< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Migráció A vita kerülése miatt nem hívják meg Merkelt))) migration Le débat n’a pas été convoquée en raison de l’évitement Merkel

| Mobile | RSS

Migráció A vita kerülése miatt nem hívják meg Merkelt))) migration Le débat n’a pas été convoquée en raison de l’évitement Merkel

2016. október 31. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Migráció
A vita kerülése miatt nem hívják meg Merkelt

fecsegő szimbolum
www.fecsego.eu nemzetközi hírportál jó nagyon jó!

A bajor Keresztényszociális Unió (CSU) azért nem hívja meg kongresszusára Angela Merkel német kancellárt, a testvérpárt Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnökét, hogy ne mutatkozzanak meg nyílt színen a két párt nézeteltérései a menekültügyben – derül ki CSU-s vezetők hétvégi nyilatkozataiból.

Ilse Aigner, a CSU alelnöke, a bajor tartományi kormány gazdasági minisztere a Welt am Sonntag című vasárnapi lapban kiemelte: pártja azért nem hívja meg Angela Merkelt a november 4-én kezdődő kongresszusára, mert „nincs értelme a színpadon tisztázni vitatott szakpolitikai kérdéseket”.

A CSU tavalyi kongresszusán mindenki láthatta, milyen az, amikor a „véleménykülönbség” mutatkozik meg a pódiumon, és „ezt nem muszáj megismételnünk” – utalt a politikus a 2015-ös kongresszus első napján történtekre.

Akkor Angela Merkel köszöntőjében világossá tette, hogy elutasítja a befogadható menekültek száma évi 200 ezres felső határának kijelölésére irányuló CSU-s követelést, arra hivatkozva, hogy nem lehet egyoldalúan, „nemzeti” szinten hozott intézkedésekkel megbirkózni a menekültválsággal, majd Horst Seehofer CSU-elnök, bajor kormányfő felment hozzá a színpadra, átvette tőle a szót, és több mint tíz percen keresztül szónokolt a többi között a felső határ és a nemzeti szintű intézkedések szükségességéről, miközben a kancellár kényszeredetten álldogált mellette.

Angela Merkel eddig rendre ellátogatott a testvérpárt kongresszusára, amióta 2000-ben megválasztották a CDU elnökének. Ilse Aigner és a CSU főtitkára, Andreas Scheuer vasárnapi nyilatkozata szerint Angela Merkel és Horst Seehofer közösen döntött úgy, hogy az idén elmarad a vizit.

Arra a kérdésre, hogy a CSU támogatná-e Angela Merkelt, ha a 2017-es szövetségi parlamenti (Bundestag-) választáson ismét – negyedszer is – indulni kívánna a CDU/CSU pártszövetség kancellárjelöltjeként, mindketten kitérő választ adtak, azt mondták, hogy előbb a tartalmi kérdésekről, a közös választási programról kezdett egyeztetéseket kell lezárni, és azután lehet napirendre venni személyi kérdéseket.

A Bild am Sonntag című vasárnapi lap szerint az egyeztetések jól haladnak, de még nem találtak megoldást valamennyi vitatott kérdésre, ezért Angela Merkel megjelenése a kétnapos kongresszuson túl korai lenne. A legfőbb vitatott ügy továbbra is a 200 ezer fős menekültbefogadási plafon.

Horst Seehofer a napokban egy televíziós interjúban elmondta, előfordulhat, hogy nem sikerül megállapodni a felső határ ügyében, de ez nem akadályozná a testvérpártok együttműködésének folytatását, így a közös felkészülést a Bundestag-választásra. Mint mondta, nem egyszer előfordult már, hogy voltak olyan elemek a CSU programjában, amelyek nem kerültek bele a közös, CDU/CSU-s választási programba.
hirdetés

A CSU elnöke a ZDF országos köztelevízióban hétfőn sugárzott interjúban kiemelte: valószínűleg sikerül közös programot kidolgozni, és az együttműködés folytatásáról a két párt vezető testületei egy bajorországi közös ülésen hoznak majd végső döntést. Ugyanakkor meglehet, hogy a CSU egyes ügyekben önálló álláspontot képvisel majd a választási kampányban.
forrás:mno.hu

migration
Le débat n’a pas été convoquée en raison de l’évitement Merkel


www.fecsego.eu international Bonnes nouvelles!

L’Union chrétienne bavaroise sociale (CSU) n’a pas appelé le Congrès de la chancelière allemande Angela Merkel, le parti président soeur Union chrétienne-démocrate (CDU) qui ne sont pas exposées en pleine terre entre les deux parties en désaccord aux réfugiés – selon les déclarations des gestionnaires de week-end de la CSU.

Ilse Aigner, CSU Vice-Ministre de l’Economie du gouvernement de Bavière, le journal du dimanche Welt am Sonntag a souligné que son parti ne serait pas inviter Angela Merkel au Congrès à partir du 4 Novembre, car «il n’y a pas de point sur la scène pour clarifier les questions controversées de la politique.”

Le dernier congrès de la CSU tout le monde pouvait voir ce qu’il était une «divergence d’opinions» est à un podium, et «nous ne doit pas être répétée” – se référant à l’homme politique, le premier jour du Congrès 2015 de ce qui est arrivé.

Puis le discours d’ouverture d’Angela Merkel a clairement indiqué que rejette l’allégation de CSU pour désigner le nombre de réfugiés admissibles par an à 200 000 limite supérieure sur le terrain qui ne peut être faire face unilatéralement des mesures au niveau “national” de la crise des réfugiés, et Horst Seehofer, président de la CSU, Premier ministre bavarois est allé à la scène, lui a décollé, et a prêché plus de dix minutes de repos entre le plafond et la nécessité de politiques nationales, alors que le chancelier se tenait raide à côté de lui.

Angela Merkel a visité régulièrement le congrès soeur du parti depuis 2000, a été élu président de la CDU. Ilse Aigner et la déclaration du Secrétaire général CSU Andreas Scheuer déclaré dimanche Merkel et Horst Seehofer, en collaboration avec Angela a décidé que cette année a annulé la visite.

Lorsqu’on lui a demandé si le soutien CSU à Angela Merkel lorsque le 2017 Parlement fédéral (Bundestag-) élections à nouveau – pour la quatrième fois – pour commencer, il faudrait le parti alliance CDU / CSU Chancellor un candidat, les deux d’entre eux des réponses évasives donné, on m’a dit que, avant la les questions de fond, le programme électoral commun entamé des négociations pour être fermées, et ensuite être mis sur l’ordre du jour de prendre des questions personnelles.

Bild am Sonntag dimanche que les négociations se déroulent bien, mais n’a pas encore trouvé une solution à toutes les questions litigieuses, alors Angela Merkel apparition du congrès de deux jours serait trop tôt. Le boîtier principal est toujours en litige dans les 200 mille plafonds d’admission des réfugiés.

Horst Seehofer a dit dans une interview à la télévision quelques jours, vous pourriez ne pas être en mesure de se mettre d’accord sur des limites plus élevées, mais il ne serait pas empêcher la poursuite des partis frères de coopération, y compris la préparation commune pour les élections au Bundestag. Comme il le dit, pas une seule fois est-il arrivé qu’il y avait des éléments du programme CSU, qui n’a pas été inclus dans le programme électoral de l’articulation de la CDU / CSU.
publicité

Président de la télévision publique ZDF entrevue nationale CSU diffusée le lundi a souligné chances de réussir dans l’élaboration d’un programme commun et la poursuite de la coopération entre les deux instances dirigeantes du parti prendra une décision finale en Bavière réunion conjointe. Cependant, il est possible que dans certains cas, la CSU sera représentée par une position indépendante dans la campagne électorale.
Source: mno.hu

Leave a Reply 1488 megnézve, 1 alkalommal mai nap |