< Böngészés > Főoldal / Katasztófavédelem / Blog article: Életet mentett a katasztrófavédelemtől nyert érzékelő

| Mobile | RSS

Életet mentett a katasztrófavédelemtől nyert érzékelő

2016. november 8. | hozzászólás | Katasztófavédelem

 

Életet mentett a katasztrófavédelemtől nyert érzékelő
Öt ember életét mentette meg az a szén-monoxid-érzékelő, amelyet egy hódmezővásárhelyi család még az év elején nyert a katasztrófavédelem Facebook-oldalán indított játékon.
 

 

rúzsai katasztrófavédelem 011

Bejelzett a szén-monoxid-riasztó november negyedikén, pénteken este egy családi házban, a hódmezővásárhelyi Kalap utcában. A lakók elzárták a gázt, kinyitották az ablakot és a három felnőtt, valamint a két gyermek elhagyta az épületet. A város hivatásos tűzoltói a nyílt égésterű gázkészülék közelében méréseket végeztek, majd a helyszínre kérték a gázszolgáltató szakembereit is. Kiderült, hogy a gázkészülékhez csatlakozó vezetékből szivárgott a gáz, így ha nem is szén-monoxid miatt, de helyesen riasztott a beszerelt készülék.

Az érzékelőt a család egyik tagja még a februárban, a katasztrófavédelem hivatalos Facebook-profilján indított, kéthetes játékon nyerte. A naponta új és újabb feladatokkal jelentkező játék tizenkettedik napján közzétett feladatot oldotta meg nagy kreativitással a hódmezővásárhelyi pályázó: akkor olyan piktogramot, figyelemfelhívó táblát kellett készíteni, amely a szén-monoxid veszélyére figyelmeztet.

Angyal Afrodité a szervezet Facebook-oldalán mondott köszönetet egész családja nevében, mint fogalmazott, ha nincs a nyereményjáték, akkor ma már öt ember nem élne. „Péntek este riasztott a nyereményjátékon nyert szén-monoxid-érzékelő… És helyesen riasztott. Nagyon magas szinten szivárgott a gáz is, és szén-monoxid is. Bár az összes konvektort és a fürdőszobában a vízmelegítőt leplombálták a gázosok, így se meleg víz, se fűtés nincs, de önöknek köszönhetően öt ember életét mentette meg a szén-monoxid-érzékelő. Nem tudjuk elégszer megköszönni, meghálálni!”

Az év elején nyert készüléket alig egy héttel a szivárgás előtt kezdték el használni, a berendezés azonnal bizonyította hasznosságát. Volt a házban másik érzékelő is, az azonban nem adott jelzést. A család most arra készül, hogy átalakítja a ház fűtési rendszerét, a konvektoros megoldás helyett központi fűtésre szeretnének áttérni.

A rajzot készítette: Angyal Afrodité

 

 

 

Leave a Reply 438 megnézve, 1 alkalommal mai nap |