< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Berki Krisztián győzelemmel tért vissza a nemzetközi elitbe

| Mobile | RSS

Berki Krisztián győzelemmel tért vissza a nemzetközi elitbe

2016. november 20. | hozzászólás | Sport

Berki Krisztián győzelemmel tért vissza a nemzetközi elitbe

 

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál jó nagyon jó

 

Berki Krisztián egyéves kihagyás után tért vissza a nemzetközi mezőnybe, elég sikeresen, a cottbusi tornászvilágkupán megnyerte a lólengést. A nőknél Kovács Zsófia felemáskorláton arany-, lóugrásban bronzérmes lett, Böczögő Dorina is ebben a két számban lett érmes, mindkettőben második lett.
Berki még csütörtökön selejtezett, már akkor biztató volt a szereplése, a horvát Robert Seligmannal azonos pontszámmal, 15,066-tal a második helyen jutott be a döntőbe.
K EPA20161119098
Az olimpiai bajnok akkor arról beszélt, hogy a gyakorlatai készen vannak, de hiányzik neki a versenyrutin, az edzésen nem tudnak mindent leszimulálni. A döntőben a 6,7-es kiindulópontú gyakorlatát választotta, és azt jól be is mutatta, 15,766-tal győzött. „Már az elején, az olló-kézállásnál éreztem, hogy jó lendületesen végig tudom csinálni. Kokó bával még előző este megbeszéltem, hogy a 6.7-es kiindulójúval szerepelek a fináléban, a cél az volt, hogy kijavítsam a selejtezőbeli hibákat. Ez pedig sikerült, amikor leugrottam, már tudtam, hogy jó gyaki volt, és azt is láttam, hogy jó pontszámot kaptam” – idézte hírlevelében Berkit a magyar szövetség.
A riói résztvevő Kovács Zsófia szépen kivitelezett felemáskorlát-gyakorlatával megnyerte a döntőt, ahol 14,133 pontot kapott. Bár második ugrása nem lett hibátlan, ugráson is érem került nyakába, méghozzá bronz, pontszáma 13,866 lett. Böczögő Dorina ugyanitt a második helyen végzett 13,899 ponttal, míg felemáskorláton is a dobogó második fokára állhatott 13,233 ponttal.

forrás:index.hu

Leave a Reply 96 megnézve, 1 alkalommal mai nap |