< Böngészés > Főoldal / Tudomány/gazdaság / Blog article: Elektronok száguldanak az űrben, a NASA sem érti))) Electrons font la course à travers l’espace, la NASA ne comprend pas

| Mobile | RSS

Elektronok száguldanak az űrben, a NASA sem érti))) Electrons font la course à travers l’espace, la NASA ne comprend pas

2016. november 16. | hozzászólás | Tudomány/gazdaság

Elektronok száguldanak az űrben, a NASA sem érti

A Föld mágneses mezején túli régióban a NASA tudósai közel fénysebességgel száguldozó elektronokat észleltek, és senki sem tudja, hogy miért vannak ott. A fizikusok most próbálják kitalálni, hogy milyen erők gyorsíthatják az elektronokat ilyen rendkívüli sebességre.

Olyan helyen láttunk nagy energiájú elektronokat, ahol szerintünk nem kellene lenniük, és semmilyen modell nem passzol rájuk. Alapvető hiányosságot találtunk a tudásunkban

– mondta David Sibeck, a Goddard Űrközpont munkatársa.

A nagysebességű elektronokat a THEMIS űrmisszióban észlelték. Ebben a programban öt műholdat küldtek Fold körüli pályára, hogy megfigyeljék a védelmező mágneses mező működését.

Elsősorban azt szerették volna megérteni, hogy mi váltja ki a geomágneses viharokat, amelyek megzavarhatják a földi kommunikációs rendszereket, de amikor belekezdtek a vizsgálatokba, csak újabb kérdések merültek fel.

A Napból folyamatosan áramlanak a Föld felé a nagy energiájú elektronok, de a mágneses pajzs megvéd minket a káros hatásuktól. Amikor az elektronok elérik a magnetoszféra legkülső peremét, a mágneses mező lelassítja őket, és a legtöbbjük elterelődik az űr felé. Néhány azonban egyenesen visszaverődik a Nap felé, és nagy energiájú, szupergyors elektronok köteléke jön létre.

A fizikusok évtizedeken át úgy gondolták, hogy a peremen odavissza cikázva nyerik az energiájukat, ettől gyorsulnak fel a fénysebesség közelébe. Csakhogy a THEMIS megfigyelései alapján máshol szerzik az energiájukat, és a tudósok egyelőre nem tudják megmagyarázni, hogy ez miként történhet meg. Nagyon úgy néz ki, hogy ezek az elektronok el sem érik a peremet.

Az egyik kutató, Lynn Wilson azt javasolta, hogy a gyorsulás okát ne a nagy űrbéli régiókban keressék, szerint valami nagyságrendekkel kisebb méretű dolog lesz a magyarázat.

forrás:index.hu

Electrons font la course à travers l’espace, la NASA ne comprend pas

Le champ magnétique de la Terre au-delà de la région, les scientifiques de la NASA doit fonctionner presque la vitesse des électrons légers sont détectés, et personne ne sait pourquoi ils sont là. Les physiciens tentent maintenant de comprendre ce que les forces peuvent accélérer les électrons dans une telle vitesse extraordinaire.

Nous avons vu un lieu d’électrons de haute énergie, que nous croyons ne devrait pas être, et aucun modèle ne peut pas les adapter. Connaissance de base de la lacune que nous avons trouvé dans notre

– SIBEC dit David, un associé du Goddard Space Flight Center.

Les électrons à grande vitesse de la THEMIS űrmisszióban observées. Dans ce programme de cinq satellites ont été envoyés en orbite pour observer le fonctionnement du champ magnétique protecteur.

Tout d’abord, je voulais comprendre ce qui déclenche des tempêtes géomagnétiques qui peuvent perturber les systèmes de communication sur la Terre, mais quand il a commencé les enquêtes, mais de nouvelles questions ont été soulevées.

Le soleil qui coule en continu de la terre électrons à haute énergie, mais le blindage magnétique nous protège de l’endommager leur effet. Lorsque les électrons atteignent le bord extérieur de la magnétosphère, le champ magnétique les ralentit et la plupart d’entre eux sont renvoyés dans l’espace. Certains, cependant, reflète directement le soleil, et à haute énergie, une liaison électronique ultra-rapide est créé.

Les physiciens ont cru pendant des décennies que le cikázva bord odavissza obtenu leur énergie à partir accélérée à près de la vitesse de la lumière. Mais d’autres obtiennent leur énergie à partir des observations de THEMIS, et les scientifiques ne sont pas encore en mesure d’expliquer comment cela se passe. Il semble que ces électrons ne peuvent pas atteindre la jante.

Un chercheur, Lynn Wilson a suggéré que la raison de l’accélération ne cherche pas une grande régions de l’espace, selon un ordre de grandeur plus petites choses sera l’explication.

Source: index.hu

Leave a Reply 88 megnézve, 1 alkalommal mai nap |