< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Japán Mérgezett infúzióval öltek meg idős betegeket

| Mobile | RSS

Japán Mérgezett infúzióval öltek meg idős betegeket

2016. szeptember 30. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Japán
Mérgezett infúzióval öltek meg idős betegeket

Kórházi alkalmazott lehet az, aki legalább két idős pácienst gyilkolt meg egy jokohamai kórházban infúzióba csempészett méreggel.

A város Kanagava negyedében működő Ogucsi Kórház szeptember 20-án jelezte a rendőrségnek, hogy feltehetőleg megbabrálták az intézmény néhány infúziós zsákját. A hatóságok szerint két 88 éves pácienst mérgeztek halálra a kórházban.

A nyomozók nem találtak lyukakat a két elhunyt férfi infúziós zsákjain, de nagyjából tíz olyan használaton kívüli zsákot találtak a kórház negyedik emeleti nővérszobájában, amelyek csomagolásán lyukakat fedeztek fel.

A hatóságok szerint valaki ezeken keresztül próbálhatott meg olyan, a szappanokban és mosószerekben gyakran előforduló, úgynevezett felületaktív anyagokat fecskendezni a zsákokba, amilyeneket a gyanú szerint a két áldozat meggyilkolásához is használtak.

A két páciens a szeptember 17-ével kezdődött háromnapos hosszú hétvégén halt meg, amikor csak kevés ügyeletes volt a kórházban. Az intézmény bejárata zárva volt, és biztonsági őrök is szolgálatban voltak.

A kórházakban gyakran használnak felületaktív anyagokat a fertőtlenítéshez, ám az emberi szervezetbe jutva ezek az anyagok mérgezőek lehetnek.

Július óta szokatlanul sok – negyvenhat – másik páciens is meghalt a kórház negyedik emeletén, ahol a két áldozatot is ápolták. Augusztus közepe és szeptember közepe között volt néhány nap, amikor négy-öt páciens is meghalt, ám mivel az intézmény semmilyen kórházi fertőzésre utaló jelet nem talált, annak tudta be a magas halálozási rátát, hogy akkortájt sokkal több végstádiumban lévő beteget vett fel.

Az ügyben nyomozó rendőrség munkáját jelentősen nehezíti, hogy a holttestek nagy részét már elhamvasztották.

forrás:ma.hu

Leave a Reply 327 megnézve, 1 alkalommal mai nap |