< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Ezeket soha ne mondja az állásinterjún!

| Mobile | RSS

Ezeket soha ne mondja az állásinterjún!

2016. november 26. | hozzászólás | Közélet

Ezeket soha ne mondja az állásinterjún!

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál

Négy végzetzes példa
Ha a korábbi tippjeinket hasznosította az önéletrajz és a motivációs levél elkészítésekor, egészen biztosan közelebb áll az álom munkahely eléréséhez. A következő nagyon fontos esemény az állásinterjú! Ha megkapta behívóját egy személyes beszélgetésre minden bizonnyal az elküldött iratok alapján nagyon jó benyomást keltett a leendő munkaadói körében, ezért ki akarják deríteni, hogy személyisége pontosan illeszkedik-e a cég profiljába. Ez ugyanakkor még nem azt jelenti, hogy az állást már biztosan megkapja. Annak érdekében, hogy azt megkapja, életszerűen is bizonyítania kell azt a jó benyomást, amelyet korábban a jelentkezési papírok alapján feltételeztek önről. A következő bejegyzésünkben eláruljuk, melyek azok a sarkalatos pontok, amelyeket semmilyen körülmények között ne tegyen az állásinterjún.

Ne mondjon semmit! Semmi nem dönti le olyan gyorsan a jó benyomás képét, mint a beszélgetés során uralkodó fagyos, néma hangulat. Biztosan tud a személyes ismeretségi köréből olyan személyeket megnevezni, akik a verbális kommunikáció minimális követelményeit sem tudják teljesíteni, nevezetten minden egyes szót úgy kell kipasszírozni belőlük – ugye milyen kellemetlen érzést kelt bennünk? Lehetséges, hogy szégyenlős, vagy bizonytalan, akár nem nyitott személyiség, de ez a tárgyaló felekben azt a látszatot kelti, mintha fel sem készült volna a beszélgetésre. A személyzetisek természetesen nem félórás monológokat várnak el a jelentkezőktől, hanem egy életszerű beszélgetést, amely alapján tökéletesebb képet alkothatnak személyiségéről, karakteréről.

Mivel is foglalkozik a cégük? Az ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel azonnal véget ért a játék, ugyanis ez az egyértelmű bizonyítéka annak, hogy egyáltalán nem készült a beszélgetésre, sőt, semmit nem tud a cégről, ahol dolgozni szeretne. Természetesen nem azt várják el, hogy minden adatot tudjon a cégről, de egy tiszta, általános információtömeg, amelyet az interneten talál a vállalatról, erősen elvárt faktor.

Mennyit fizetnek, és milyen bónuszok vannak? Az első beszélgetés során kerülje a fizetéssel kapcsolatos témakört, önmagától ne vesse fel a témát, inkább hagyja, hogy a személyzetis térjen rá a témára, ha nagyon jól halad a beszélgetés. Általában – a jelentkezők nagy száma miatt – az első találkozó alkalmával még semmi nem dől el. Nagy valószínűséggel, ha az első alkalommal jól teljesített, behívják a következő körre. ezért nem ajánlatos már rögtön a pénz témával kezdeni az első beszélgetés folyamán, hisz közel sem biztos, hogy a cég felajánlja az állást önnek. Ha netán mégis jól megy az első beszélgetés, és a személyzetis rákérdez a fizetési elvárásokra, inkább ne válaszoljon, vagy hivatkozzon egy következő megbeszélésre.

Biztos vagyok benne, hogy megegyezünk. Ha megkérdezik az elképzeléseit a fizetésével kapcsolatban, a kérdező egyenes, korrekt választ vár el öntől. Ebben az esetben a pályakezdőknek könnyebb dolguk van, mivel még nem tudják pontosan meghatározni mennyit is kérjenek. A tapasztalattal rendelkezők azonban pontosan tudják, hogy mennyit ér tudásuk a munkaerőpiacon. A megoldást ebben az esetben is a nagyon alapos felkészülés jelenti, minkét jelentkező kategóriában.

forrás:jobbkralle.hu

Leave a Reply 75 megnézve, 1 alkalommal mai nap |