< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Negyedszerre is elindul Nem veszi komolyan a belpolitikát Merkel?))))) Quatrièmement, il commence Il ne prend pas la politique intérieure de Merkel au sérieux?

| Mobile | RSS

Negyedszerre is elindul Nem veszi komolyan a belpolitikát Merkel?))))) Quatrièmement, il commence Il ne prend pas la politique intérieure de Merkel au sérieux?

2016. november 21. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Negyedszerre is elindul
Nem veszi komolyan a belpolitikát Merkel?

2-foldgomb
www.fecsego.eu nemzetközi hírportál jó nagyon jó

A bajor Keresztényszociális Unió (CSU) egyelőre nem kötelezte el magát amellett, hogy a 2017-es parlamenti (Bundestag-) választásra a testvérpárt Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnökét, Angela Merkelt jelölje kancellárnak. A koalíciós társ szociáldemokraták (SPD) és az ellenzék harcra készen, a sajtó pedig vegyesen fogadta a 12. éve hivatalban lévő kormányfő vasárnapi bejelentését arról, hogy negyedszerre is elindul a kancellári tisztségért.

Angela Merkel „egyelőre a CDU jelöltje” a kancellári pozícióra – emelte ki hétfőn a Deutschlandfunk országos közszolgálati rádióban Hans-Peter Friedrich, a CSU egyik legtekintélyesebb politikusa, a testvérpártok közös Bundestag-frakciójának helyettes vezetője.
hirdetés

A CSU továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy a pártszövetségben a személyi kérdések előtt a tartalmi ügyeket tisztázzák, azonban a párt természetesen tudomásul veszi, hogy Angela Merkel úgy ítélte meg, eljött az ideje annak, hogy közölje szándékát.

Arra a kérdésre, mi szükséges ahhoz, hogy a CSU elfogadja kancellárjelöltként a testvérpárt vezetőjét, Hans-Peter Friedrich hangsúlyozta, hogy elsősorban nem személyekről, hanem a politika tartalmáról van szó, amellyel kapcsolatban vannak „nyitott ügyek”. A bevándorláspolitikában „nagyon nagy nehézségekbe ütközik” az álláspontok egyeztetése, de vannak más témák is, például az adórendszer.

Mindent egybevetve helyes, hogy a CDU-nál Angela Merkel bejelentésével világossá vált a helyzet, de a fejlemény „nem okozott eufóriát” a CSU-nál – jegyezte meg a frakcióvezető-helyettes. Ugyanakkor jelezte, hogy pártja várhatóan támogatja majd Angela Merkelt. Mint mondta, jól hangzik és helytálló a kancellár érvelése, miszerint „bizonytalan időkben stabilitásra van szükség”, és vitathatatlan, hogy a meghatározó európai országokat tekintve Angela Merkel „az egyetlen nagy vezető, aki még rendelkezik az Európa összetartásához szükséges tekintéllyel”.

Angela Merkel vasárnap Berlinben bejelentette, hogy a CDU december 6-án kezdődő kongresszusán ismét megpályázza az elnöki tisztséget, és vállalja, hogy tisztségében megerősítve kancellárjelöltjeként vezesse pártját a Bundestag-választás kampányában.

A koalíciós partner szociáldemokraták jelezték, hogy a törvényhozási ciklus végéig ugyan folytatják a konstruktív kormányzati együttműködést, de már várják a kampányt. Angela Merkel „legyőzhetetlenségének mítosza megsemmisült”, a CDU/CSU belső konfliktusát pedig nem sikerült lezárni, így teljesen nyitott a választás – hangoztatja az SPD.

Az ellenzéki Zöldek kemény választási kampányt ígérnek, és harcias nyilatkozatokat tettek a Baloldal képviselői is, kiemelve, hogy Angela Merkel jelölése nem garancia a CDU/CSU újabb választási győzelmére. A legnagyobb Bundestagon kívüli párt, az Alternatíva Németországnak (AfD) részéről hangsúlyozták, hogy Németország nem engedhet meg magának még egy ciklust Angela Merkellel.

A német sajtó vegyesen fogadta a pártelnök-kancellár bejelentését. A konzervatív Frankfurter Allgemeine Zeitung szerint Angela Merkel minden más lehetséges jelöltnél nagyobb esélyt kínál pártjának a hatalom megtartására. A másik vezető konzervatív lap, a Die Welt szerint „Trump, Le Pen és Putyin a feje tetejére állítja a világot és a német választási kampányt is”, Angela Merkel pedig ebben a helyzetben arra számít, hogy megtestesíti azt a CDU-alapító Konrad Adenauer kancellár idején, 1957-ben használt választási szlogent, hogy „csak semmi kísérletezés”.

Ezzel kapcsolatban a liberális Süddeutsche Zeitung kiemelte: úgy tűnik, Angela Merkel 11 évi kancellári munka után már nem veszi eléggé komolyan a belpolitikát, de veszélyes lehet, ha a kampányban a nemzetközi politika kiemelkedő szereplőjeként igyekszik bemutatni magát, mert a választókat jobban érdekli a munkahelyek biztonsága, az oktatás és a közbiztonság, mint a szíriai vagy az afganisztáni békefolyamat.

A Deutschlandfunk kommentárja szerint az uniópártok válságát jelzi, hogy Angela Merkelnek nincs alternatívája. Az alternatíva hiányát emelte ki a Frankfurter Rundschau című baloldali lap is hétfői kommentárjában, amely szerint riasztó, hogy nincs meghatározó politikai erő, amely következetesen mutat fel politikai alternatívát az euróövezetben a megszorításokon, belföldön pedig többek között az igazságtalan adórendszeren és a munkavállalók egyoldalú terhelésén alapuló Merkel-féle politikával szemben. Ez a jobbszél felé tereli a csalódott választókat, ezért hiteltelen az a kép, amely Merkelt „a szélsőjobb elleni védőbástyaként” mutatja be.

forrás:mno.hu

Quatrièmement, il commence
Il ne prend pas la politique intérieure de Merkel au sérieux?

 button double
Bonnes nouvelles www.fecsego.eu international

L’Union chrétienne bavaroise sociale (CSU) n’a pas engagé les élections du Parlement (Bundestag-) en 2017, et son parti frère Union chrétienne-démocrate (CDU) Président, Chèque chancelière Angela Merkel. La coalition des sociaux-démocrates co (SPD) et l’opposition est prête à se battre, la presse est mélangé a accueilli le Premier ministre, au pouvoir depuis 12 ans, l’annonce de dimanche qu’il commencera quatrième fois que le tisztségért de chancelier.

Angela Merkel “un pré-candidat à la CDU,” la position du chancelier – a souligné lundi la radio publique nationale Deutschlandfunk Hans-Peter Friedrich, la CSU est l’un des politiciens les plus respectés, les partis politiques partagent un jumeau Bundestag faction administrateur général.
publicité

La CSU continue d’insister pour que le parti allié à des problèmes personnels avant de clarifier les questions de contenu, mais bien sûr, le parti reconnaît que Angela Merkel a estimé que le temps est venu à votre intention.

Lorsqu’on lui a demandé ce qui est nécessaire pour accepter le chancelier candidat CSU en tant que leader des frères, Hans-Peter Friedrich a souligné que les personnes non principalement, mais aussi le contenu de la politique est à l’égard de laquelle il y a des “fichiers ouverts”. La politique d’immigration “des conflits avec très grande difficulté” un rapprochement des positions, mais il y a d’autres questions, telles que le système fiscal.

Dans l’ensemble, le droit de la CDU Angela Merkel lors de l’annonce, il est devenu clair que la situation, mais les développements “ne doit pas provoquer l’euphorie” à la CSU – faction dit le député. En même temps, il a indiqué que son parti devrait soutenir Angela Merkel. Comme il le dit, ça sonne bien et corriger l’argument du chancelier que «des temps incertains, la stabilité est nécessaire” et sans doute qu’en ce qui concerne les pays européens dominants à Angela Merkel “est le seul grand leader qui a également le pouvoir de complicité européenne nécessaire».

Angela Merkel a annoncé dimanche à Berlin, la CDU congrès à partir du 6 Décembre applique à nouveau pour le président et supposons que le chancelier a confirmé dans sa position en tant que candidat pour diriger son parti dans la campagne électorale Bundestag.

Les partenaires de la coalition des sociaux-démocrates ont indiqué que, tout en continuant la coopération constructive avec le gouvernement jusqu’à la fin de la législature, mais je pense la campagne. Angela Merkel “mythe de l’invincibilité a été détruite,« conflit interne de la CDU / CSU n’a pas été fermé et complètement ouvert l’élection – insiste le SPD.

L’opposition Greens dure promesse de campagne électorale et des déclarations belliqueuses étaient les représentants de la gauche et, en soulignant que la désignation Angela Merkel est pas une garantie de victoire électorale récente de la CDU / CSU. Le plus grand non souligné Bundestag partie, l’Alternative pour l’Allemagne (AFD), la partie que l’Allemagne ne peut pas se permettre un autre cycle Angela Merkel.

La presse allemande a reçu un mélange de président du parti et l’annonce de chancelier. Le quotidien conservateur Frankfurter Allgemeine Zeitung, selon Angela Merkel fournit tous les autres jelöltnél possible une meilleure chance de tenir le parti au pouvoir. L’autre grand journal conservateur Die Welt que “Trump, Le Pen et Poutine à l’envers dans le monde et dans la campagne électorale allemande,” Angela Merkel est dans cette situation attend qui incarne la CDU-fondateur du chancelier Konrad Adenauer pendant qu’elle était en 1957 slogan électoral que «seule l’expérimentation est rien.”

À cet égard, un libéral Süddeutsche Zeitung a souligné que apparaît après le travail de 11 années chancelier Angela Merkel n’a pas pris suffisamment au sérieux dans la politique intérieure, mais peut être dangereux si la campagne de la politique internationale joueur par excellence en essayant de se présenter comme les électeurs sont plus intéressés par la sécurité d’emploi , l’éducation et la sécurité publique, comme la Syrie ou le processus de paix en Afghanistan.

Le commentaire Deutschlandfunk pour marquer la crise des partis politiques que Angela Merkel a pas d’alternative de l’UE. Le manque d’alternatives mises en évidence dans le panneau de gauche est le Frankfurter Rundschau sur le commentaire de lundi sur cette alarme, qu’il n’y a aucune force politique dans la détermination qui montrent systématiquement une alternative politique dans l’austérité de la zone euro, au pays et y compris Merkel, sur la base de la charge d’un côté sur le système fiscal injuste et employés vers une sorte de politique. Il dirige vers le bord droit des électeurs déçus, donc discrédité l’image que Merkel «un rempart contre l’extrême droite» est présenté.

Source: mno.hu

Leave a Reply 127 megnézve, 1 alkalommal mai nap |