< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Több mint 5 ezer afgán nőt erőszakoltak meg, és nem tudni mennyit öltek meg)))) Eles estupraram mais de cinco mil mulher afegã e não sei o quanto morto

| Mobile | RSS

Több mint 5 ezer afgán nőt erőszakoltak meg, és nem tudni mennyit öltek meg)))) Eles estupraram mais de cinco mil mulher afegã e não sei o quanto morto

2016. november 25. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Több mint 5 ezer afgán nőt erőszakoltak meg, és nem tudni mennyit öltek meg

2-foldgomb

www.fecsego.eu nemzetközi hírportálk jó nagyon jó


Kampányt indított a nőkkel szemben elkövetett erőszak ellen csütörtökön az afgán állam, az igazságügyi és más tárcák együttműködésével.
Több mint 5 ezer afgán nőt erőszakoltak meg, és nem tudni mennyit öltek meg

Külföldi megfigyelők szerint Afganisztán még mindig egyike azoknak az országoknak, ahol nem szerencsés nőnek születni.

A közép-ázsiai ország ügyészsége szerint az idei év első nyolc hónapjában több mint 3700, nők elleni erőszakos cselekedetet jegyeztek fel Afganisztánban. Ez a szám növekvő tendenciára utal, ugyanis 2015 egészében mintegy 5000 ilyen esetet regisztráltak.

Az afgán hatóságok egy memorandum aláírásával szentesítették a kampány iránti elkötelezettségüket csütörtökön, egy nappal a nők elleni erőszak megszüntetésének november 25-i világnapja előtt.

Az AFP francia hírügynökség kabuli tudósításában úgy fogalmazott, hogy a dokumentum aláírása az afgán elnök, Asraf Gháni jelenlétében jelképes cselekedet, amelynek célja az igazságügyi, egészségügyi és oktatási minisztériumok, valamint tartományi és helyi hatóságok bevonása a nők helyzetének javításába.

A televízióban élőben sugárzott aláírási ünnepségen Farid Hamidi főügyész kijelentette: “Afganisztán nem jó hely a nők és gyerekek számára.”

Maleha Haszan főügyész-helyettes hozzátette: az erőfeszítések ellenére csak romlik a helyzet, a nők elleni erőszak egyre csak növekszik.

A fővárosban, Kabulban négy nőt gyilkoltak meg csak a múlt hónapban. Legalábbis a hatóságok ennyiről tudnak, sok esetet nem jelentenek, az ország vidéki területein pedig még rosszabb a helyzet – fejtette ki.

A Save the Children gyermekjogi szervezet munkatársa, Zubaida Akbar közölte: amellett, hogy az oktatáshoz való hozzáférésben sem tapasztalható egyenlőség a nők és férfiak között, rengeteg nő megy férjhez kényszerből, túl fiatalon. Ezekre a házasságokra pedig gyakran jellemző lesz az erőszak.

fecsego.eu(((atv.hu/MTI

Eles estupraram mais de cinco mil mulher afegã e não sei o quanto morto

 botão duas vezes

Bom www.fecsego.eu site de notícias internacional

Ele lançou uma campanha contra a violência contra as mulheres na quinta-feira o governo afegão, o judiciário e a cooperação de outros ministérios.
Eles estupraram mais de cinco mil mulher afegã e não sei o quanto morto

De acordo com observadores estrangeiros, o Afeganistão ainda é um dos países onde as mulheres não têm a sorte de nascer.

O país da Ásia Central, de acordo com o promotor deste ano em relação aos primeiros oito meses de 3700, os actos de violência contra a mulher foram registrados no Afeganistão. Este número refere-se à tendência crescente desde 2015 como um todo, de cerca de 5.000 desses casos foram registrados.

As autoridades afegãs sancionaram um memorando assinado por seu compromisso com a campanha na quinta-feira, um dia antes de a eliminação da violência contra as mulheres em 25 Dia Mundial novembro.

A agência de notícias francesa AFP em Cabul disse que a assinatura dos documentos sobre o presidente afegão, presença Ashraf Ghani de atos simbólicos que visam melhorar os ministérios de justiça, saúde e educação, e as autoridades provinciais e locais para envolver a condição das mulheres.

A transmissão de televisão ao vivo a cerimônia de assinatura Farid Hamidi procurador-geral declarou. “O Afeganistão não é um bom lugar para mulheres e crianças”

Maleh Hassan, Procurador-Geral Adjunto acrescentou que, apesar dos esforços só pioram a situação de violência contra as mulheres está aumentando constantemente.

Na capital, Cabul, matou quatro mulheres apenas no mês passado. Pelo menos as autoridades podem ennyiről, em muitos casos não representam áreas rurais do país a situação é ainda pior – explicou.

A organização de direitos das crianças Save the Children equipe, Zubaida Akbar disse: além de o acesso à educação não experimentou a igualdade entre homens e mulheres, forçadas grande número de mulheres se casar muito jovem. Estes casamentos são muitas vezes a ser caracterizado pela violência.

fecsego.eu (((atv.hu/MTI

Leave a Reply 72 megnézve, 1 alkalommal mai nap |