< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Botrány a külügyminisztériumban)))) Escándalo en el Ministerio de Asuntos Exteriores

| Mobile | RSS

Botrány a külügyminisztériumban)))) Escándalo en el Ministerio de Asuntos Exteriores

2016. november 24. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Botrány a külügyminisztériumban

2-foldgomb

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál jó nagyon jó

A pozsonyi külügyminisztérium két volt alkalmazottja azt állítja, hogy a tárca túl drágán és nem átlátható módon szervezte meg Szlovákia uniós elnökségével kapcsolatos rendezvényeit. A külügy és az érintettek mindent tagadnak. A Transparency International Slovensko vizsgálatot sürget – írja a pozsonyi Új Szó.

Zuzana Hlávková, a külügyminisztérium volt előadója a Transparency International Slovensko (TIS) blogján figyelmeztetett arra, hogy a tárca Szlovákia uniós elnökségével kapcsolatos legnagyobb rendezvényeit egy előre kiválasztott cég túl drágán szervezte meg. Az eredetileg tervezett programokat és a költségvetést Zuzana Ťapáková, a Markíza tévé korábbi igazgatójának színrelépését követően módosították a tárcánál, akivel – Hlávková információi szerint – Robert Fico kormányfő javaslatára szerződött a tárca. „Nyomást gyakoroltak ránk, hogy az eredeti projekteket az ő elképzelései alapján módosítsuk, így viszont jelentősen megugrottak a költségek” – mondta Hlávková.

A volt alkalmazott szerint a hivatalosan prezentált 200 helyett több mint 300 ezer euróba került az uniós logót bemutató rendezvény, amely ráadásul gyakorlatilag azonos volt a Smer 2015-ös közgyűlésének kulturális programjával. Mindkét akciót ugyanaz a cég szervezte. Hlávková szerint manipulálták a megbízásokat, a szerződéseket és a helyszínek kiválasztását, indokolatlanul mellőzték a közbeszerzési eljárást. Hasonló praktikákkal szervezte meg a külügyi tárca az uniós elnökség két – a VIP-vendégeknek, valamint a nyilvánosságnak szánt – nyitókoncertjét is.

forrás:népszava online.hu

Escándalo en el Ministerio de Asuntos Exteriores

 botón de doble

Buenas noticias www.fecsego.eu Internacional

El Ministerio de Asuntos Exteriores en Bratislava dos ex empleado afirma que el ministerio organizó los eventos relacionados con la Presidencia de la UE Eslovaquia es demasiado caro y de manera no transparente. Los actores extranjeros y niegan todo. Transparencia Internacional Slovensko pide una investigación – escribir una nueva palabra en Bratislava.

Zuzana Hlavkova, el Departamento de Estado era un profesor de la Transparencia Internacional Slovensko (TIS) advirtió en su blog que los eventos relacionados con el mayor Presidencia Ministerio de Eslovaquia de la UE en una empresa preseleccionada organizada demasiado caro. programas y el presupuesto previstos inicialmente cambiaron después Zuzana Ťapáková, ex director de la televisión Markiza la aparición del ministerio, que – de acuerdo a la información Hlavkova – la propuesta del primer ministro Robert Fico, el ministerio se contrajo. “Estados Unidos presionó para modificar los proyectos originales basados ​​en sus ideas, ya su vez aumento significativo de los costos” – dijo Hlavkova.

Este había sido utilizada en el logotipo de la UE para los eventos que representen más de 300 mil euros en lugar de 200 presentado oficialmente, que, por otra parte, era prácticamente idéntica a la Smer 2015 Asamblea General de la programación cultural. Ambas acciones organizadas por la misma empresa. Según Hlavkova manipulado la selección de pedidos, contratos y lugares, indebidamente olvidadas en el proceso de adquisición. praktikákkal similares organizados los dos asuntos cancillerías de la presidencia de la UE – es el concierto de apertura – invitados VIP, así como para el público.
Fuente: referéndum online.hu

Leave a Reply 98 megnézve, 1 alkalommal mai nap |