< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Nem emelik a terrorfenyegetettségi szintet

| Mobile | RSS

Nem emelik a terrorfenyegetettségi szintet

2016. december 20. | hozzászólás | Közélet

Nem emelik a terrorfenyegetettségi szintet

Az európai nagyvárosokban 2016. december 19-én elkövetett merényleteket követően a Terrorellenes Koordinációs Bizottság nem módosította a Magyarország területén jelenleg hatályban lévő 3-as (közepes) terrorfenyegetettségi fokozatot.

A bizottság értékelése szerint még utalás szintjén sem keletkezett magyarországi terrorcselekmény elkövetésére vonatkozó információ. A magyar titkosszolgálatok és a rendvédelmi szervek továbbra is folyamatosan kapcsolatot tartanak a külföldi társszolgálatokkal.

Magyarország és lakosságának biztonsága mindenek előtti, ezért Pintér Sándor belügyminiszter felkérte az országos rendőrfőkapitányt, hogy az ország teljes területén fokozza a rendőri jelenlétet, különösen a bevásárlóközpontok és a karácsonyi vásárok körzetében. Az intézkedésekről az Országos Rendőr-főkapitányság rövidesen részletes tájékoztatást ad.
A tárcavezető utasítására a rendvédelmi szervek konzultáltak az elkövetett merényletekkel érintett országok budapesti külképviseleteivel. A Terrorelhárítási Központ a főváros több kiemelt pontján járőrszolgálati tevékenységet kezd.

A hatóságok – a fenyegetettség általános szintjére figyelemmel – további konkrét lépések megtételét nem tartják indokoltnak. Ugyanakkor felkészültek arra, hogy bármely, a lakosság biztonságát veszélyeztető információ felmerülése esetén haladéktalanul megtegyék a szükséges intézkedéseket.

(Belügyminisztérium)

Leave a Reply 123 megnézve, 1 alkalommal mai nap |