< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Észak-Koreában tilos a karácsony, mást ünnepelnek helyette)))) La Corée du Nord est interdit de Noël, célébrée ailleurs la place

| Mobile | RSS

Észak-Koreában tilos a karácsony, mást ünnepelnek helyette)))) La Corée du Nord est interdit de Noël, célébrée ailleurs la place

2016. december 26. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Észak-Koreában tilos a karácsony, mást ünnepelnek helyette

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál

Kim Dzsongun gyűlöli a karácsonyt, így ismerve a helyi viszonyokat és heves természetét, nem sokan kockáztatják meg, hogy karácsonyfát állítsanak – írja a Bors.
hirdetés

Ennek ellenére az év vége nem telik ünneplés nélkül: pont december 24-re esik ugyanis a diktátor nagymamájának, Kim Dzsongszuknak a születésnapja. A hazájában nemzeti hősként tisztelt – Korea Anyjának is emlegetett – asszony születésnapja nemzeti ünnep, köszönhetően a II. világháború alatt tett erőfeszítéseinek, hogy kiűzze az országból a japán megszállókat.

A dolog iróniája, hogy Kim Dzsongun soha nem is találkozhatott nagyijával – az asszony ugyanis 1949-ben, 31 évesen rejtélyes körülmények közt elhunyt. A diktátort persze ez nem akadályozza meg abban, hogy egész népével őt ünnepeltesse Jézus születése helyett.

forrás:propeller.hu

La Corée du Nord est interdit de Noël, célébrée ailleurs la place

www.fecsego.eu nouvelles internationales

Kim Jong-un déteste Noël, afin de connaître les conditions locales et la nature violente, pas beaucoup de gens risquent que les arbres de Noël sont fixés – type de poivre.
publicité

Néanmoins, la fin de l’année ne passera pas sans point de célébration du 24 Décembre tombe à cause de la grand-mère du dictateur, Kim Dzsongszuknak anniversaire. Le vénéré comme un héros national dans son pays – aussi appelé la Mère de Corée – l’anniversaire de la femme un jour férié national, grâce à la II. Pendant la Seconde Guerre mondiale, il a fait des efforts pour expulser les envahisseurs japonais du pays.

L’ironie que Kim Jong-un avait jamais rencontré grand-mère avec – la femme depuis 1949, est décédé entre l’âge de 31 ans dans des circonstances mystérieuses. Le dictateur bien sûr, cela ne vous empêche pas de faire tout son peuple l’aime au lieu de célébrer la naissance de Jésus.

Source: propeller.hu

Leave a Reply 85 megnézve, 1 alkalommal mai nap |