< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Gazdaság-pályázat NGM: újabb egymilliárd forint óvodai konyhafejlesztésre

| Mobile | RSS

Gazdaság-pályázat NGM: újabb egymilliárd forint óvodai konyhafejlesztésre

2016. november 21. | hozzászólás | Közélet

Gazdaság-pályázat
NGM: újabb egymilliárd forint óvodai konyhafejlesztésre

A nemzetgazdasági miniszter újabb egymilliárd forint támogatás odaítéléséről döntött a gyermekétkeztetés technikai feltételeinek javítására kiírt pályázaton, ennek köszönhetően további 42 óvoda konyhája újulhat meg. Ezzel együtt az idén 4,27 milliárd forint költségvetési forrást nyerhettek el pályázaton a feladatot ellátó önkormányzatok – tájékoztatta Berczik Ábel, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kincstárért felelős helyettes államtitkára hétfőn az MTI-t.

Berczik Ábel közölte: az első körben 130 önkormányzat részesült több mint hárommilliárd forintnyi támogatásban, miután a nemzetgazdasági miniszter a nagy érdeklődésre tekintettel megemelte az idei egymilliárdos keretösszeget.
A mostani döntéssel olyan önkormányzatoknál kezdődhet meg a konyhafejlesztés, amelyek eddig forráshiány miatt nem részesülhettek támogatásban. Ez szorosan kapcsolódik a kormány szakpolitikai célkitűzéseihez, hiszen azon túl, hogy az idén 71,7 milliárd forinttal támogatja az önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatellátását, további forrásokat biztosít az ehhez szükséges infrastruktúra megteremtésére is – hangsúlyozta a helyettes államtitkár.
A tavaly kezdődött programsorozat célja, hogy a hároméves kortól kötelező óvodáztatáshoz kapcsolódóan minél több önkormányzati főzőkonyha és gyermekétkező feleljen meg a jogszabályokban előírt élelmiszerbiztonsági és higiéniai követelményeknek. A pályázat keretében infrastruktúra-fejlesztésre is lehetőség nyílik, amelynél az energiahatékonyság mellett a környezetvédelmi szempontok is kiemelt szerepet kapnak.
A kormány a jövő évi költségvetésben is elkülönítette a program folytatásához szükséges pályázati keretösszeget – emelte ki Berczik Ábel.

MTI

Leave a Reply 122 megnézve, 2 alkalommal mai nap |