< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: „Magyarország dönt a politikájáról” Harald Vilimsky, az Osztrák Szabadságpárt főtitkára szerint a visegrádiak lehetnek az Európai Unió reformjának motorjai))) “Ungarn wird entscheiden, die Politik” Harald Vilimsky, die FPÖ-Generalsekretär wird in der Europäischen Union der Visegrad-Länder sein, die Reform der Motoren

| Mobile | RSS

„Magyarország dönt a politikájáról” Harald Vilimsky, az Osztrák Szabadságpárt főtitkára szerint a visegrádiak lehetnek az Európai Unió reformjának motorjai))) “Ungarn wird entscheiden, die Politik” Harald Vilimsky, die FPÖ-Generalsekretär wird in der Europäischen Union der Visegrad-Länder sein, die Reform der Motoren

2016. október 8. | hozzászólás | Fecsegő hírek

„Magyarország dönt a politikájáról”
Harald Vilimsky, az Osztrák Szabadságpárt főtitkára szerint a visegrádiak lehetnek az Európai Unió reformjának motorjai

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

Isten áldja meg a www.fecsego.eu nemzetközi hírportál és óvja Magyarországot

Nem akart az Európai Parlamentben (EP) sokadjára is hazánkról vitázni az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) főtitkára. Harald Vilimskyt, pártjának delegációvezetőjét az EP strasbourgi plenáris ülésén arról is kérdeztük, mire számít az elnökválasztáson.

Harald Vilimsky 20161008
Harald Vilimsky: Tudomásul kell venni a magyar véleményt (Fotó: Európai Parlament)

– Osztrák újságíróknak a magyar kvótareferendumról tartott sajtótájékoztatót a plenáris ülésen. Milyen véleményt fogalmazott meg a szavazással kapcsolatban?

– Kritizáltam, hogy az Európai Unióban rosszul értelmezték a referendum eredményét. A részvétel nagyjából megegyezett az uniós tagságról szóló népszavazás részvételi arányával, és lényegesen magasabb volt, mint a legutóbbi európai parlamenti választásnál, ahol csak huszonkilenc százalék szavazott. Szinte mindenki Orbán Viktor álláspontja szerint szavazott, és Európának muszáj ezt tudomásul vennie akkor is, ha a magyar szabályok szerint a népszavazás nem érvényes.

– Többen felvetették az elmúlt hetekben, hogy a kvóta már lekerült a napirendről, az Európai Bizottság azonban ragaszkodik hozzá.

– Továbbra is erőltetik a tavaly meghatározott kvótát, pedig csak a menedékkérők töredékét sikerült mostanáig elosztani, és a kelet-európai országok elutasítják a tervet. Meg is értem és támogatom őket ebben, hiszen gyakorlatilag szinte csak gazdasági migránsokról, nem menekültekről van szó. A saját régiójukban kell segítenünk az embereknek, ahelyett hogy mind Európába jönnének.

– A szabadságpárti elnökjelölt, Norbert Hofer, és a párt vezetője, Heinz Christian Strache is szorosabb együttműködést sürgetett Ausztria és a visegrádi négyek között. Ez mint jelent pontosan?

– Úgy gondoljuk, hogy a visegrádi országok egy jobb Európai Unióhoz vezető reform motorjai lehetnek. Nem csak kulturálisan állunk közel Magyarországhoz, hanem nagy tisztelettel viseltetünk az irányvonal iránt, amit Orbán Viktor képvisel. A többi visegrádi ország is lehetséges partner számunkra abban, hogy helyes irányba tereljük az Európai Uniót.

– A plenáris ülés első napján szélsőbaloldali, zöldpárti, liberális, valamint magyar baloldali ellenzéki képviselők napirendre akarták tűzni a magyar referendum kérdését, de a parlament végül leszavazta a javaslatot, és az alapjogi, vagyis a LIBE bizottságba küldte a témát megvitatásra. Látta volna értelmét egy újabb Magyarország-vitának?

– Az égvilágon semmi értelme nincs itt Strasbourgban Magyarországról vitatkozni. Magyarország magától is tudja mit akar csinálni, van egy meggyőző többséggel rendelkező kormánya, Orbán mögött ott a lakosság támogatása. Nincs értelme, hogy az európai baloldal itt Strasbourgban szidja Orbánt. Magyarország dönt a saját politikájáról, nem az európai baloldal, a zöldek vagy a liberálisok.

– Az FPÖ álláspontja a kvótare-ferendumról világos. Mi a helyzet a Fidesszel azonos pártcsaládba tartozó Osztrák Néppárt, az ÖVP európai parlamenti képviselőivel, ők is támogatják?

– Othmar Karas, az ÖVP delegációvezetője a népszavazás másnapján sajtótájékoztatót tartott Ausztriában, és azt mondta, hogy az eredmény Orbán politikájának elutasítását, és az Európai Unió menekültpolitikájának támogatását jelenti. Ezt elég abszurdnak találom, főleg annak fényében, hogy mindketten ugyanabban a frakcióban ülnek. Többek között ezért sem értem, hogy Orbán miért akar még mindig az Európai Néppárthoz tartozni. Ha nem érzi maga mögött a támogatásukat, ideje új szövetségeseket keresnie. Olyan partnereket, akik megbecsülik, márpedig én úgy látom, hogy a néppárti kollégái ezt nem teszik meg.

– Az általánossá váló magyar vélemény szerint valami nincs rendjén az osztrák kormány azon hivatkozásával, hogy az elnökválasztás amúgy is megismételt fordulóját még el is halasztják, hibás ragasztású borítékok miatt. Nem gyanakodnak?

– Értem ezt a véleményt, de többet nem szeretnék hozzáfűzni. Ragasztóanyag-szakértő, ugye, nem vagyok, de egyvalami azért biztos: nevetség tárgyává teszi a világ előtt Ausztriát, hogy előbb meg kell ismételni a választást, aztán meg elhalasztják, technikai okokból. A kormány borzasztóan kínos helyzetbe hozta az országot.

– Az eredeti, október 2-i dátum előtt a közvélemény-kutatások szerint Norbert Hofer vezetett a Zöldek által támogatott, hivatalosan független Alexander Van der Bellen előtt. Plusz két hónap kampány elbillentheti a mérleget?

– Remélem, hogy nem, de senki sem tudja megmondani, hogy mi minden fog történni. Advent első vasárnapján lesz a választás, szóval már a részvétel is kiszámíthatatlan – nem tudni milyen idő lesz, lesz-e nagy hó, fagy, hányan lesznek egyáltalán otthon, vajon a Hofer- vagy a Van der Bellen-szavazók utaznak el inkább… minden nagyon bizonytalan. Nincs olyan közvélemény-kutató, amelyik komolyan vehető előrejelzést adna.

– Az új szociáldemokrata kancellárt, Christian Kernt láthatóan a kezdeti optimizmus övezi. Beváltja a hozzá fűzött reményeket?

– Christian Kern kifejezetten baloldali politikus, aki nem akar szóba állni az FPÖ-vel és elődje, Werner Faymann kudarcos irányvonalát folytatja. Jobb a fellépése és a retorikája, szóval lehet, hogy ezzel nyer plusz egy-két hónapot, amíg ugyanarra a sorsra nem jut. Ne felejtsük el azt sem, hogy Kern nem nyerte el a demokratikus választásokon a miniszterelnökséget, hanem a párt tette őt oda. A következő választásokon, talán már 2017-ben kudarcot fog vallani, hiszen az emberek látni fogják, hogy ő is folytatta a szociáldemokraták elhibázott politikáját.

forrás:magyar hírlap.hu

“Ungarn wird entscheiden, die Politik”
Harald Vilimsky, die FPÖ-Generalsekretär wird in der Europäischen Union der Visegrad-Länder sein, die Reform der Motoren

[Bildunterschrift id = “attachment_76574” align = “alignleft” width = “150”] www.fecsego.eu 1OO Ländern auf allen Kontinenten www.fecsego.eu 1OO Ländern auf allen Kontinenten [/ caption]

Gott segnen und zu schützen Ungarn www.fecsego.eu internationale Nachrichten

Er wollte nicht das Europäische Parlament (EP) ist unser Land zum x-ten Mal in der Freiheitlichen Partei Österreichs (FPÖ) Generalsekretär zu argumentieren. Vilimskyt Harald, der Leiter der EP-Delegation auf der Plenartagung des Partei in Straßburg auch gefragt, über das, was bei der Präsidentenwahl zu erwarten.

Harald Vilimsky 20161008
Harald Vilimsky: Es sollte ungarischen Meinung zu beachten, (Foto: Europäisches Parlament)

– Österreichische Journalisten ungarischen kvótareferendumról einer Pressekonferenz im Parlament statt. Was eine Stellungnahme zu dem Stimmzettel formuliert?

– Ich habe kritisiert, dass die Europäische Union die Ergebnisse des Referendums falsch interpretiert wurde. Die Teilnahme ist im Großen und Ganzen ein ähnliches Niveau der Beteiligung an dem Referendum über die EU-Mitgliedschaft, und war signifikant höher als die letzte Wahl des Europäischen Parlaments, die nur neunundzwanzig Prozent gestimmt. Fast jeder stimmten für Viktor Orbán ist der Ansicht, und Europa muss zur Kenntnis nehmen, auch wenn sie nach den ungarischen Regeln des Referendums nicht gültig ist.

– Einige Leute haben in den letzten Wochen vorgeschlagen, dass die Quote von der Tagesordnung abgesetzt wurde, aber die Kommission darauf besteht.

– Fahren Sie weiter die Quote definiert im vergangenen Jahr gezwungen, nur einen Bruchteil der Asylbewerber hat bisher verteilt worden, und die osteuropäischen Länder den Plan ablehnen. Sie verstehen auch, und sie dabei unterstützen, da praktisch nur Wirtschaftsmigranten, Flüchtlinge nicht betroffen sind. Die Notwendigkeit, die Menschen in ihren jeweiligen Regionen zu helfen, und stattdessen, dass sie nach Europa kommen sollte.

– Die FPÖ-Präsidentschaftskandidat, Norbert Hofer, und der Parteichef Heinz-Christian Strache auch für eine engere Zusammenarbeit zwischen Österreich und der Visegrad-Vier genannt. Dies ist ein genau bedeuten?

– Wir glauben, dass die Visegrad-Länder zu einer besseren EU-Reform-Motoren führen könnte. Wir sind nicht nur kulturell Nähe von Ungarn, aber wir haben einen großen Bezug auf die Richtung, in die Viktor Orban darstellt. Die anderen Visegrad-Ländern ist auch möglich, Partner für uns in die richtige Richtung gegenüber der Europäischen Union zu bewegen.

– Extreme linken Grünen, Liberalen und ungarischen linksgerichteten Abgeordneten der Opposition auf der Tagesordnung sie zu heften, die Frage der ungarischen Referendum am ersten Tag der Plenartagung wollte, aber das Parlament stimmte schließlich gegen den Vorschlag und die Grundrechte, schickte der LIBE-Ausschuss nämlich ein Thema zur Diskussion. Er sah keinen Sinn in Ungarn, eine andere Debatte?

– Es gibt absolut keinen Sinn, mit Ungarn in Straßburg zu streiten. Ungarn selbst ist das, was Sie tun wollen, haben wir eine Regierung mit einer überzeugenden Mehrheit, die Unterstützung der Bevölkerung hinter Orbán dort. Es hat keinen Sinn, dass die Linke in Europa in Straßburg Orban schimpfen. Ungarn wählt seine eigene Politik, nicht der Europäischen Linken, die Grünen und die Liberalen.

– Die FPÖ Position gegen die quoten ferendumról klar. Was ist die Position der Fidesz-Partei von der gleichen Familie, die Österreichische Volkspartei, ÖVP Vertreter des Europäischen Parlaments, die sie unterstützen auch?

– Othmar Karas, Leiter der ÖVP-Delegation hielt eine Pressekonferenz am Tag nach dem Referendum in Österreich und sagte, dass das Ergebnis ist die Ablehnung von Stadtpolitik und die Unterstützung der Asylpolitik der Europäischen Union. Das finde ich ziemlich absurd, besonders wenn man bedenkt, dass beide in der gleichen Fraktion sind. Unter anderem, so verstehe ich nicht, warum immer noch Orban der Europäischen Volkspartei gehören wollen. Wenn Sie ihre Unterstützung nicht hinter ihm das Gefühl, es ist Zeit für neue Verbündete zu suchen. Partner, die eine Ehre, und es scheint mir, dass die EVP-Kollegen dies nicht tun.

– Die ungarische Meinung immer häufiger nach der österreichischen Regierung, es ist etwas falsch mit dem Hinweis auf die Präsidentschaftswahl ohnehin Runde wiederholtem kann auch aufgrund einer fehlerhaften geklebten Umschläge verschoben werden. Sie ahnen nicht?

– Ich verstehe diese Meinung, aber ich will nicht mehr hinzuzufügen. Klebstoffe Experten, ist es nicht, ich bin es nicht, aber eins ist sicher: verhöhnt die Welt vor Österreich, die zuerst müssen Sie die Wahl wiederholen, dann war es aus technischen Gründen verschoben. Die Regierung hat schreckliche Verlegenheit in das Land gebracht.

– Vor dem ursprünglichen Datum vom 2. Oktober in den Umfragen nach Norbert Hofer von den Grünen unterstützt führte, Alexander Van formal unabhängig Bellen der. Plus zwei Monaten nach dem kippbaren angelegte Kampagne?

– Ich hoffe nicht, aber kann niemand sagen, was alles passieren wird. Ersten Adventssonntag wird eine Wahl sein, also musste ich zu unberechenbar teilnehmen – nicht wissen, wie das Wetter sein wird, wird es schwerer Schnee, frost, werden viele Menschen zu Hause absolut sein, ob Hofer- oder Van der Bellen Wähler mehr Reisen … alle sehr unsicher. Es ist kein pollster, dass eine ernsthafte Vorhersage wäre.

– Die neue sozialdemokratischen Kanzler, Christian Kern offenbar der anfängliche Optimismus umgibt. Einlösen in seinem Versprechen?

– Christian Kern explizit linker Politiker, der will nicht an die FPÖ und mit seinem Vorgänger, Werner Faymann Versuche schlugen fehl sprechen Haltung weiter. Klagerecht und Rhetorik, vielleicht werden Sie einen zusätzlichen Monat gewinnen oder zwei, während das gleiche Schicksal nicht bekommen. Vergessen Sie auch nicht, dass Kern hat nicht die demokratische Wahl des Premierministers Assistent gewonnen, aber die Partei ihn dort setzen. Die nächste Wahl, vielleicht 2017 wird scheitern, weil die Leute werden sehen, dass er die fehlgeleiteten Politik der Sozialdemokraten fortgesetzt.

Quelle: Ungarische hírlap.hu

Leave a Reply 144 megnézve, 1 alkalommal mai nap |