< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Hétfőn kerül az Országgyűlés elé az alaptörvény-módosítás))) Na segunda-feira, o Parlamento será levado à alteração Lei Básica

| Mobile | RSS

Hétfőn kerül az Országgyűlés elé az alaptörvény-módosítás))) Na segunda-feira, o Parlamento será levado à alteração Lei Básica

2016. október 9. | hozzászólás | Közélet

Hétfőn kerül az Országgyűlés elé az alaptörvény-módosítás

A kvótareferendummal összefüggő alaptörvény-módosítás egyértelműen kimondja majd, hogy Magyarországra idegen népességet nem lehet betelepíteni.

Maga Orbán Viktor nyújtja majd be a módosítást, ami azt is tartalmazza, hogy akkor szerezhet jogot valaki arra, hogy Magyarországon éljen, ha egyedi kérelmét a magyar parlament által meghatározott jogszabályi rendben elbírálták. Nincs tehát sem csoportos, sem egyéni betelepítés.

A kormányfő a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában azt nyilatkozta, a módosítás kimondja, hogy az államforma, az államberendezkedés, az ország területe és népessége a magyar nemzet alkotmányos identitásához tartozik, és ezt semmilyen külső jogszabály nem módosíthatja, nem írhatja felül.

Úgy érzem, hogy szép szöveget alkottunk. Ez javára válik a magyar alkotmánynak és egyértelműen kifejezi az emberek akaratát.

A módosítás szövege a miniszterelnök szerint “belül marad” az EU jogrendjén, és azt el is küldték már az Európai Bizottság elnökének, Jean-Claude Junckernek. A parlamenti döntés tulajdonképpen azért kell, mert a referendumon a választópolgárok nem voltak elegen, hogy közjogi érvénnyel ruházzák fel a népszavazást.

Orbán minden parlamenti képviselő támogatására számít, mert szerinte az nem neki, hanem a módosításnak szól.

Szerencsére itt nem is a miniszterelnökről, nem rólam van szó, hanem 3,3 millió ember akaratáról, és azt már minden parlamenti képviselő – pártállástól függetlenül – bátran támogathatja, legyen MSZP-s, független vagy éppen jobbikos.

Orbán Viktor szerint ha Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke és a testület vezetői betartották volna az unió szabályait, nem lett volna szükség népszavazásra Magyarországon. Ezt azzal magyarázta, hogy a miniszterelnökökből álló Európai Tanács kétszer is úgy döntött, nem támogatja a kötelező kvótát, a bizottság azonban ezzel ellentétes jogszabályalkotásba kezdett.

Október 13-án összeül Brüsszelben a belügyminisztereket tömörítő Belügyi Tanács, amelynek napirendjéről le akarják vetetni a bizottság kvótajavaslatát, mert az ellentétes a miniszterelnökök döntésével.

forrás:index.hu

Na segunda-feira, o Parlamento será levado à alteração Lei Básica

A alteração kvótareferendummal relacionadas com a Lei Básica vai estipula claramente que a Hungria não pode realizar a introdução de população estrangeira.

Você será fornecido por Viktor Orban sobre a alteração, que também afirma que uma pessoa pode adquirir o direito de viver na Hungria, onde a aplicação de um indivíduo tem sido considerada a ordem jurídica estabelecida pelo Parlamento húngaro. Não há nenhum grupo ou apresentações individuais.

É uma sensação agradável de texto criado

É uma sensação agradável de texto criado
Foto: Zoltan Mathe

O primeiro-ministro do programa de rádio Kossuth jornal de domingo foi dito, a alteração estabelece que a forma de governo, estado aparelhagem, área e população do país, o pertence à identidade constitucional nacional húngara, e não modificar qualquer legislação externo não pode substituir.

Eu sinto que nós criamos um texto legal. Isso vai beneficiar a constituição húngara, e manifesta claramente a vontade do povo.

O texto da alteração “permanece dentro” do primeiro-ministro disse que o sistema jurídico da União Europeia, e também deveria ter sido enviado ao Presidente da Comissão Europeia, Jean-Claude Juncker. A decisão parlamentar, na verdade, ele precisa de um referendo porque os eleitores não foram suficientes para conferir força legal referendo público.

apoio Orban de todos os assuntos parlamentares, porque ele acha que não é ele, mas a alteração é tudo.

Felizmente não há nem mesmo o primeiro-ministro, não é sobre mim, mas a vontade de 3,3 milhões de pessoas, e é todos os deputados – independentemente da filiação partidária – sinta suporte gratuito, quer MSZP, Jobbik ou mesmo a independência.

Viktor Orban que, se Jean-Claude Juncker, presidente do conselho executivo da Comissão Europeia respeitou as regras da União, não exigiu um referendo na Hungria. Isto foi explicado que os primeiros-ministros de pé Conselho Europeu decidiu duas vezes, não suporta quotas obrigatórias, no entanto, a comissão começou jogszabályalkotásba contrário.

Ministro do Interior associando Início Conselho de Assuntos vai se reunir em 13 de Outubro, em Bruxelas, que está fora da agenda para a comissão quer uma proposta quota aborto, porque é contrária à decisão dos ministros.

Fonte: index.hu

Leave a Reply 129 megnézve, 1 alkalommal mai nap |