< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Meg akarják védeni Trumptól a klímaegyezményt)))) Ils veulent protéger la convention sur le climat en Trumptól

| Mobile | RSS

Meg akarják védeni Trumptól a klímaegyezményt)))) Ils veulent protéger la convention sur le climat en Trumptól

2016. november 15. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Meg akarják védeni Trumptól a klímaegyezményt

fecsegő szimbolum
 www.fecsego.eu nemzetközi hírportál

Az amerikai kormány mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy még Donald Trump hatalomra lépése előtt megvalósítsa a tavaly megkötött párizsi klímaegyezmény fő rendelkezéseit. Erről John Kerry külügyminiszter beszélt nem sokkal azelőtt, hogy elindult az éghajlatváltozás megakadályozását célzó tárgyalások következő körére.

Trump korábban azt nyilatkozta, hogy összeesküvésnek tartja az egész klímaváltozás-hisztit, és a választási kampányban azt ígérte, hogy hatalomra jutása esetén elkaszálja a párizsi klímamegállapodást.

Január 20-ig, ameddig ennek a kormánynak a megbízatása tart, mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy teljesítsük a jövő generációval szembeni kötelességeinket

– fogalmazott Kerry. A külügyminiszter a napokban egyébként a déli sarkkörön járt, ahol a jégtakaró olvadásának veszélyeire hívta fel a figyelmet.

A párizsi szerződés nemrég lépett hatályba, és az a célja, hogy a kötelezettséget vállaló 195 ország a Föld légkörének felmelegedését 2 Celsius-fok alatt tartja az iparosodás előtti mértékhez képest. A távolabbi cél az lenne, hogy a felmelegedés csak 1,5 fokos legyen, bár ehhez rohamosan közelítünk.

Klímakutatók szerint ez eleve nem elég ambiciózus cél, és az elérendő szén-dioxid-kibocsátáscsökkentés nem elég ahhoz, hogy megakadályozzuk a Föld éghajlatának jelentős és visszafordíthatatlan átalakulását és bizonytalanabbá válását. Trump azonban úgy véli, hogy semmi szükség a radikális kibocsátáscsökkentésre, és a párizsi alku sokkal szigorúbb feltételeket ír elő, mint amit Amerika hajlandó bevállalni. Sőt, az új elnök a szénipar fellendítését, az olaj minden környezeti kockázatra és kárra tekintet nélküli kitermelését, az iparra vonatkozó környezeti korlátok lazítását támogatja.

Miután az Egyesült Államok egymaga a világ üvegházgáz-kibocsátásának ötödéért felel, az amerikai részvétel nélkül nyilvánvalóan nem lenne sok értelme az egyezménynek.

forrás:index.hu

Ils veulent protéger la convention sur le climat en Trumptól

le symbole chatterbox
www.fecsego.eu nouvelles internationales

Le gouvernement des États-Unis fera tout pour réaliser même l’accord sur le climat parisien conclu l’année dernière avant que les principales dispositions de mesures pour alimenter Donald Trump. À propos de ministre des Affaires étrangères John Kerry a parlé peu de temps avant son départ du prochain cycle de négociations visant à prévenir le changement climatique.

Trump dit précédemment que le complot conserve tout changement climatique colère, et la campagne électorale avait promis que le cas est arrivé au pouvoir à Paris accord sur le climat de elkaszálja.

20 janvier aussi longtemps que le gouvernement maintient son mandat, à faire tout son possible afin de remplir nos responsabilités envers les générations futures

– Dit Kerry. Le ministre des Affaires étrangères a récemment visité le sud autrement Arctique, où la fonte des calottes glaciaires ont attiré l’attention sur les dangers.

L’accord de Paris a récemment entré en vigueur, et le but de l’engagement de fournir 195 pays dans une atmosphère de réchauffement de la Terre par rapport aux niveaux pré-industriels garder en dessous de 2 degrés Celsius. Un objectif plus large serait le réchauffement à 1,5 degrés, bien que cela se rapproche rapidement.

les chercheurs sur le climat, il est déjà pas assez ambitieux objectif et la réduction des émissions de dioxyde de carbone cible ne suffit pas pour empêcher le climat de la Terre dans une transformation importante et irréversible et à devenir plus incertain. Trump, estime toutefois qu’il n’y a pas besoin de réductions d’émissions radicales, et le marché parisien exige des conditions plus strictes que ce que l’Amérique est disposé à entreprendre. En fait, le nouveau président de stimuler l’industrie du charbon, l’huile tous les risques environnementaux et les dommages indépendamment de l’exploitation minière, les contraintes environnementales sur l’industrie prend en charge le desserrage.

Après les États-Unis seulement les émissions de gaz à effet de serre du monde par une cinquième rencontre sans engagement américain ne serait évidemment pas beaucoup de sens à la Convention.

Source: index.hu

 

Leave a Reply 63 megnézve, 1 alkalommal mai nap |