< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: A Belügyminisztérium közleménye

| Mobile | RSS

A Belügyminisztérium közleménye

2016. december 22. | hozzászólás | Fecsegő hírek

A Belügyminisztérium közleménye

Pintér Sándor belügyminiszter írásban tájékoztatta az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságát a 2016. december 19-én Belgiumban, Németországban, Svájcban és Törökországban elkövetett incidensekkel kapcsolatban a Terrorelhárítási és Információs Bűnügyi Elemző Központban, a Terrorelhárítási Központban és az Alkotmányvédelmi Hivatalban rendelkezésre álló információkról.

A miniszter – többek között – hangsúlyozta: a rendelkezésre álló töredékadatok alapján a feltételezett elkövetők magyarországi érintettsége nem kimutatható.

Pintér Sándor egyetértett a Terrorellenes Koordinációs Bizottság álláspontjával: a jelenleg hatályban lévő 3-as (közepes) terrorfenyegetettségi fokozat módosítása nem indokolt, még utalás szintjén sem keletkezett konkrét magyarországi terrorcselekmény elkövetésére vonatkozó információ.

A belügyminiszter – a fenyegetettség általános szintjére figyelemmel – nem adott utasítást az irányítása alatt álló szerveknek további rezsimeljárások bevezetésére.

Pintér Sándor ugyanakkor elvárja valamennyi rendvédelmi szervtől, hogy bármely, a lakosság biztonságát érintő ellenőrzött információ esetén haladéktalanul megtegyenek minden szükséges intézkedést.

(Belügyminisztérium)

Leave a Reply 117 megnézve, 1 alkalommal mai nap |