< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Ott voltunk Trump washingtoni szállodájában a választás éjszakáján

| Mobile | RSS

Ott voltunk Trump washingtoni szállodájában a választás éjszakáján

2016. november 17. | hozzászólás | Közélet

Ott voltunk Trump washingtoni szállodájában a választás éjszakáján

 

 

Ott voltunk Trump washingtoni szállodájában a választás éjszakáján

A Heti Válasz amerikai tudósítója exkluzív környezetben, Donald Trump washingtoni szállodájában, republikánus notabilitások között várta az elnökválasztás végeredményét. Csütörtöki lapszámunk címlapsztorija.

A Heti Válasz amerikai tudósítója első kézből számol be arról, hogy miként fordult meg a hangulat a helyszínen, és hogyan hitték el a résztvevők: lehetséges a győzelem. Stumpf Annától egyúttal megtudjuk, hogy a hotelben a magyar minimálbér harmadáért szolgálnak fel Tokajit – egyetlen kanálban.

Színes, szélesvásznú összeállításunkban választ adunk továbbá a következő kérdésekre:

– Miért Trump nyert, ha Clinton több szavazatot kapott?
– Azzal, hogy a Kongresszus mindkét házában republikánus a többség, és Trump új tagot nevezhet ki a Legfelsőbb Bíróságba, mekkora hatalma lesz az új elnöknek?
– Miként gyakorolt önkritikát elfogultsága miatt a The New York Times?
– Miért futottak lyukra a közvélemény-kutatók?
– Elnökként meg fog-e „szelídülni” Donald Trump?

Háromhónapos útjának tapasztalatai alapján Ablonczy Bálint arról ír, miért követtek el végzetes hibát a tengerentúli baloldali-liberálisok, és mik ennek a tanulságai hazai eszmetársaik számára. Sztankóczy András azt térképezi fel, hogy a „washingtoni gyors” Európa mely fővárosaiba futhat be, avagy mely tabudöntő politikusok győzelme lehet a következő lépés. Zsuppán András azzal döbbenti meg az olvasót, hogy a földön hány helyen fordulhat válságosra az orosz-amerikai katonai konfliktus, és azt mérlegeli, kell-e emiatt harmadik világháborútól tartani. Salát Gergely pedig azt mutatja ki, hogy Pekingben miért tekintik lottóötösnek Trump győzelmét.

Az írások a Heti Válasz november 17-i számában olvashatók, mely elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható.

Leave a Reply 108 megnézve, 1 alkalommal mai nap |