< Böngészés > Főoldal / Tudomány/gazdaság / Blog article: Tiltja a judaizmus a leszbikusságot?))) Judaísmo proíbe lesbianismo?

| Mobile | RSS

Tiltja a judaizmus a leszbikusságot?))) Judaísmo proíbe lesbianismo?

2016. december 25. | hozzászólás | Tudomány/gazdaság

Tiltja a judaizmus a leszbikusságot?


www.fecsego.eu nemzetközi hírportál jó nagyon jó

szerző:Hegyeshalmi Richárd

A homoszexualitástól zsigerileg undorodókról gyakran kiderül, hogy amatőr Biblia-szakértők, és a több ezer éves papírokra hivatkozva állítják, hogy a homoszexualitás undorító, természetellenes dolog, hát a Szentírásban is benne van, és ez a kereszténység vége. Ha ilyenkor pontos forrásmegjelölést kérünk, az illetők általában elbizonytalanodnak. Kötelességünknek érezzük kisegíteni az önjelölt erkölcsrendészeket: a homoszexualitást elítélő mondat a Leviták könyvében (20:13) olvasható:

Résztvevők a Tel Aviv-i melegfelvonuláson, 2015-ben
Fotó: Menahem Kahana

Ha valaki férfival hál együtt, úgy, ahogy asszonnyal szoktak együtt hálni, ez utálatosság, amelyben mindketten részesek, ezért meg kell halniuk, vérük visszahull rájuk.

A vonatkozó rész a Tórában (Mózes öt könyvében) olvasható a Bibliában, vagyis az Ószövetségben, ami nem a kereszténység, hanem a judaizmus alapdokumentuma. Vagyis a férfiak közötti szex tilalmát csak a zsidóknak kell szó szerint venniük – már ha akarják.

De mi a helyzet a nőkkel? Róluk mit ír a Biblia?
000 Hkg10188238
Fotó: Menahem Kahana

Az a helyzet, hogy semmit. Senki nem tudja, hogy a leszbikus szexet miért nem említi a Biblia, csak spekulációk vannak. Egyesek szerint a régi időkben a szexualitás fogalmát ahhoz kötötték, hogy az jár-e sperma kibocsátásával a férfi részéről.

Mások azzal érvelnek, hogy a bibliai időkben nem létezett szexuális vonzalom a nők között. A női homoszexualitásról csak feltételezik, hogy az már Mózes idején, az akkori Görögországban is létezhetett – az azonos neműek közti vonzalom abban a közegben és abban a korban elfogadott volt –, de a kor fennmaradt dokumentumait kizárólag férfiak írták, és ők tabuként kezelték a nők közti szexet. Persze, ott volt Szapphó, aki ugyan még bőven az ókorban élt, de nagyjából ezer évvel Mózes után született.

A harmadik értelmezés szerint a leszbikus szexet azért nem említi külön a Biblia, mert az ősi törvények ugyan férfiakat említenek, de a nőkre is automatikusan ugyanazok a szabályok vonatkoztak.
000 Hkg10188246
Fotó: Menahem Kahana

Hát akkor a nőknek szabad egymással szexelniük, csak a férfiaknak nem? Nem. Az izraeli rabbik többsége is elítéli a leszbikus szexet, ugyancsak a Leviták könyvére hivatkozva (18:3):

Ne viselkedjetek úgy, ahogy Egyiptomban szokás, ahol laktatok, és ne viselkedjetek úgy, ahogy Kánaán földjén szokás, ahova vezetlek benneteket. Ne kövessétek azok életmódját.

A bibliaértelmezésekkel és vallási életmód-tanácsadással is foglalkozó Talmud tiltja a női nemi szervek összedörzsölését, ugyanis nem egyértelmű, hogy a nők, akik ezt csinálják, jogosultak-e arra, hogy hozzámenjenek a papság tagjaihoz. Ugyanis vitatott, hogy az ilyen nők még szüzeknek számítanak-e, vagy szajhának.

A talmudi jog mindenesetre megengedőbb a leszbikus szexszel, mint a férfiak közti testi szerelemmel szemben: nem halállal, hanem korbácsolással büntetnék őket.

forrás:index.hu

Judaísmo proíbe lesbianismo?


Boa notícia www.fecsego.eu Internacional

Autor: Richard Hegyeshalmi

A homossexualidade visceralmente undorodókról muitas vezes acaba por ser um amador especialistas bíblicos e milhares de anos de papel referindo-se argumentar que a homossexualidade é repugnante coisa, não natural, de volta nas Escrituras também está incluído, e este é o fim do cristianismo. Se esta é a atribuição precisa pedir, eles podem geralmente incerto. Estamos empenhados em socorrer o erkölcsrendészeket autodenominado a sentença condenando a homossexualidade em Levítico (20:13) diz:

Os participantes em Tel Aviv melegfelvonuláson de 2015
Foto: Menahem Kahana

Se um homem dorme com os homens, como eles costumam mulher a deitar com essa abominação, que ambos são partes e, portanto, deve morrer, seu sangue cai sobre eles.

A parte relevante da Torah (cinco livros de Moisés) ler a Bíblia, ou o Antigo Testamento, o que não é o cristianismo, mas o judaísmo é o documento básico. Em outras palavras, a proibição de relações sexuais entre homens só é obrigado a tomar literalmente os judeus – se assim o desejarem.

Mas o que dizer das mulheres? O que você escrever sobre eles na Bíblia?
000 Hkg10188238
Foto: Menahem Kahana

O fato é que qualquer coisa. Ninguém sabe por que o sexo lésbico não é mencionada na Bíblia, há apenas especulações. Alguns dizem que em tempos antigos o termo sexualidade está ligada ao que está tendo o problema de espermatozóides na parte masculina.

Outros argumentam que nos tempos bíblicos não havia nenhuma atração sexual entre homens. A homossexualidade feminina só posso supor que quanto maior o tempo de Moisés, em seguida, a Grécia poderia ter existido – o carinho entre pessoas do mesmo sexo foi aceito na mídia e com essa idade – mas é documentos existentes foram exclusivamente homens, e eles foram tratados como um tabu entre as mulheres sexo. Claro, houve Safo, que viveu na mesma abundam mesmo em tempos antigos, mas era cerca de mil anos depois de Moisés.

A terceira interpretação de sexo lésbico não é explicitamente mencionada na Bíblia, porque as leis antigas são mencionados como os homens, mas as mulheres podem ser aplicadas automaticamente às mesmas regras.
000 Hkg10188246
Foto: Menahem Kahana

Bem, as mulheres szexelniük abertos uns com os outros, não só para os homens? Não. Os rabinos israelenses condenados pela maioria do sexo lésbica, também referindo-se ao livro de Levítico (18: 3):

Não se comportam da maneira que você não vai Egito, onde você viveu, e não se comportam da forma que costuma terra de Canaã, onde eu vou levá-lo. Não siga o seu caminho de vida.

As interpretações da Bíblia de aconselhamento religioso e estilo de vida também está envolvida no Talmud proíbe összedörzsölését genital feminina, não é claro se as mulheres que estão fazendo isso fazer para ser elegível para ir para membros do clero. É indiscutível que estas mulheres são virgens importa se ou prostituta.

A lei talmúdica, em qualquer caso, sexo lésbico mais branda do que o amor físico entre homens com os olhos: não a morte, mas eles são penalizados pela flagelação.

Fonte: index.hu

Leave a Reply 81 megnézve, 1 alkalommal mai nap |