< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Pénzügy-PBT Jövőre 1 millió forintig a Pénzügyi Békéltető Testület dönt a vitás ügyekben

| Mobile | RSS

Pénzügy-PBT Jövőre 1 millió forintig a Pénzügyi Békéltető Testület dönt a vitás ügyekben

2016. december 26. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Pénzügy-PBT
Jövőre 1 millió forintig a Pénzügyi Békéltető Testület dönt a vitás ügyekben

Január 1-jén több, a pénzügyi békéltetést érintő jogszabálymódosítás is hatályba lép, az egyik fontos változás, hogy a pénzügyi intézményeknek 1 millió forintos ügyértékig kötelezően alá kell vetniük magukat a Pénzügyi Békéltető Testület (PBT) határozatának, vagyis elfogadni az abban szereplő kötelezést, ha a fogyasztói igény jogos, és nem tudnak az ügyféllel megegyezni.

Jogvita esetén az érintett fogyasztók lakóhelye szerinti járásbíróság dönt majd, amelyben a PBT nem peres fél, a jogvita közvetlenül a kérelmező és a szolgáltató között zajlik.
Ugyancsak januártól személyi jövedelemadó-mentessé válik a magánszemélyek számára a pénzügyi szolgáltatók által elengedett hitelkövetelés. Ha a felek a PBT-nél egyezségre jutnak, és a pénzügyi szolgáltató elengedi az ügyfél hiteltartozását vagy annak egy részét, az elengedett összeget a fogyasztónál nem veszik jövedelemként figyelembe.

MTI

Leave a Reply 102 megnézve, 1 alkalommal mai nap |