< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Szilveszterkor az ország teljes területén intenzív lesz a rendőri

| Mobile | RSS

Szilveszterkor az ország teljes területén intenzív lesz a rendőri

2016. december 30. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Szilveszterkor az ország teljes területén intenzív lesz a rendőri

Az Európában megnövekedett általános terror-veszélyeztetettségre tekintettel a magyar rendvédelmi szervek kiemelt figyelmet fordítanak a szilveszteri tömegrendezvények biztonságára. A magyar lakosságot és az országot közvetlenül fenyegető terrorcselekmény elkövetésére utaló információ nincs a hatóságok birtokában.

A Terrorellenes Koordinációs Bizottság fenntartja a terrorizmus elleni fellépésben érintett magyar szervek emelt biztonsági készültségi szintjét. A rendvédelmi, valamint a partnerszolgálati együttműködésben az információk cseréje folyamatos.

Az információkat a Terrorelhárítási Központ (TEK) folyamatosan összegzi, elemzi és értékeli, különös figyelemmel a külföldi partnerszolgálatoktól érkező adatok esetleges magyarországi vonatkozásaira. A TEK a legmagasabb szinten tartja felderítési kapacitásait.

A hatóságok rendelkezésére álló információk nem indokolják a Magyarországon hatályban lévő 3-as (közepes) terrorfenyegetettségi fokozat módosítását, és a korábban életbe léptetett óvintézkedések szigorítását.

Valamennyi rendvédelmi szerv felkészült arra, hogy bármely, a lakosság biztonságát érintő ellenőrzött információ esetén haladéktalanul megtegyen minden szükséges intézkedést. Szilveszterkor az ország teljes területén intenzív lesz a rendőri jelenlét.

(Belügyminisztérium)

Leave a Reply 571 megnézve, 2 alkalommal mai nap |