< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Frederick Banting papként megbukott, felfedezte hát az inzulint//// Frederick Banting prêtre a échoué, il a découvert l’insuline

| Mobile | RSS

Frederick Banting papként megbukott, felfedezte hát az inzulint//// Frederick Banting prêtre a échoué, il a découvert l’insuline

2016. november 14. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Frederick Banting papként megbukott, felfedezte hát az inzulint


www.fecsego.eu nemzetközi hírportál jó nagyon jó

Ma lenne 118 éves Frederick Banting, aki 31 évesen kapott Nobel-díjat az inzulin felfedezéséért. A pénz helyett a gyógyítást választotta.

Frederick Banting eredetileg pap akart lenni. Be is iratkozott a Torontói Egyetemre, de aztán – az emberiség szerencséjére – megbukott, így inkább átkérte magát az egyetem orvosi szakára, ahol valamivel könnyebbnek tűntek a követelmények. Medikusként jól teljesített, de nem tűnt ki társai közül. Mivel az első világháborúban egyre nagyobb szükség lett az orvosokra, Banting és évfolyama gyorsítva haladt és 1917 helyett már 1916 végén megkaphatta diplomáját. Az ifjú kanadai orvos már másnap jelentkezett a seregbe. A háborúban megsebesült, majd dolgozott gyerekorvosként, festett akvarelleket és belevágott egy ortopédiai magánpraxisba is.

Ötletből lett inzulin
Épp egy előadásra készült 1920 októberének utolsó napján, amikor egy orvosi cikket olvasva eszébe jutott egy ötlet, amivel izolálhatná azt a vegyületet – az inzulint –, aminek segítségével a hasnyálmirigy szabályozhatja a szervezet vércukorszintjét.

Torontóban megkereste J.J. R. Macleod professzort, aki nem nagyon bízott az ötletben, de beengedte Bantingot a laboratóriumába, és egy segédet is adott mellé, Charles Bestet. Hosszas kísérletezés után végül 1922 januárjában volt az első klinikai teszt, amikor a 14 éves, cukorbetegségben szenvedő Leonard Thompson állapota látványosan javult Banting anyagának beinjekciózása után.

Nem a pénzre mentek az inzulin felfedezői
A hatalmas sikernek gyorsan híre ment, Banting (és Macleod) megkapták a Nobel-díjat. Ezzel Banting lett a legfiatalabb orvosi Nobel-díjas. A kutatók úgy döntöttek, nem szabadalmaztatják az inzulint – bár ezzel hatalmas vagyonról mondtak le, így a gyógyszer minél előbb és minél elérhetőbb áron kerülhetett a betegekhez.

Banting a felfedezés után is kutatott tovább, és a festészetet sem hagyta abba. 1941-ben repülőgép-balesetben vesztette életét. (VIA)

forrás:google

 

Frederick Banting prêtre a échoué, il a découvert l’insuline

www.fecsego.eu nouvelles internationales

 

Bonne Aujourd’hui, il serait âgé de 118 ans Frederick Banting, qui, à l’âge de 31 ans a reçu le prix Nobel pour la découverte de l’insuline. L’argent a plutôt choisi de guérison. Frederick Banting voulait à l’origine pour être un prêtre. Inscrire à l’université de Toronto, mais – heureusement pour l’humanité – a échoué, alors il est plus átkérte faculté de médecine de l’université, qui semblait quelque peu les exigences plus légères. Medikusként bien performé, mais il ne semble pas, entre autres. Depuis la Première Guerre mondiale a été un besoin croissant de médecins, Banting et année de l’accélération des progrès en 1917 et a été mis en place à la fin de 1916, il aurait été donné diplôme. Le jeune médecin canadien, le lendemain est venu l’armée. La guerre blessé, et a ensuite travaillé en tant que pédiatre, peint des aquarelles et aventurée dans un cabinet privé orthopédique ainsi. Idea est devenue l’insuline Elle a fait une conférence sur le dernier jour d’Octobre 1920, quand il a lu un article médical il se souvint une idée qui izolálhatná le composé – insuline – ce qui signifie que le pancréas ne peut réguler les niveaux de sucre dans le sang du corps. Toronto contacté par J.J. Professeur R. Macleod, qui n’a pas été confiée à l’idée même ou le laboratoire, mais laissez Banting et un assistant est donnée à côté de Charles Besta. Après beaucoup d’expérimentation, enfin, en Janvier 1922 a été le premier essai clinique lorsque le 14 ans souffrant de diabète sucré Leonard Thompson Banting état amélioré de façon spectaculaire après que le matériau a été injecté. Non l’argent est allé aux découvreurs de l’insuline L’énorme succès a été renommée rapide, Banting (et Macleod) a reçu le prix Nobel. Par Banting est devenu le plus jeune lauréat du prix Nobel. Les chercheurs ont décidé de ne pas utiliser les brevets d’insuline – même si elle se rendit un énorme fonds, de sorte que le médicament dès que les prix possibles et plus accessibles peuvent avoir été les patients. Banting est recherché en outre, après la découverte de la peinture et n’a pas cessé. En 1941, un accident d’avion a tué. (VIA)

 

Source: google

 

Leave a Reply 64 megnézve, 1 alkalommal mai nap |