< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Deutsch Tamás már viszi mindenhova a szupergyors internetet((((( Tamás Deutsch a dû porter tout de l’Internet ultra-rapide

| Mobile | RSS

Deutsch Tamás már viszi mindenhova a szupergyors internetet((((( Tamás Deutsch a dû porter tout de l’Internet ultra-rapide

2016. november 29. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Deutsch Tamás már viszi mindenhova a szupergyors internetet

Jövő februárban, márciusban kezdődnek el 139 járásban a Szupergyors internet program hálózatépítési munkái – közölte a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos hétfőn Szegeden, sajtótájékoztatón.

Magyarország lesz az első uniós országok egyike, ahol a közös európai határidőnél két évvel korábban, már 2018 végére valamennyi végponton – háztartásban, gazdasági társaságnál, közintézményben – elérhetővé válik a legalább másodpercenként 30 megabit adatátviteli sebességű, szupergyors internetszolgáltatás – mondta Deutsch Tamás. Hozzátette: ennek érdekében a következő alig több mint két évben 150 milliárd forintnyi beruházás valósul meg.

 Deutsch Tamás és Juhász Tünde, Csongrád megyei kormánymegbízott Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Deutsch Tamás és Juhász Tünde, Csongrád megyei kormánymegbízott tájékoztatnak
Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

A felmérések szerint 900 ezer-1 millió olyan háztartás van az országban, ahol nincsenek meg a műszaki feltételei a szupergyors internetszolgáltatás kialakításának. Az internetszolgáltatók 2018 áprilisáig saját forrásból ezeknek a “fehér foltoknak” a 40-45 százalékát eltüntetik – tudatta a politikus.

A további több mint félmillió háztartás esetében pályázaton választották ki azokat a cégeket, amelyek uniós és hazai forrásból kiépítik a szükséges infrastruktúrát. A konvergenciarégióban 10 ezer kilométernyi légkábelt és 3 ezer kilométernyi alépítményben vezetett kábelt fektetnek le, ezek 86 százaléka üvegszálas technológiájú lesz – mondta a miniszterelnöki biztos.

Az első körben abban a 143 járásban írták ki a pályázatokat, ahol meghaladta a százat az érintett háztartások száma. A tenderek közül 139 volt sikeres, a támogatási szerződéseket megkötötték, a fejlesztések előkészítése, tervezése, engedélyeztetése folyik – tudatta Deutsch Tamás. Hozzátette: a beruházásokat végrehajtó társaságok, illetve konzorciumi tagok többsége a magyarországi internetszolgáltatásban már eredményeket felmutató kis- és közepes vállalkozás.

A kormány döntött arról, hogy a programban önerőből, illetve uniós támogatásból megvalósuló beruházások esetében a hatósági ügyek koordinációjáért a Csongrád megyei kormánymegbízott, Juhász Tünde a felelős.

A kormánymegbízott elmondta, a szerepe elsősorban az lesz, hogy a fejlesztésekkel kapcsolatos hatósági döntések minél gyorsabban megszülessenek.

(MTI)

forrás:168óra.hu

 

Tamás Deutsch a dû porter tout de l’Internet ultra-rapide

www.fecsego.eu nouvelles internationales

Suivant Février et en Mars pour commencer les travaux de construction de 139 programme Internet Superfast réseau de district – a déclaré le Premier ministre en charge du programme de prospérité numérique certainement conférence de presse Szeged lundi.   La Hongrie est l’un des premiers pays de l’UE où le délai commun européen deux ans auparavant, avaient tous les points d’accès d’ici la fin de l’année 2018 – ménage, les associations d’entreprises, les institutions publiques – est au moins un deuxième taux de données de 30 mégabits, le service Internet ultra-rapide disponible – a déclaré Tamás Deutsch. Il a ajouté que, à cette fin au cours des deux prochaines années, un peu plus de 150 milliards de HUF de l’investissement est réalisé.  Tamás Deutsch et Tunde Shepherd, Csongrad gouvernement du comté confié Photo: Zoltán MTI / Gregory Clement Tamás Deutsch et Tunde Shepherd, Csongrad gouvernement du comté en charge informés Photo: Zoltán MTI / Gregory Clement Selon l’enquête, 1 million 900 000 de ménages dans le pays où vous n’avez pas les conditions techniques de la conception de services Internet ultra-rapide. FAI Avril 2018 oblitérer leur propre source de «points blancs» de 40-45 pour cent – a dit le politicien. Pour plus d’un demi-million de ménages plus de concurrence a sélectionné les entreprises qui construisent sur l’Union européenne et les sources internes de l’infrastructure nécessaire. La région de convergence de 10 mille kilomètres de câbles et de conduits d’air a conduit trois mille kilomètres de câbles posés, ils seront la technologie de fibre de verre de 86 pour cent – a déclaré que son premier ministre pour. Le premier tour de la 143 était hors des compétitions de district, où le nombre de ménages touchés dépassait cent. Parmi les 139 offres ont été conclues avec succès des accords de subvention pour l’amélioration préparation, la planification, les licences en cours – at-il déclaré Tamás Deutsch. Il a ajouté que les investissements dans des sociétés d’exécution des membres du consortium ou la majorité des services Internet hongrois montre déjà des résultats dans les petites et moyennes entreprises. Le gouvernement a décidé que l’investissement en interne ou mis en œuvre le programme financé par l’UE, le responsable de coordonner les affaires de Csongrad gouvernement du comté en charge, Shepherd Tunde responsable. Le gouvernement est responsable, il a déclaré que le rôle sera principalement à des décisions réglementaires relatives aux projets de développement aussi rapidement que possible la réincarnation. (MTI)

 

Source: 168óra.hu

Leave a Reply 756 megnézve, 1 alkalommal mai nap |