< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Nyolcszázmilliós áfacsalás bűnszervezetben

| Mobile | RSS

Nyolcszázmilliós áfacsalás bűnszervezetben

2016. október 26. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Nyolcszázmilliós áfacsalás bűnszervezetben

fecsegő szimbolum

www.fecsegoi.eu nemzetközi hírportál jó nagyon jó

A Kecskemétről irányított bűnszervezet főként kávét, csokoládét, energiaitalt és pelenkát szerzett be Csehországból és Szlovákiából, a termékek után azonban nem fizette be az általános forgalmi adót. Országszerte voltak házkutatások, 12-en kerültek előzetesbe.

A csalók technikája az volt, hogy az áfa befizetése helyett valós tevékenységet nem végző magyar cégek nevében újra számlákat állítottak ki Csehországba és Szlovákiába. Ezzel a módszerrel mintegy hatszázmillió forint áfát igényeltek vissza jogosulatlanul.

A gyanú szerint a bűnszervezet cégeit egy Borsod megyei vállalat is használta csaláshoz. Ez a cég elsősorban cukrot és csokoládét szerzett be az Európai Unió tagállamaiból, a termékeket azonban belföldiként tüntették fel a magyar céghálótól származó fiktív számlákkal. Ez a gazdasági társaság kétszázhúszmillió forinttal csökkentette fizetendő áfáját.

Az adónyomozók az ország majdnem minden megyéjében tartottak házkutatásokat és foglaltak le bizonyítékokat. Az okozott kár megtérülésére ingatlanokat, járműveket, követeléseket, bankszámlákat, valamint a borsodi gyár vagyonát is zárolták. Eddig tizenöt embert hallgattak ki gyanúsítottként költségvetési csalás miatt, közülük tizenkettőt őrizetbe vettek és előzetes letartóztatásba helyeztek.

A bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalásért akár húsz évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

forrás:origo.hu

Leave a Reply 95 megnézve, 1 alkalommal mai nap |