< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Nagy valószínűséggel ez volt a legforróbb évünk

| Mobile | RSS

Nagy valószínűséggel ez volt a legforróbb évünk

2016. november 16. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Nagy valószínűséggel ez volt a legforróbb évünk

2-foldgomb

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál jó nagyon jó

A World Meteorological Organization felmérése szerint 2016 még 2015-nél is forróbb év lehet, írja a BBC. Az első kilenc hónap adatai alapján a tudósok 90 százalékos biztonsággal állítják, hogy az idei megdönti a tavalyi abszolút rekordot. A legfőbb ok a felmelegedésre még mindig a széndioxid-kibocsátás mértéke, ami 2016-ban is folyamatosan növekedett.
A történelem 17 legforróbb nyarából 16-ot 2000 után mérték.

A kutatást azért hozták ki előbb, hogy ezzel is segítsék a marokkói klímacsúcs résztvevőit, hogy valahogyan átverjék a párizsi klímaegyezmény főbb rendelkezéseit.

A helyzet annyira súlyos már, hogy Oroszország sarkköri részein 6-7 fokkal is melegebb van, mint az átlagnál, de hasonló a helyzet Alaszkában és Északnyugat-Kanadában is. A sarkköri jég egyre nagyobb méretekben olvad, illetve Grönlandon is hamarabb kezdett el olvadni, mint korábban. Ebben komolyan közrejátszik az El Ninóra keresztelt időjárási jelenség is, amiről itt írtunk bővebben.
Éhínséget és pusztítást hagy maga után
Éhínséget és pusztítást hagy maga után
Évekig tartó élelmiszerhiány, évtizedek óta nem látott szárazság vagy éppen esőzés bénít meg egész országokat. És még nincs vége.
Tovább

A változó klímának egyik súlyos mellékhatása, hogy a ritkaságnak számító természeti katasztrófák egyre gyakoribbá válnak. Ilyenek a hőhullámok, az árvíz, a tengerszint megemelkedése és trópusi ciklonokkal keveredő viharok.

A kutatók attól félnek, hogy a frissen megválasztott Donald Trump elnök klímaváltozást tagadó nézetei tragikus állapotba taszíthatják a bolygót, ezért is sürgeti többek között Barack Obama az egyezmény főbb rendelkezéseinek beindítását, mielőtt még Trump kezébe kerül az irányítás.

forrás:index.hu

Leave a Reply 157 megnézve, 1 alkalommal mai nap |