< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Frászt kaptak az MSZP-sek Hunvald feltűnésétől

| Mobile | RSS

Frászt kaptak az MSZP-sek Hunvald feltűnésétől

2016. december 18. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Frászt kaptak az MSZP-sek Hunvald feltűnésétől

A korábbi erzsébetvárosi polgármester saját szakállára indított kampányt, és már honlapja is van programjának.

Az Index szúrta ki, hogy Hunvald György csütörtökön blogján jelentette be: megkezdi felkészülését a 2019-es önkormányzati választásokra. “Az országban talán elsőként – együttműködési megállapodást írtunk alá a 2019. évi önkormányzati választásokra készülve. Ennek megfelelően az MSZP és a DK erzsébetvárosi szervezetei közösen készülnek fel a következő választásra” – írta a korábbi erzsébetvárosi polgármester, aki ellen jelenleg is hűtlen kezelés miatt zajlik eljárás.

Hunvald egy honlapot is elindított (http://erzsebetvaros2019.hu/), amelyen az erzsébetvárosi problémákkal foglalkozik, illetve ismerteti programját. A honlapon Hunvald magát önkormányzati képviselő-jelöltként tünteti fel.
© Stiller Ákos

Az Index úgy tudja, hogy az MSZP-ben kevésbé örülnek Hunvald politikai szerepvállalásának. Egy szocialista politikus megfogalmazása szerint többen “frászt kaptak”. Politikailag kockázatosnak látják, ha Hunvald ismét a párt jelöltje legyen.

Nem örülnek Hunvaldnak

Molnár Gyula MSZP-elnök korábban azt mondta, hogy nem örül Hunvald György feltűnésének, és nem is támogatja, hogy közfunkciót kapjon. Hunvald saját szakállára indított kampányt.

Az MSZP helyi szervezete korábban is azt szerette volna, hogy Hunvald legyen a 2018-as MSZP-s parlamenti képviselőjelölt-jelölt az előválasztásokon, de ezt a párt budapesti vezetése megakadályozta.

Nem ment börtönbe

Hunvald György ellen több büntetőeljárást indítottak korábban. Az egyik ügyben önkormányzati ingatlanok áron aluli értékesítése, különféle megbízási szerződések és más kisebb súlyú cselekmények miatt vádolták meg. Az ingatlanügyekben felmentették, de a kisebb súlyú cselekmények közül kétrendbeli hivatali visszaélés miatt jogerősen egy év letöltendő szabadságvesztést kapott. Mivel azonban az eljárás során több mint két és fél évet töltött előzetes letartóztatásban, nem kellett börtönbe mennie.

Egy másik ügyben Hunvald György mellett Weinek Leonárdot, a zuglói önkormányzat 2010 előtti szabad demokrata polgármesterét és társaikat vádolták hűtlen kezeléssel a polgármesterek által kötött megbízási szerződések miatt.

forrás:hvg.hu

Leave a Reply 96 megnézve, 1 alkalommal mai nap |