< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Lelőttek egy rendőrt Bőnyben

| Mobile | RSS

Lelőttek egy rendőrt Bőnyben

2016. október 26. | hozzászólás | Közélet

Lelőttek egy rendőrt Bőnyben

Szerda reggel egy idős férfi tüzet nyitott rendőrökre a Győr-Moson-Sopron megyei Bőnyben, egy rendőr meghalt. A hatóságok egyelőre nem adtak hivatalos tájékoztatást az esetről

Egy rendőrt lőtt le egy idős férfi reggel 07.30 körül Bőnyben, aki belehalt a fejlövésbe. Másik rendőr érintettje nincs a lövöldözésnek – állított az M1 tudósítója Győrből.

a Győr-Moson-Sopron megyei Bőnybe mentőhelikopter a sérült rendőrért érkezett, rajta azonban már nem tudtak segíteni a mentősök, így a jármű üresen tért vissza.

Az M1 arról számolt be: a combsérüléses tettest szállító mentőautó rendőri felvezetéssel indult el Bőnyből a győri kórházba. A győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház orvosigazgatója, Oláh Attila arról tájékoztatta a távirati irodát, hogy a 74 éves elkövetőt kórházba vitték, és sikeresen megműtötték.

Falubeliek az MTI munkatársának azt mondták, egy idős férfi házát vették körül a rendőrök. A házban jelenleg a családtagok kihallgatása folyik.

Sajtóinformációk szerint a feltételezett elkövető 74  éves, évekkel ezelőtt elvesztette az egyik gyermekét, azóta komoly problémái vannak. A reggeli órákban összeveszett a feleségével, ehhez hívták ki a rendőröket. Mivel a hatóság tisztában volt azzal, hogy az idős férfi fegyverrel rendelkezik a TEK is a helyszínre érkezett.

A településen lezárták az összes bevezetőutat.

Az MTI tudósítója a helyszínen azt látta, hogy több tucat rendőr és a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai körbe vesznek egy családi házat. A rendőrök közül többen golyóálló mellényt viselnek, és mesterlövészek is készültségben vannak. A helyszínen van a megyei rendőrfőkapitány is.

Sajtóinformációk szerint a férfi a Magyar Nemzeti Arcvonal nevű szélsőjobboldali szervezet alapítója, aktivistája. A ’90-es években a nemzetiszocializmus eszmeiségének terjesztése miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. Most azért akartak nála házkutatást tartani, mert illegálisan éles lőfegyvereket tartott otthonában.

Az MTI-t a megyei rendőrség a Központi Nyomozó Főügyészséghez irányította, ahol egyelőre nem adtak tájékoztatást.


Rendőri készültség Bőnyben

Kriminálpszichológus: a az idős férfi talán így akart meghalni

Végh József kriminálpszichológus azt mondta: elképzelhető, hogy a lövöldöző így akart meghalni. A szakember azt mondta: az idősödéssel a személyiségjegyek felerősödnek, de mindenképp kellett valamilyen provokáló tényező, ami az idős embert a tettére késztette.

Az ilyen típusú emberek paranoiddá válnak, úgy érzik, a világ összefogott ellenük. A személyiségtorzulás odáig tud erősödni, hogy a legkisebb sértést is óriási sérelemként élik meg.

M1: csak egy rendőrt ért találat

Az M1 úgy tudja: a bőnyi esetben egyetlen rendőr sérült meg, az, aki fejlövést kapott, és meghalt. A másik sérült maga az elkövető. Ezt hivatalos forrásból még nem erősítették meg.

Az elkövető sérülését illetően két verzió lehetséges: vagy tűzharcba keveredett a rendőrökkel, és így sérült meg, vagy menekülni kezdett és közben érte találat.

A TEK szakemberei egyébként már távoztak a helyszínről.

Túléli az elkövető

Győrből azt jelentették: hamarosan véget ér a műtét, az idős férfit ért golyó nem talált életfontosságú szervet, vagyis az elkövető túl fogja élni a beavatkozást.

forrás:híradó.hu

Leave a Reply 99 megnézve, 1 alkalommal mai nap |