< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Hidegfront, eső, zápor

| Mobile | RSS

Hidegfront, eső, zápor

2016. október 26. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Hidegfront, eső, zápor

Szerdán hidegfront érkezik, melynek hatására eleinte borult lesz az ég, és reggel többfelé valószínű eső, zápor. Délelőtt aztán észak felől szakadozik a felhőzet, egyre kevesebb helyen fordul elő csapadék, délután már inkább csak futó záporok alakulnak ki. A szél északira fordul és megerősödik.

14-15 fok köré gyengül a felmelegedés.

Csütörtökön változóan felhős időre van kilátás, főleg a középső tájakon lehet rétegfelhős az ég. Mérséklődik a légmozgás, csapadék már csak elvétve alakul ki. Tovább hűl a levegő: délután már csak 8 és 13 fok közötti értékekre számíthatunk.

Pénteken kitisztul a levegő, sok napsütés valószínű. Eső nem várható. Reggelre általában 0 és +5 fok közé a hőmérséklet, de néhol 2 méteres magasságban is fagyhat. Délután 12 fok körül alakul a hőmérséklet.

Szombaton egy újabb hidegfront hatására átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet, és a nap első felében többfelé, később már csak elszórtan várható eső, zápor. Az ÉNy-i szél nagy területen lesz erős, néhol viharos.

Vasárnap marad a szeles, gyakran erősen felhős idő, de inkább már csak futó záporok fordulnak elő. 10 és 15 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők.

forrás:origo.hu

Leave a Reply 94 megnézve, 1 alkalommal mai nap |