche Menge an ungültigen Stimmen und co (18-18 Prozent).

Die Forscher fügen hinzu: die Prognose ist noch schwieriger als sonst, da die Erhebungen, weil es basiert, kann außergewöhnliche Entwicklungen, insbesondere die Auswirkungen der terroristischen Bedrohung evozieren Terrorattentate Boulevard bekalkulálni sehr schwierig.

Quelle: 168óra.hu

Leave a Reply 326 megnézve, 1 alkalommal mai nap |