< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: rbán Már a választásra készítik fel a nyugdíjasokat?)))) Orban La selección se ha preparado para los pensionistas?

| Mobile | RSS

rbán Már a választásra készítik fel a nyugdíjasokat?)))) Orban La selección se ha preparado para los pensionistas?

2016. november 30. | hozzászólás | Közélet

Orbán
Már a választásra készítik fel a nyugdíjasokat?

fecsegő szimbolum
www.fecsego.eu nemzetközi hírportál

A várt 2,3 százalékos inflációnál kisebb, 1,6 százalékos emelést és Erzsébet-utalványt kapnak az idősek

Fotó: Székelyhidi Balázs / Magyar Nemzet
Jövőre 1,6 százalékkal emelkednek a nyugdíjak, emellett még az idén minden nyugdíjas kap tízezer forintnyi Erzsébet-utalványt – jelentette be Orbán Viktor az Idősek Tanácsa ülése után. Lapunknak nyilatkozó szakértők szerint a kormányzati pluszpénzt a jövő év végi, választások elé időzített korrekció szándéka magyarázhatja.

Ismert, a nyáron elfogadott jövő évi költségvetésben még 0,9 százalékos emelés szerepelt, ezt növelték meg most 1,6 százalékra. A kormányfő közölte azt is, az idén keletkező költségvetési többletből kapja minden nyugdíjas az Erzsébet-utalványt a tervek szerint még karácsony előtt, de legkésőbb a két ünnep között. – Ez egy gesztus, a nyugdíjasok iránti tisztelet kifejezése – fogalmazott, hozzátéve, egy karácsonyi gesztusnál nem akartak vitát nyitni arról, ki kap több, ki kap kevesebb pénzt, ezért adnak minden nyugdíjasnak tízezer forintos utalványt.

Az intézkedés szerdán kerül a kormány elé. Orbán Viktor azt is megerősítette, hogy a 2017-re tervezett nyugdíjemelés mértékét 0,9-ről 1,6 százalékra emelik. Ezzel kapcsolatban megjegyezte: mint minden év végén, így 2017 novemberében is szükség esetén korrigálják majd a nyugdíjakat, ami az infláció függvénye. Ha ugyanis az infláció magasabb, mint tervezték, akkor a nyugdíjasokat pluszpénz illeti meg – magyarázta.

Éppen ez lehet a kormány valódi célja, hiszen a Magyar Nemzeti Bank már nyáron 2,3-2,4 százalékos pénzromlást jelzett a jövő évre. Ha jövő novemberig csak 1,6 százalékot kapnak az idősek, akkor épp a jövő év végén, alig fél évvel a 2018-as választások előtt juthatnak majd akár jelentősebb pluszpénzhez is, hiszen az eltérést korrigálni kell. Így a több mint 0,5 százalékot vagy még többet akkor kapják meg, ráadásul minden egyes eltelt hónap után, visszamenőleg. Ezzel pedig azt tudja üzenni a kormány, hogy fontos számára ez a jelentős szavazói csoport – mondta a tárgyalásokra rálátó, de névtelenséget kérő forrásunk.
„Mikroszkopikus” emelés

A Fidesz a bejelentés után közleményben hívta fel rá a figyelmet, hogy „a nyugdíjasok számíthatnak a kormányra, szemben a baloldal kormányzásával, amikor sorozatos megszorítások érték őket”. Az 1,6 százalékos emeléssel egy átlagnyugdíj havi 2 ezer, azaz évi közel 24 ezer forinttal emelkedik.

Kétszer ekkora nyugdíjemelés kell, nem egyszeri juttatás – ezt már az MSZP közölte. A szocialisták szerint nem oldja meg a nyugdíjasok egész évi anyagi problémáját a 10 ezer forintos juttatás: ha a Fidesz valóban tisztelné a nyugdíjasokat, akkor ezt az összeget minden hónapban megadná. A párt közleményében azt írta, a jövő évre ígért „mikroszkopikus, 1,6 százalékos nyugdíjemelés is csak a fele annak”, mint amennyit a nyugdíjasok kaphatnának, ha az MSZP által javasolt nyugdíjszámítási módszer lenne érvényben. Emellett az Erzsébet-utalványból rezsit és gyógyszert nem is tudnak fizetni az
Negyven évnyi munkaviszony

Vitanapot is tartott a parlament a nyugdíjak ügyében, de nem a jövő évi emelésről, hanem a férfiak 40 évnyi munkaviszony utáni nyugdíjazásának lehetőségéről. A kormány képviselői expozéjukban arról beszéltek: olyan ellenzéki politikusok biztosítanák a férfiak 40 évnyi munka utáni nyugdíjba vonulását, akik ugyanezt 2010-ben a nők esetében nem szavazták meg. A jobbikos Sneider Tamás erre úgy reagált, arra számított, hogy a kormányoldalon komolyabban veszik majd sok százezer dolgozó férfi problémáját, de csalódniuk kellett. Az LMP nevében Schmuck Erzsébet frakcióvezető azt mondta: változtatni kell a nyugdíjrendszeren, de nem így, mert a Jobbik javaslata ebben a formában szerinte felborítaná a nyugdíjkassza egyensúlyát.

forrás:mno.hu

Orban
La selección se ha preparado para los pensionistas?

 castañeteo el símbolo
www.fecsego.eu noticias internacionales

La esperada del 2,3 por ciento menos que la inflación, y un aumento del 1,6 por ciento de las personas mayores reciben un vale para Elizabeth

Foto: Balazs Székelyhidi / Magyar Nemzet
aumento de las pensiones el próximo año en un 1,6 por ciento, mientras que este año todos los pensionistas recibirán diez mil florines Erzsébet vales – Viktor Orban anunció tras la reunión del Consejo de la tercera edad. Según los expertos, este periódico declarando el dinero extra gobierno a finales del próximo año, programada para la corrección de las elecciones puede explicar la intención.

Conocido en el verano presupuesto aprobado para el próximo año también incluyó un 0,9 por ciento de aumento, que aumentó sólo un 1,6 por ciento. El primer ministro también dijo que, este año, lo que resulta superávit presupuestario para todos los pensionistas reciben el bono de Erzsébet está prevista antes de Navidad, a más tardar entre los dos días de fiesta. – Es un gesto, una expresión de respeto para los jubilados – dijo, añadiendo un gesto de Navidad no quería abrir un debate sobre quién obtiene más, se obtiene menos dinero, por lo que dar todos los pensionistas mil bono HUF.

La medida será presentado al gobierno el miércoles. Viktor Orban también ha confirmado que el nivel previsto en el incremento de pensiones de 2017 aumento del 0,9 a 1,6 por ciento. En este sentido, señaló que al final de cada año, por lo que en noviembre de 2017 y corregida si es necesario para las pensiones, que es una función de la inflación. En efecto, si la inflación es más alta que diseñado, que tiene derecho a dinero extra a los pensionistas – explicó.

Para que esto sea verdadero objetivo del gobierno, como el Banco Nacional de Hungría ha indicado 2,3-2,4 por ciento de inflación en el verano del próximo año. Si en noviembre próximo recibirá sólo el 1,6 por ciento de las personas mayores, que estamos en el final del próximo año, obtendrá aún más significativa de dinero extra es menos de la mitad de un año antes de las elecciones de 2018, ya que se debe corregir la desviación. De este modo, más de 0,5 por ciento o más, usted recibirá, además de después de finalizado cada mes, con carácter retroactivo. Con esto estamos en condiciones de enviar un mensaje al gobierno que es importante para un grupo importante de electores – dijo que las negociaciones rálátó, pero nuestra fuente que pidió el anonimato.
aumento “microscópico”

Fidesz después del anuncio de su liberación se refirió a “los pensionistas confían en el gobierno, en lugar de la parte izquierda de la dirección, cuando una serie de valor de la austeridad ellos.” El aumento del 1,6 por ciento de la pensión media mensual subirá dos mil, que es casi de 24 mil florines por año.

El doble que el aumento de las pensiones no deben ser los beneficios de una sola vez – esto ha sido que el Partido Socialista. De acuerdo con los socialistas no va a resolver los problemas financieros de la tercera edad durante todo el año a 10 mil beneficios forintos si Fidesz de hecho es honrado se retiró, le daría esta cantidad cada mes. La declaración del partido escribió, prometió para el próximo año, “un aumento de la pensión microscópica 1,6 por ciento es sólo la mitad de” tanto como los jubilados podrían recibir si es propuesta por el Partido Socialista de método de cálculo de la pensión sería válido. Además, el Elizabeth garantiza los cargos y no puede pagar los medicamentos
Cuarenta años de empleo

Día charla se llevó a cabo en el Parlamento de las pensiones, pero no aumenta el próximo año, pero para los hombres de 40 años de empleo después de la jubilación de la posibilidad. Los representantes del Gobierno hablaron expozéjukban significa políticos de la oposición darían los hombres de 40 años de trabajo después de la jubilación, en 2010, las mismas personas que no votaron por las mujeres. La reacción de Jobbik Tamás Sneider, a la espera de que el lado del gobierno va a tomar en serio el problema de cientos de miles de hombres que trabajan, pero estaba decepcionado. En nombre de la líder del grupo LMP Elisabeth Schmuck dijo, para cambiar el sistema de pensiones, pero no de esta forma, porque esta forma de Jobbik, una propuesta pensó alteraría el equilibrio del fondo de pensiones.

Fuente: mno.hu

Leave a Reply 728 megnézve, 1 alkalommal mai nap |