< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Melyik ország a legnagyobb piás?))) Which country is the biggest boozer?

| Mobile | RSS

Melyik ország a legnagyobb piás?))) Which country is the biggest boozer?

2016. november 15. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Melyik ország a legnagyobb piás?

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál jó nagyon jó

Pompás interaktív térképen mutatja meg a The Daily Viz, melyik országban mennyi alkoholt fogyasztanak, és milyen típusút. Ahogy azt sejtettük, megdöbbentően elöl állunk, de vannak nálunk többet ivó nemzetek is.

Nagyon ráérnek a The Daily Viznél, vagy az is lehet, hogy csak tudják, az olvasók imádják a toplistákat, és ha kreatívan dolgozzák fel, mindenki átveszi a hírt. Főleg, ha olyan megosztó témáról van szó, mint az alkoholfogyasztás. Különösen így a száraz november közepén.

Mert azzal mindenki egyetért, hogy nem okos dolog túl sok alkoholt inni, csak abban térnek el a vélemények, hogy pontosan mennyi is a túl sok. Abban azért valószínűleg senki nem kételkedik, hogy a lista első helyén álló Fehéroroszország éves 17,32 literes átlagos fogyasztása nem mondható egészségesnek, főleg, hogy ebből 8,16 liter pálinka.

Sörös nemzet vagyunk inkább
Fotó: Hajdú D. András – Origo

A második Litvánia, aztán jönnek a csehek és a horvátok, majd meglepetésre Ausztria, Portugália és Franciaország, az írek csak nyolcadikok a WHO adatai szerint. Magyarország a 10. helyre itta fel magát 11,5 liternyi fogyasztással, ami körülbelül egyenlő arányban oszlik el a sör, bor, pálinka szentháromságban. Na jó, egy kicsit több sört iszunk azért.

Világítunk rendesen
Forrás: thedailyviz.com

A puszta adatoknál azonban jóval érdekesebb kérdés, hogy az alkoholfogyasztás milyen hatással van az adott ország polgáraira. A WHO statisztikái szerint minél több alkoholt isznak egy országban, annál több problémát okoz az italozás, de nehéz elképzelni, hogy a rangsor elején szereplő összes ország hasonló következményekkel küszködne.
A világ 10 legtöbb alkoholt fogyasztó országa

1. Fehéroroszország
2. Litvánia
3. Csehország
4. Horvátország
5. Ausztria
6. Portugália
7. Franciaország
8. Írország
9. Észtország
10. Magyarország

forrás:origo.hu

Which country is the biggest boozer?

Good news www.fecsego.eu International

Gorgeous interactive map shows The Daily Viz how much they drink alcohol which country, and what type. As we suspected, we are shockingly up front, but we are more drinking nations.

The Daily water really have plenty of time, or it may be that only they know readers love the charts, creatively processed and if everyone takes the news. Especially if it is a divisive issue it is like drinking alcohol. Especially so in the middle of the dry November.

For with everyone agrees that it is not wise to drink too much alcohol, but differ in their opinions, exactly how much is too much. In so probably no one doubts that the first match on the list of Belarus annual average consumption of 17.32 liters can not be said to be healthy, especially that which 8.16 liters of brandy.

We prefer beer Nation
Photo: Andrew D. Hajdu – Origo

Second Lithuania, then come the Czechs and the Croats, and surprisingly, Austria, Portugal and France, according to WHO data, the Irish only eighth. Hungary drank himself in the 10th place of 11.5 liters of fuel consumption, which is divided about equally from beer, wine, brandy Trinity. Well, a little more beer we drink.

Illuminated usual
Source: thedailyviz.com

But the more interesting question than mere data that the impact of alcohol consumption in a country’s citizens. According to WHO statistics, the more they drink alcohol in a country, the more problems caused by drinking, but it’s hard to imagine that all the countries in the early rankings similar consequences to struggle.
The world’s 10 most alcohol consumers country

1. Belarus
2. Lithuania
Czech Republic 3
4. Croatia
5. Austria
6. Portugal
7. France
8. Ireland
9. Estonia
10. Hungary

Source: origo.hu

Leave a Reply 91 megnézve, 1 alkalommal mai nap |