< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Kitört a népharag – Barikád a varsói parlamentnél))) Lo scoppio della rabbia pubblica – parlamento Barricade a Varsavia

| Mobile | RSS

Kitört a népharag – Barikád a varsói parlamentnél))) Lo scoppio della rabbia pubblica – parlamento Barricade a Varsavia

2016. december 17. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Kitört a népharag – Barikád a varsói parlamentnél

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál

Jaroslaw Kaczynski a szejm ülésén novemberben – Fotó: Adam Guz / Getty Images

Tüntetők állták el a lengyel parlament minden kijáratát több órán át péntek éjjel, Jaroslaw Kaczynski, a kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) párt vezetője csak rendőrségi fellépés eredményeként tudta elhagyni az épületet- adta hírül az Inforádió.

A tüntetők szerint a PiS a parlamenti tudósítások új szabályainak felállításával korlátozni készül a sajtószabadságot és a törvényeket megsértve fogadta el a jövő évi költségvetést, amikor ellenzéki képviselők az ülésen tiltakoztak az új szabályozás ellen. Előzőleg a kijáratokat védő több száz rendőrt több száz tüntető vette körbe, azt skandálva, hogy addig nem teszik szabaddá az utat, amíg a PiS vezetője, Jaroslaw Kaczynski ki nem jön az épületből és nem beszél velük. A rendőrök először megragadták és megpróbálták eltávolítani a kapuktól a tüntetőket, amikor azonban újabbak érkeztek, felhagytak ezzel. Valamivel később hangosbeszélőn felszólították a tiltakozókat, hogy hagyják el a helyszínt, ellenkező esetben erővel távolítják el őket. További rendőri egységek is érkeztek az épülethez – olvasható az Inforadió honlapján.

A Gépnarancs.hu azt írja: Lengyel ellenzéki képviselők pénteken este bojkott alá vették a lengyel parlament üléstermét, megbénítva annak munkáját. Elfoglalták a szónoki emelvényt és az ülést vezető elnöki emelvényt, miközben kórusban demokráciát, sajtószabadságot és a kizárt képviselő visszaengedését követelték, miután az ülést vezető elnök kizárt egy ellenzéki képviselőt a tanácskozásról, mert az a sajtószabadságot követelő papírlapot tett maga elé beszéde közben. A parlament nem tudta folytatni a munkáját, az ülésteremben csak az ellenzéki képviselők maradtak, a kormánypártiak egy másik terembe vonultak és ott tanácskoztak az ellenzék nélkül a jövő évi költségvetésről. Az épület előtt spontán tüntetés kezdődött.

Az ügy előzménye, hogy a lengyel parlament kormánypárti többséggel megszavazta a szejm új házszabályát, amely – magyar mintára – jelentősen korlátozta a sajtó tevékenységét az épületben. Csak szűk, kijelölt helyen lehet a képviselőket kérdezni és videó felvételeket csak kijelölt stáb készíthet az épületben.

Ismerős?

forrás:népszava online.hu

Lo scoppio della rabbia pubblica – parlamento Barricade a Varsavia

www.fecsego.eu notizie internazionali

Jaroslaw Kaczynski, la sessione di Sejm nel mese di novembre – Foto: Adam Guz / Getty Images

I manifestanti hanno bloccato l’uscita di tutti gli parlamento polacco per diverse ore Venerdì sera, Jaroslaw Kaczynski, la legge dominante e leader del partito Giustizia (PiS) poteva lasciare a seguito di un’azione di polizia épületet- è stato detto Info Radio.

I manifestanti hanno detto che l’installazione delle nuove regole delle relazioni parlamentari PIS fatti per limitare la libertà di stampa e violazione delle leggi adottate bilancio del prossimo anno, quando deputati dell’opposizione hanno protestato contro la riunione della nuova normativa. In precedenza la protezione uscite di centinaia di poliziotti era circondato da centinaia di manifestanti, cantando esso, che non farà chiaro il percorso fino a quando il leader PiS, Jaroslaw Kaczynski non uscirà del palazzo e non parlare con loro. La polizia prima ha preso possesso, e ha cercato di rimuovere i manifestanti dal cancello, ma quando i nuovi arrivati, è stato abbandonato. Qualche tempo dopo l’altoparlante ha invitato i manifestanti a lasciare i locali, altrimenti rimuovere con la forza. unità di polizia supplementari sono arrivati ​​alla costruzione – leggere il sito Inforadio.

Il Gépnarancs.hu scrive: i rappresentanti dell’opposizione polacchi sono stati presi Venerdì sera al polacco sala della sessione del parlamento sotto boicottaggio, paralizzando il suo lavoro. Hanno occupato la tribuna e la sede principale pedana presidenziali, mentre la democrazia coro, la libertà di stampa e il rilascio esclusi dei Rappresentanti ha chiesto dopo l’incontro con presidente senior escludere un rappresentante opposizione al tanácskozásról perché era la libertà di stampa esigenti pezzo di carta davanti a lui durante il suo discorso. Il parlamento non ha potuto continuare il lavoro della Camera è rimasto gli unici rappresentanti dell’opposizione, sostenitori del governo ha portato in un’altra stanza e non ha deliberato, senza l’opposizione nel bilancio del prossimo anno. dimostrazioni spontanee iniziato davanti all’edificio.

Il caso del Parlamento polacco ha votato a favore della maggioranza filo-governativa nella nuova regola della casa Sejm che – Modello ungherese – limitato in modo significativo le attività della stampa nel palazzo. Solo piccola, zona designata può chiedere ai deputati e registrazioni video in grado di creare solo il personale addetto alla costruzione.

Suona familiare?

Fonte: referendum online.hu

Leave a Reply 139 megnézve, 1 alkalommal mai nap |