< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Lázár: Lassan Jézus Krisztus a felelős a Quaestor csődjéért

| Mobile | RSS

Lázár: Lassan Jézus Krisztus a felelős a Quaestor csődjéért

2016. november 25. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Lázár: Lassan Jézus Krisztus a felelős a Quaestor csődjéért

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint Tarsoly Csaba minden állítása szemenszedett hazugság, Pharaon-ügyben pedig azt ajánlja: mindenki igyon meg egy nyugtatóteát. Szalay Ferenc szolnoki polgármester iszonyatos hülyeséget csinált, az eredményeket pedig az úszók hozzák.

Lejátszás

Béremelés és adócsökkentés

Orbán Viktor és az ukrán kormányfő sajtótájékoztatója miatt késve kezdődött a 71. Kormányinfó. Lázár szerint az elmúlt évtized egyik legnagyobb sikere, hogy a munkaadói- és a munkavállalói érdekképviseletekkel sikerült megállapodnia a kormánynak a béremelésről. Hozzátette: a baloldali kormányok csak blabláztak a témáról, de soha nem történt semmi. Szerinte azért nyílt lehetőség a megállapodásra, mert miközben Magyarország gazdasága növekszik, Európáé csökken.

Lázár elmondta, hogy jelenleg 28 százalékos a vállalkozók járuléka, ami közép-európai viszonylatban sem nevezhető jónak: ezt 12-13 százalékra akarják csökkenteni, miután 2018-ban felülvizsgálják a béremelés helyzetét. Szerinte ez jelentősen erősíteni fogja a hazai vállalkozások helyzetét. Az adócsökkentés is azt szolgálja, hogy a béremelés végbe tudjon menni, szögezte le a miniszter.


A minimálbér 15, a garantált bérminimum 25 százalékkal nő 2017-ben, 2018-ban pedig a minimálbér újabb 8, a bérminimum 12 százalékkal emelkedik.

2022-ig tervezik elvégezni a járulékcsökkentést, évente 2 százalékos mérséklést tervez a kormány, avatott be a részletekbe Lázár János. A miniszter ilyen távlatokban beszélt a korábban már belengetett 40 százalékos béremelésről is. Ismételten emlékeztetett arra is, hogy a rendszerváltás óta nem volt ilyen alacsony a munkanélküliség (4,9%). Nemzetközi összevetésekben is arra törekednek, hogy vonzó legyen Magyarországon vállalkozni, mondta, utalva a társasági adó 9 százalékra mérséklésére.

Bevándorlás

A béremelés után Lázár rátért a bevándorlás kérdésére. A miniszter szerint a közép-európai országokat nem tudja rávenni az Európai Bizottság, hogy nyeljék le a kötelező kvótákat. Lázár ezért arra készül, hogy a közeljövőben kemény harcokat kell megvívnia Magyarországnak Brüsszellel a kérdésben. A kormány kizárólag olyan közös megállapodást fogad el:


– ami nem írja elő a kötelező betelepítést,
– megerősíti a külső határokat
– nem teszi lehetővé, hogy hosszú távon működjenek belső határellenőrzési pontok,
– a szolidaritást nemzetállami hatáskörben hagyja.

Szeretnék továbbá, ha a határvédelmi kiadásokat, a kibocsátás helyszínén indított programokat és a hotspotok felállításának támogatását is szolidaritásként értékelné az unió. A tárcavezető azt is bejelentette, hogy a kormány 53 milliárd forintot hagyott jóvá szerdán a határvédelmi feladatokra, vagyis egyebek mellett a határzár működtetésére, bérekre, rendőrök és katonák felszerelésére, és az infrastruktúrára.

Zűrök egy kormányhivatalnál

Lázár megismételte, hogy a Miniszterelnökség alá került a Nemzeti Vidékfejlesztési Hivatal, és emlékezetett, hogy elbocsátották annak vezetőjét és annak helyettesét. A miniszter elmondta, hogy több nyomozást is folytatnak hivatalnál, a NAV jelenleg is vizsgálatot folytat költségvetési csalás gyanúja miatt. Felidézte, hogy az NVM több tucat korábbi munkatársa ellen is büntetőeljárás zajlik, ők jogtalanul vettek fel területalapú támogatást.

Paks

Magyarország tudomásul veszi, ha Ausztria az Európai Bírósághoz fordul a paksi atomerőmű-beruházás miatt, de Magyarország inkább egy egyeztetési mechanizmus közös kidolgozását javasolja. Lázár közölte: a magyar kormány kész az osztrák kormánnyal – a kétoldalú együttműködés keretein belül – egyeztetési mechanizmust kidolgozni, amely a Paks II. kapacitásfenntartásával kapcsolatos összes adat, információ, építkezés megismerését lehetővé teszi Ausztriának.

Jó lenne, ha a bíróság helyett egy egyeztetési mechanizmust vállalnának az osztrák szomszédok – tette hozzá, megjegyezte, annak nincs halasztó hatálya a beruházásra, ha Ausztria bírósághoz fordul.

Tarsoly, Pharaon, Gyárfás

Lázár János nem kívánta kommentálni Tarsoly Csaba azon állítását, hogy a kormány hozta össze Ghaith Pharaonnal. Elmondta: elolvasta az interjút, és az az érzése, hogy Tarsoly mindenkire rá akarja kenni a felelősséget, de ő nem felelős.


„Lassan most már Jézus Krisztus a felelős a Quaestor csődjéért, utána Orbán Viktor” – tette hozzá.

Lázár szerint Tarsoly egy köztörvényes bűnöző, akinek a szavait nem szabad komolyan venni. Inkább azt mondja el, hogy hol van a pénz, tette hozzá a miniszter. A volt Quaestor-vezér arról beszélt többek között a Magyar Narancsnak, hogy Orbán Viktor miatt dőlt be a pénzügyi cég.

Lázár egy nyugtatóteát ajánl mindenkinek Pharaon-ügyben, és nem kívánja kommentálni, hogy az amerikai titkosszolgálat csőbe húzta a magyar kormányt az arab befektetővel. Hozzátette ugyanakkor, hogy sok a gyanús elem az ügyben, az amerikai hatóságoknak pedig több alkalma is lett volna lecsapni a szaúdi milliárdosra, amíg Magyarországon tartózkodott. Azt is megtudhattuk, hogy Pharaon jelenleg nem tartózkodhat Magyarországon, mert nincs érvényes vízuma.

A kancelláriaminiszter a Hosszú-Gyárfás vitával kapcsolatban azt mondta: az eredményt az úszók hozzák, és ez a tény szerinte mindent felülír. A kormány ugyanakkor nem akar direktben beavatkozni a konfliktusba, ami szerinte befolyásolja a jövő évi úszó világbajnokság sikerét és a fejlesztéseket is.

“Ennyi hülye vén k***t!”

Lázár János szerint nem beszélhet úgy egy városvezető, ahogy Szalay Ferenc szolnoki polgármester, aki iszonyatos hülyeséget csinált. Hozzátette ugyanakkor, hogy nagyon jó személyes viszonyt ápol Szalayval, ezért nem fogja a nagy nyilvánosság előtt elmondani, amit négyszemközt elmondana a káromkodó városvezetőnek. „Szalay Ferencnek van elég baja most, nem akarom nehezíteni a helyzetét” – tette hozzá. Mint ismeretes, Szalay Ferenc egy képviselőtestületi-ülésen vén k***nak nevezett panaszkodó idős hölgyeket.

Egy újságíró tolmácsolta az Együtt álláspontját a miniszter felé, miszerint Mészáros Lőrinc a miniszterelnök strómanja, akin keresztül Orbán gazdagodik. Lázár röviden válaszolt: Ez hazugság és hülyeség. A miniszter arról is beszélt, hogy a felcsúti polgármester ugyanolyan vállalkozó, mint bárki más ebben az országban, rá is ugyanazok a törvények vonatkoznak.


Lázár elmondta: 2017-ben az állami cégek kerülnek a kormány boncasztalára, ugyanúgy, mint korábban a háttérintézmények. Bezárások és elbocsátások várhatók, minden vállalatot górcső alá vetnek.

Kémiai kasztráció

Lázár generálisan támogatja a szigorú büntetési tételek bevezetését. A miniszter ezt válaszolta arra a felvetésre, hogy a Jobbik kezdeményezi a kémiai kasztráció bevezetését pedofil bűncselekmények esetén. A konkrét javaslatról még nem alakult ki az álláspontja, de mérlegelni fogja, és jövő héten válaszol. Hozzátette: az EU törvényei tiltják a kémiai kasztrációt, ugyanúgy, mint a halálbüntetést, amit Lázár szintén támogat.

fecsego.eu(atv.hu

Leave a Reply 87 megnézve, 1 alkalommal mai nap |