< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Németh Szilárd: Csak most jön az igazi ütközet///// Nemeth Solid: Only now comes the real battle

| Mobile | RSS

Németh Szilárd: Csak most jön az igazi ütközet///// Nemeth Solid: Only now comes the real battle

2016. október 7. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Németh Szilárd: Csak most jön az igazi ütközet

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál

Miért kellett eltapsolni 15 milliárdot? „Hogy tisztességesen tájékoztassuk az embereket.” Miért maradtak sokan otthon? „Mert tudják, jó kezekbe került az ügy, megoldódik, ezért másokra bízták a döntést.” Minek kellett népszavazni, ha az érvényesség lényegtelen? „Hisz nemzeti sorskérdés.” Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke mindenre megfelel.
– Nem egy nagy jóstehetség.

– Miért is?

– Korábban azt nyilatkozta, érvényes lesz a népszavazás.

– Én azt mondtam: számunkra mindenképp érvényes lesz. Minél több ember megy el, annál nagyobb a felhatalmazásunk, és minél többen egy irányba szavaznak, az annál jobban erősíti a kormány politikáját.

– A saját csapdájukba estek: 2014-ben ötven százalékra emelték az érvényességi küszöböt, ráadásul úgy, hogy az érvénytelen szavazatok nem számítanak bele a részvételbe. Ha marad a régi rendszer, bőven érvényes lett volna a kvótareferendum.

– A népszavazás nem játékszer, a magyar közjogi hagyományok nem svájciak. Ott minden ügyre népszavazást írnak ki. Itt viszont az a jó, ha csak a nemzet életét meghatározó kérdések kerülnek napirendre.

– Most az érvényesség nem volt szempont?

– Nem, mert a népszavazás így is beteljesítette a célját. 2004. december 5-ét szoktam példaként felhozni: akkor is érvénytelen lett a népszavazás arról a kérdésről, hogy a határon túli magyarok megkaphatják-e az állampolgárságot. Aztán eltelt pár év, és erkölcsi alapon, az akkori támogatókra támaszkodva alkotmányt módosítottunk, kialakítottuk az egyszerűsített honosítási eljárást.

Fotó: Kovalovszky Dániel

– Vagyis? Ebből az következik, hogy akár érvényes a referendum, akár nem, a politika előbb-utóbb úgyis meglépi, amit akar?

– Az érvényesség nem releváns kérdés, ha a kormány és a parlament magára nézve kötelezőnek ismeri el az emberek véleményét.

– Már hogyne lenne az?

Az EU-s népszavazáson 3 millió 56 ezer ember szavazott a csatlakozás mellett, most pedig 3,3 millió döntött úgy, hogy nem kívánja támogatni Brüsszel betelepítési és migrációs politikáját. Mindkettő nagy siker, utóbbi még nagyobb, 15 százalékkal magasabb részvétellel, mint a 2014-es EP-választás.

– Ha mindegy, hogy érvényes vagy sem a népszavazás, akkor minek kellett végigcsinálni a méregdrága a kampányt?

– Mert 2014-ben a migránsügy még nem volt beszédtéma, így nem volt róla felhatalmazásunk. Meg kellett kérdezni az emberek véleményét. Hisz nemzeti sorskérdés, ötven-száz évre meghatározhatja az ország sorsát.

– 2014-ben a kitiltási botrány és a netadó elleni tüntetések idején jelentősen visszaesett a Fidesz népszerűsége, jókor jött a migránskommunikáció.

– A kettő között nincs összefüggés. Azt az ügyet az akkori amerikai ügyvivő keverte. Ez a mostani referendum viszont arról szól, hogy az emberek 92 százaléka szerint Brüsszelt meg kell állítani, a kormány jól döntött a határzárról, a kerítésről és a bevándorlást szigorító jogszabályokról. Egymillióval többen szavaztak a kényszerbetelepítés ellen, mint ahányan 2014-ben megadták a kétharmados felhatalmazást. Csepelen 89 százalékos volt ez az arány, az is óriási siker.

– Csepelen a jogosultak mindössze 38 százaléka szavazott, ami jóval elmarad az országos átlagtól. Ez lenne a nagy siker?

– Négy százalékkal a budapesti átlag fölött végeztünk. 2014-ben 14 ezren választották meg a baloldal közös jelöltjét, Szabó Szabolcsot, most csaknem 22 ezren mondtak nemet.

– Azt mondják, semmi jóra nem számíthat a miniszterelnöktől az, aki nem hozta legalább az átlagot.

– Ő vezeti azt a közösséget, ami Brüsszel bevándorláspolitikájával szemben határozta meg magát. Hát hogy ne várta volna el, hogy mindent beleadjunk? Sokan meg is tettünk mindent. Az elmúlt 25 évben még soha nem született ekkora támogatással egybehangzó akaratnyilvánítás. Az ellenzék népszavazási kezdeményezései a kétszázezer aláírás megszerzéséig sem jutottak el.

– Tizenötmilliárd állami forintot tapsoltak el a kampányra.

– Az eredmény nem csak a kampánynak volt köszönhető, mi korrekten tájékoztattuk az embereket. Ez volt a kormány kötelessége.

– Hogy eltapsolják azt a tizenötmil­­liár­­dot?

– Hogy tisztességesen tájékoztassuk az embereket. Az ügy fontossága és jelentősége indokolja a ráfordításokat. A de­­mok­­rá­­ciá­­nak is ára van. Nézze meg az amerikai kampányokat!

– Az Átlátszó számításai szerint a nekünk szánt 1294 kvótamenekült el­­lá­­tá­­sára egyenként évi 1,8 millió forintot adna az EU, az ellenük zajló gyűlöletkeltésre pedig egy főre bontva 11,5 milliót költött a kormány. Azaz kvótamenekültenként hétévnyi ellátás ment el a kampányra.

– Nem 1294, hanem felső korlát nélkül. „Ez az okoskodás hamis. Elégtelen, ülj le!” – mondaná a volt matektanárom. Azonban még így is kevesebb, mint amivel Brüsszel büntetne bennünket, ami 80 millió forint migránsokként. Egyébként mára az is kiderült, hogy az Átlátszó a Soros-birodalom része.

– Ugyan már. Konkrét, ellenőrizhető adatokról van szó.

– Tudja, ki tett és tesz rengeteg pénzt ebben a kérdésben? Soros György és társai, akik támogatják a bevándorlást, megkérdőjelezik a nemzetállamok létét. Az általa bejelentett 500 millió előtt nyolcmilliót adott a magyar migránsdoktrína megbuktatására. Az összegek dollárban értendők. Sorossal nehéz versenyezni. Hatalmas pénzt fordít civil hálózatnak nevezett átláthatatlan és kusza rendszerén keresztül erre a célra. És Brüsszel is ad, erre van ott zseton. Ezzel összehasonlítva aprópénz, amit mi szinte erőnk felett arra költöttünk, hogy megvédjük a magyarokat és Európát.

– A védekezés egyik fegyvere a miniszterelnök által bejelentett alkotmánymódosítás. Ami eredetileg a Jobbik ötlete, és a megvalósításához nem kellett volna tizenötmilliárdos kampány.

– Vona Gábor először népszavazást akart, aztán alkotmánymódosítást. Mindig mást. Nem kell vele foglalkozni. Neki és pártjának megbízása van, hogy ott üsse Orbánt, ahol éri.

– Ki adott neki megbízást?

– Szövetséget kötött egy nagyvállalkozóval, aki azt tartja élete fő művének, hogy megbuktassa Orbán Viktort és kormányát. A pénzért Vona képes lemenni bármilyen mélységbe: elugrik kiskutyát simogatni, benéz a fodrászszalonba, közben kicsit súlyzózik. Ha kell, elárulja régi önmagát és cserbenhagyja saját szavazóit is. Egyszer még azt is mondta, hogy „az iszlám az emberiség utolsó reménye”.

Fotó: Kovalovszky Dániel

– Vona Gábor azt mondta a parlamentben, hogy amikor pártja tavasszal az alkotmánymódosítás mellett érvelt, „nézze vissza a reakcióit, miniszterelnök úr, pökhendiek voltak, arrogánsak, nevetgéltek, vihorásztak”. Vona azt kérdezte: „Nem szégyelli magát, hogy most előáll fél év után, tizenötmilliárd után az Alaptörvény módosításával?”

– Tessék megnézni a felvételeket, kik röhögnek és kinek a beszéde alatt.

– Akkor még nem akartak alkotmánymódosítást.

– Még nem volt meg a felhatalmazásunk az emberektől. A miniszterelnök feb­­ruár­­ban jelentette be, hogy a népszavazásra alapozzuk a cselekedeteinket.

– Az imént mondta: akármi lett volna az eredmény, mindenképpen alkotmányt módosítanak.

– Azt mondtam: az érvényesség, a részvételi arány nem releváns kérdés. Az eredmény viszont történelmi!

– Nem értem, hogyan lehet – ahogy önök állítják – politikai és közjogi következménye egy érvénytelen népszavazásnak.

– Közjogi értelemben nincs kényszerítő hatása, politikai felhatalmazás szempontjából azonban nagyon ütős az eredmény, a nemek elsöprő győzelmet arattak.

– Kuncze Gábor írta Facebook-oldalán: „Orbán Viktor nyerte a 2024-es budapesti olimpia magasugró számát, mintegy 90 centiméteres ugrásával… És az ugrás! Könnyedén ugrott el a léc alatt, anélkül hogy hozzáért volna, tehát nem verte le… A többiek előbb-utóbb leverték. Nem így Orbán! Orbán is megszólalt, óriási sikerként értékelve az eredményt: Nagyszerű eredményt értünk el! Mások 2,4 méter körül ugrottak, én 90 centimétert. Márpedig a 90 sokkal több, mint a 2,5. Ez kellő alapot ad nekem arra, hogy a jövőben a kosárlabdasportban is kipróbáljam magam…A gyűrűt lejjebb kell hozni, hogy a játékhoz újonnan csatlakozóknak is legyen esélye eredményesen játszani. Nehogy már a brüsszeli bürokraták mondják meg, hogy milyen szabályok szerint játsszuk ezt a játékot!”

– Ő egy bukott politikus. Most könnyen írogat, rágyújt egy pipára, bevág két kupa bort, és előad egy ilyen Örkény-epigon írást. Belügyminiszterként ő találta ki a megélhetési bűnöző kifejezést, zsarolások, kivégzések, maffialeszámolások zajlottak az érájában. Ennyit Kunczéról.

– Az önök népszavazása nem tudta megszólítani a nagyvárosokat, a fővárost, a fiatalokat és az értelmiséget.

– Az értelmiség milyen adatsorban van benne? Én ezeket a mélyszociológiai kutatásokat még korainak tartom.

– Szegeden 37 százalékos volt a részvétel, messze átlag alatti. Pedig ott még láttak is menekültet.

– Martin Schulz, az európai szocialisták elnöke azt mondta, megegyezett Botkával a menekültek befogadásáról.

– Ezt már mindkét fél cáfolta.

– Hazudnak, mint általában. Most persze Botka is megijedt, hogy baj lesz, ha Schulz tényleg betelepíti a menekülteket.

– Ezért lett alacsony a szegedi részvétel?

– A nagyvárosokban mindenütt viszonylag alacsony lett.

– Köztük Budapesten. Pedig a Keletinél sokáig ott éltek a menekültek.

– Az ellenzék logikája szerint azért nem mentek szavazni a városiak, mert így tiltakoztak a népszavazás ellen. Pedig ez nem igaz. Azért maradtak otthon, mert tudják, jó kezekbe került az ügy, megoldódik, ezért másokra bízták a döntést.

– A kistelepüléseken viszont magas volt az arány. Az ön logikája szerint a falusiak úgy vélik, hogy Orbánnál rossz kézben van a menekültügy.

– Ők azért mentek el, mert abban a környezetben jobban átérezték, hogy mit veszíthetnek.

– Mégis úgy tűnt, nem volt épp önfeledt a hangulat az eredményhirdetése után, a Fidesz-vezérkar faarccal állt Orbán Viktor mögött.

– Ilyen sikeres népszavazás még nem volt hazánkban. Viszont nem valaminek a boldog végére értünk, hanem éppen ellenkezőleg. Egyelőre épp benyitottunk az ajtón, rendezzük a csapatainkat, az igazi ütközet, a verítékes munka csak most jön. Viszont már van hátországunk: 3,3 millió ember sorakozott fel mögöttünk.

forrás:168óra.hu

Nemeth Solid: Only now comes the real battle

www.fecsego.eu international news

Why did eltapsolni 15 billion? “To honestly informing people.” Why were many people at home? “Because they were in good hands the matter is resolved, so the decision was entrusted to others.” Why should people vote for you is irrelevant to the validity? “I believe in fate national issue.” Solid Nemeth, vice president of Fidesz will be fine.
– Not a great second sight.

– Why is that?

– Previously, it said, the referendum will be valid.

– I said, definitely will be valid for us. The more people go away, the greater the delegation, and the more people vote in one direction, the more it strengthens the government’s policies.

– The private trap fallen: in 2014 was raised to fifty percent of the validity threshold in a way that the invalid votes will not count towards their involvement. If you stay in the old system, it would have been plenty of kvótareferendum valid.

– The referendum is not a toy, the Hungarian public law traditions are not Swiss. They all look a referendum shall be issued. But here is the good, if only the nation’s dominant life issues are on the agenda.

– Most of validity was not a concern?

– No, because the referendum is therefore fulfilled its purpose. December 5, 2004 I used to bring up an example: you can have a valid referendum on the question to obtain citizenship to Hungarians living abroad. Then I passed a couple of years, and moral grounds, relying on former supporters of the constitution was amended, we developed a simplified naturalization procedure.

Photo: Daniel Kovalovszky

– So? This implies that either the referendum is valid or not, politics sooner or later I’m surprised that you want?

– The question of validity is irrelevant if the government and parliament of the people bound by the opinion itself.

– Sure would it be?

The EU referendum of 3 million 56 thousand people voted in favor of accession, and now 3.3 million chose to Brussels not to support resettlement and migration policy. Both are a great success, the latter is even greater, 15 percent higher attendance than the 2014 EP elections.

– If all the same whether or not the referendum is valid, then why had to go through the expensive campaign?

– For 2014, the migránsügy was not talking, so it was not about empowerment. I had to ask people’s opinions. He believes the national lottery question, fifty to a hundred years may determine the fate of the country.

– In 2014, during the expulsion scandal and protests against netadó dropped significantly Fidesz’s popularity came in the nick of time migránskommunikáció.

– There is no correlation between the two. He mixed the case to the then US attorney. This recent referendum, however, is about 92 percent of people in Brussels must be stopped, the government decided to határzárról well, a fence and a restrictive immigration laws. One million more votes against kényszerbetelepítés than the number in 2014 was granted a two-thirds mandate. Csepel had 89 percent of this rate, it is also a huge success.

– Csepel are entitled to only 38 percent of the vote, well below the national average. That would be a big success?

– Four percent performed above average in Budapest. In 2014, 14 thousand people elected as the common candidate of the left, Szabolcs Szabo, now almost 22 thousand people have said no.

– They say no good to expect from the Prime Minister is the one who has not at least average.

– He leads the community, which is determined from Brussels over immigration policy itself. Well, that would not have expected it to give it everything? Many people have done all. Over the past 25 years it has never been such unanimous support of the will. The opposition referendum initiative to date has reached two hundred thousand signatures gaining.

– Fifteen billion forints public applauded the campaign.

– The result was not only due to the campaign, we are correctly informed people. It was the government’s duty.

– How eltapsolják the fifteen billion?

– To inform the people fairly. the importance and significance of the case warrant the expense. Democracy has a price. Check out the American campaigns!

– Transparent calculated that in 1294 the supply of quota refugees for us to HUF 1.8 million each year would give the EU, the hatred against them are taking place in per capita divided into 11.5 million spent by the government. This means that each refugee quota of seven years of supply left in the campaign.

– Not in 1294, but with no upper limit. “This reasoning is false. Poor, sit down! “- Say the former math teacher. However, it is still less than what Brussels punish us, which migránsokként HUF 80 million. Otherwise, by now, it was found that the transparent part of the Soros Empire.

– Come on. Concrete, verifiable data is concerned.

– Do you know who made and still make a lot of money on this issue? George Soros and others who support the immigration question the very existence of the nation-states. Eight million given to the Hungarian migránsdoktrína overthrow before it has notified 500 million. The dollar amounts are valid. Soros is difficult to compete. Huge money is paid through a non-transparent system of civil and tangled network called for this purpose. And Brussels is giving to this there are chips. With this small change compared to what we spent almost beyond our power to do to protect the USA and Europe.

– A weapon of defense announced by the Prime Minister’s constitutional amendment. What was originally a better idea and its implementation should not have fifteen billion campaign.

– Gabor Vona first wanted a referendum, then a constitutional amendment. Everything else. You do not have to deal with it. He and his party are mandated to be there Orban hit with less.

– Who has given him a mandate?

– Alliance with a large contractor who considers it his main work of his life to overthrow Viktor Orban and his government. The money train is able to get down to any depth: puppy jumps stroke, stop by the hairdresser salon, súlyzózik little while. If you have reveals old self and let down their voters as well. Once he even said that “Islam is the last hope for humanity.”

Photo: Daniel Kovalovszky

– Gabor Vona told the parliament that when spring party argued for a constitutional amendment, “to see his reactions, Prime Minister, pökhendiek were arrogant, laughing and giggled.” Vona said, “Are not you ashamed that now arises after half a year, after fifteen billion amendment to the Basic Law?”

– Here, look at the footage, and who laugh at anyone during his speech.

– They did not want a constitutional amendment.

– It has not had the authorization of the people. The Prime Minister announced in February that the referendum we base our actions.

– I’ve said whatever the outcome would have been, in any event, a constitution is changed.

– I said, the validity, the participation rate is not a relevant issue. The result, however, history!

– I do not see how – as you say – political and legal consequences of an invalid public referendum.

– Legally speaking, there is no constraint on the public and political empowerment perspective, however, the result is very striking, gender overwhelming victory.

– Gabor Kuncze Facebook page wrote: “Viktor Orban has won a number of Budapest’s 2024 Olympic high jumper, 90-inch jump by … And the jump! You can easily jumped over the bar, without having been touched, so do not beat down … The rest will eventually put down. Orban is not so! Orban also said a huge success in evaluating the results: we achieved a great result! Others jumped 2.4 meters around my 90 inch. However, in the 90 is much more than the 2.5. It gives me sufficient basis to try it myself in the future of the sport of basketball is … The ring should be brought down to play the new member must also have a chance to play effectively. Do the bureaucrats in Brussels has said that according to what rules we play this game! ”

– He is a fallen politician. Now’s coding easy, smoke a pipe, cut in two cups of wine, and perform such Örkény Epigon writing. As interior minister he came up with the term livelihood criminals, extortion, executions took place in the era of mafia showdowns. So much Kunczéról.

– Your referendum failed to reach the big cities, the capital city, young people and intellectuals.

– The intelligentsia which data line is it? I have these deep sociological research is still premature to consider.

– Szeged was 37 percent participation, far below the average. Yet there is still seen refugees.

– Martin Schulz, president of the European Socialists, said he agreed Botkával the admission of refugees.

– This has been denied by both parties.

– They’re lying as usual. Now, of course Botka too scared to be wrong if you really Schulz colonizes the refugees.

– Therefore, a low level of participation in Szeged?

– In the big cities everywhere it was relatively low.

– Including in Budapest. Yet the Keleti refugees lived there for a long time.

– The logic of the opposition is not going to vote for the townspeople as a way to protest against the referendum. Yet this is not true. They stayed at home because they know good hands took the case is resolved, so the decision was entrusted to others.

– In small communities, however, the rate has been high. Your logic of the villagers believe that Orbánné bad run for asylum.

– They’ll just go away, because they felt the better in that environment, what you lose.

– Still, it seemed, it was not just a joyful mood after the announcement of the results, the Fidesz leader armrest face was behind Orban.

– Such a referendum was not successful in our country. However, not something meant for a happy end, but just the opposite. For the moment we opened the door just, you arrange the troops, the real battle, the sweat of work to come. However, if you already have a country: 3.3 million people lined up behind us.

Source: 168óra.hu

Leave a Reply 122 megnézve, 1 alkalommal mai nap |