< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Feltöltőkártyás mobilja van? – Csúnyán kitolt Önnel a kormány

| Mobile | RSS

Feltöltőkártyás mobilja van? – Csúnyán kitolt Önnel a kormány

2016. november 23. | hozzászólás | Közélet

Feltöltőkártyás mobilja van? – Csúnyán kitolt Önnel a kormány

fecsegő szimbolum

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál jó nagyon jó

Úgy néz ki, hogy a minisztériumokban meg a parlamentben nem használnak feltöltőkártyás telefont. El is rontották a terroristaellenes szabályozást.

Kedden megszavazta az országgyűlés az elektronikus hírközlési törvény néhány módosítását, hogy a terroristák ne tudjanak nagy mennyiségű sim-kártyához jutni a hazai szolgáltatóktól. Erről azután döntöttek, hogy kiderült, körülbelül 200 ezer magyar sim-kártyát vettek szervezett bűnözők, hajléktalanok személyes adatait felhasználva, és a kártyákat a tavaszi brüsszeli terrortámadásban is felhasználták.

Vannak jó pontjai is a törvénymódosításnak, az például elfogadható, hogy korlátozzák az egy előfizető által megszerezhető prepaid kártyák számát. Még az is teljesíthető lenne, hogy a feltöltős sim-kártya megvásárlásakor ellenőrizzék a felhasználó személyazonosságát.

Csakhogy a jogalkotó elfeledkezett arról az apróságról, hogy 2011 óta minden kártyafeltöltés új szerződéskötésnek minősül.
Ez azt jelenti, hogy akár havonta is szükséges lehet a személyazonosság ellenőrzése, minden egyes feltöltésnél – írja az Index.

forrás:napi gazdaság.hu

Leave a Reply 97 megnézve, 1 alkalommal mai nap |