< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Túl sok veszélyes embert kell megfigyelniük a titkosszolgálatoknak

| Mobile | RSS

Túl sok veszélyes embert kell megfigyelniük a titkosszolgálatoknak

2016. december 26. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Túl sok veszélyes embert kell megfigyelniük a titkosszolgálatoknak

Túlterheltek a titkosszolgálatok, túl sok nemzetbiztonságra veszélyes embert kell megfigyelniük, és ez is szerepet játszhatott a hétfő esti berlini merényletben – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában.

Azzal kapcsolatban, hogy milyen kérdéseket vet fel a berlini terrortámadás és merénylő szabad mozgása Európán belül, Bakondi György azt válaszolta: ezek közül az egyik a két éve tartó illegális migrációs “mozgás” és a terrorizmus, valamint a köztörvényes bűncselekmények összefüggése.

Közölte:
három nagyon veszélyes csoport van, az egyik a katonák, akik már részt vettek harcokban, a másik a volt titkosszolgálati tisztek, akik hálózatokat tudnak irányítani, a harmadik pedig, amely ebben az ügyben is szerepet játszott, a vahabita hittérítők, akik a vallás terjesztésével a csalódott migránsok

vagy második-harmadik generációs, bevándorló származású európaiak között lehetnek hatékonyak.

Szintén fontosnak nevezte a berlini merénylet szempontjából, hogy a titkosszolgálatok túlterheltek, túl sok olyan embert kell figyelemmel kísérniük, aki veszélyes lehet a nemzetbiztonságra, ezért ha pár hónap alatt nem tudnak “eredményt felmutatni”, megszüntetik a megfigyelést.

Ez történt a berlini merénylő esetében is, akinek októberben fejezték be a megfigyelését – közölte Bakondi György.

Hétfő este a német főváros egyik leglátogatottabb karácsonyi vásárán, a Breitscheid téren a tömegbe hajtott egy kamion. A hatóságok szerint egy veszélyes iszlamistaként számon tartott elutasított menedékkérő, Anis Amri vezette. A tunéziai férfi ismeretlen körülmények között Franciaországba menekült, majd péntek hajnalban az olaszországi Milánóban bukkant fel, ahol a rendőrökkel folytatott tűzharcban meghalt.

(MTI)
forrás:kormányoldal

Leave a Reply 94 megnézve, 1 alkalommal mai nap |