< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Könnyek és harc: Letaglózta a celebvilágot Trump győzelme

| Mobile | RSS

Könnyek és harc: Letaglózta a celebvilágot Trump győzelme

2016. november 10. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Könnyek és harc: Letaglózta a celebvilágot Trump győzelme

Donald Trump elnökké választása megdöbbentette az amerikai celebvilág nagy részét, amely szinte egyöntetűen a Demokrata Párt jelöltjét, Hillary Clintont támogatta a keddi elnökválasztáson.

A Center for Responsive Politics adatai szerint a szórakoztatóipar mintegy 22 millió dollárral támogatta Clinton kampányát, szemben Trump számára gyűjtött 290 ezer dollárral – számolt be a hét elején a Variety.

Trump elnökké választása megdöbbentette az amerikai celebvilág nagy részét, amely szinte egyöntetűen a Demokrata Párt jelöltjét, Clintont támogatta az elnökválasztáson.

Clinton mellett több mint 150 sztár állt ki nyilvánosan, közülük többen azzal fenyegetőztek, hogy elköltöznek Amerikából, ha Trump lesz az elnök.

Kanada a Twitteren üdvözölte és arra biztatta a várható bevándorlókat, hogy „bátran hozzák magukkal kulturális hagyományaikat, és osszák meg azokat polgártársaikkal”. Az ország bevándorlási honlapja folyamatos összeomlás közeli állapotba került, ahogy Trump győzelme egyre valószínűbbé vált, és több ezren online kezdték keresni a kiutat az országból.

Barbra Streisand énekesnő, színésznő augusztusban a 60 perc műsorban közölte: Ausztráliába vagy Kanadába költözik, ha Trump kerül ki győztesként a választás napján.

a clinton házaspár és barbra streisand A Clinton házaspár és Barbra Streisand

Cher a kampány idején azt mondta, hogy átköltözik a Jupiterre, ha Donald Trump győz, Twitter-üzenetében a választás után arról írt: „a világ már nem lesz ugyanolyan, mint volt. Szomorú vagyok a fiatalokért.”

A DailyMail.comnak adott interjújában az énekesnő így fogalmazott: „olyan érzésem van, mintha egy családtagom meghalt volna”. Hozzátette: „én ezt Brexitnek látom. Londonban voltam, hogy megnézzem a Brexitet, és ott láttam ezt megtörténni. Megpróbáltam elmondani az embereknek, hogy ez olyan, mint a Brexit. Trump maga a Brexit. És éppen ez benne a legfurcsább. Még sohasem láttam olyan embert, mint ő, és már értem, hogy miért retteg a világ attól, hogy most ő lesz az Egyesült Államok elnöke.

clinton és cherClinton és Cher

Lady Gaga szerda reggel a manhattani Trump-torony elé vonult, és az Instagramon közzétett egy fotót magáról, amin a Szeretet tromfolja a gyűlöletet feliratú posztert tartja. “A jóság országában akarok élni… Meggondolatlanul megosztott minket. Vigyázzunk egymásra”- írta az énekesnő.

A könnyeivel küszködő Miley Cyrus a közösségi médiában közzétett videóüzenetében tudatta, hogy Clinton veresége miatt egész éjjel nem aludt.

A 23 éves énekes, aki korábban arról beszélt, hogy Trump győzelme esetén elhagyja az Egyesült Államokat, most egységbe hívta az amerikaiakat, és az üzente Donald Trumpnak, hogy “elfogadja őt az Egyesült Államok elnökének, de bánjon könyörülettel és tiszteletteljesen az emberekkel”.

„Én is ki vagyok akadva, de együtt minden rendben lesz, mi itt vagyunk egymásnak. Legrosszabb esetben most mind költözzünk Új-Zélandba” – javasolta az amerikai énekesnő, Kesha az Instagramon egy szelfi mellett.

Katy Perry énekesnő több megmozduláson is fellépett Clinton mellett, köztük az elmúlt szombat este is Philadelphiában is, arra buzdította az amerikaiakat, hogy „ne üljenek a babérjaikon”. „Ne hullassatok könnyeket! Mozduljatok meg!

Nem olyan nemzet vagyunk, amely engedi, hogy a gyűlölet vezessen bennünket”- írta.

Madonna egyenesen orális szexet ígért azoknak, akik Hillary Clintonra szavaznak. Madonnán behajtaná az ígéretét: Gersh Kuntzman újságíró, a Daily News munkatársa becsengetett az énekesnő lakására, és elmondta látogatásának a célját, amelyen a kapus jót nevetett, ám az épületbe nem engedte be, erről videofelvétel is készült.Madonna a választás után egy Twitter üzenetben azt írta: „egy új tűz lobbant fel. Soha nem adjuk fel, soha nem hátrálunk meg.”

Robert De Niro határozottan kampányolt Donald Trump ellen, a kampány során egy videóüzenetben fejezte ki Trumppal szembeni utálatát, hozzátéve, hogy akár fel is pofozná.

J.K. Rowling a Harry Potter sorozat írója arra szólította fel követőit, hogy “állítsák meg a rasszizmust, a nőgyűlöletet és a gyűlölködést”. Ben Stiller színész szerint tovább kell lépni és reménykedni abban, hogy hazája egységes lesz. „Mi történik itt?????!!!!!” – kérdezte Eva Longoria a Snapchaten.

Megszólalt Mick Jagger is, aki hadban állt a republikánus elnökjelölttel amiatt, hogy a kampányrendezvényein rendszeresen használta a Rolling Stones dalait. “Megnéztem a híreket…Lehetséges, hogy fel fognak kérni, hogy énekeljük el a You Can’t Always Get What You Want nótát a beiktatási ünnepségen” – posztolta a Twitteren. Ricky Gervais komédiás arról írt, hogy “Kanada épp most kezdett építeni falat” a két ország határán.

fecsego.eu(atv.hu/MTI/DailyMail

Leave a Reply 94 megnézve, 1 alkalommal mai nap |