< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Kósáék közbeszerzés nélkül tapsolnak el százmilliárdot)))) bater palmas de cem bilhões sem Kosa procurement

| Mobile | RSS

Kósáék közbeszerzés nélkül tapsolnak el százmilliárdot)))) bater palmas de cem bilhões sem Kosa procurement

2016. november 30. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Kósáék közbeszerzés nélkül tapsolnak el százmilliárdot

2-foldgomb

www.fecsego.eu nemzetközi hírpotál

Mintegy 90-100 milliárd forintból szerelik fel a határvadász alakulatokat, a parlament honvédelmi és rendészeti bizottsága e beszerzéseket kedden mentesítette a Belügyminisztérium kérésére a közbeszerzési törvény hatálya alól – közölte Kósa Lajos, a testület kormánypárti elnöke, a Fidesz frakcióvezetője.
Fotó: MTI/Kovács Attila

Fotó: MTI/Kovács Attila

A politikus emlékeztetett, hogy a tavaszra várható újabb migrációs hullámra készülve háromezer új határvadászt vesznek fel, az ő felszerelésüket, ellátásukat, elhelyezésüket biztosítani kell, s ezt a testület is támogatta. Kósa Lajos ismertette azt is, hogy a védelmi és biztonsági célú beszerzésekről szóló jogszabály hatálya alól is mentesítést adtak annak érdekében, hogy a honvédség repülőgép-szállítási kapacitást vásároljon. Hozzátette: a feladatokat ma régi Antonov gépekkel látják el, azonban azok szolgálati ideje lejár.

A bizottság döntött arról is, hogy a Honvéd Egészségpénztár károsultjai közül ne csak a honvédség, hanem a rendőrség kötelékében szolgálók is részesüljenek kártérítésben. A pénztár bedőlése 22 ezer embert érintett, s noha a kormánynak nincs ilyen kötelezettsége, 80 százalék erejéig kártalanítják az érintetteket. A kártalanításra 1,8 milliárd forintot fordítanak.

A letelepedési kötvényekről elmondta, nincs konkrét céldátuma a kivezetésnek, személyes véleménye szerint jövő nyáron már nem lehet a konstrukció kiváltását kezdeményezni. Megjegyezte: az egész államháztartást értékelni kell év végén, az államadósság finanszírozásának egy kis szelete a letelepedési kötvény, amelynek kivezetése nem okoz problémát.

(MTI)
forrás:168óra.hu

bater palmas de cem bilhões sem Kosa procurement

 botão duas vezes

www.fecsego.eu hírpotál internacional

Sobre 90-100.000.000.000 forints montado sobre as tropas de combate de fronteira, Defesa e Direito Comitê Enforcement do Parlamento desta aquisição na terça-feira a pedido do Ministério do Interior, isento da aplicação da Lei sobre contratos públicos – disse Lajos Kosa, o presidente do conselho do partido do governo, líder da facção Fidesz.
Foto: Attila MTI / Smith

Foto: Attila MTI / Smith

O político lembrou que a primavera está prevista uma nova onda de migração em preparação para três mil novos határvadászt tome a sua engrenagem, seus benefícios, seus locais devem ser fornecidos, e este é suportado pelo corpo. Lajos Kosa também explicou que a isenção foi concedida do âmbito de aplicação da lei sobre a fins de defesa e de aquisições de segurança para o exército para comprar entrega da aeronave. Ele acrescentou que as tarefas agora realizada por Antonov máquinas antigas, mas seu mandato expira.

A comissão também decidiu que não só o exército, mas a força policial também faz parte do Fundo de Saúde Militar entre as vítimas recebam uma compensação. Os padrões de fundos afectados 22 mil pessoas, e, embora o governo não tem essa obrigação reembolsados ​​até 80 por cento das pessoas afectadas. A remuneração paga aos HUF 1,8 bilhões.

Os laços estabelecidos, ele disse que não há data limite específica para a opinião pessoal do terminal, próximo verão já não é possível construir substituição iniciado. Ele observou: conjunto das finanças públicas deverá ser avaliado no final do ano, uma pequena fatia do financiamento da dívida do vínculo estabelecido com uma alimentação não é um problema.

(MTI)
Fonte: 168óra.hu

Leave a Reply 767 megnézve, 1 alkalommal mai nap |