< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Szilveszter Ausztriában: 11 nőt zaklathattak szexuálisan

| Mobile | RSS

Szilveszter Ausztriában: 11 nőt zaklathattak szexuálisan

2017. január 1. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Szilveszter Ausztriában: 11 nőt zaklathattak szexuálisan

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál

Bécsből, Innsbruckból és Salzburgból érkeztek feljelentések a hatóságokhoz. Az egyik elkövető egy salzburgi taxisofőr volt, akit már őrizetbe is vettek. Innsbruckban egy öt-hat férfiből álló csoport zaklatott nőket.

Ausztriában is megelőző intézkedésekkel készültek a hatóságok az esetleges utcai szexuális támadásokra, a nőknek Bécsben sokfelé zsebre tehető pánikgombokat osztogattak – írta a News.at, amely egyébként nyugalmasnak nevezte a Szilveszter éjjelt Ausztriábann.

Bécsből eddig három esetben tettek feljelentést molesztálás miatt megtámadott nők.

Innsbruckban öt nő tett panaszt. Utóbbi városban egy öt-hat férfiból álló csoport zaklatta a nőket a piactéren. Az MTI az osztrák állami hírügynökségre hivatkozva azt írta, hogy a 30 év körüli, “külföldi kinézetű” férfiak német, román és olasz nőkkel erőszakoskodtak. Az ügyben egyelőre nem vettek őrizetbe senkit, a térfigyelő kamerák felvételeinek kiértékelése még tart.

Salzburgban három nő jelentkezett a hatóságoknál hasonló tapasztalatokkal. Egy 23 éves salzburgi nő arról számolt be, hogy hátulról a lába közé nyúlt “egy ázsiai külsejű férfi”. A 25-30 éves molesztáló aztán eltűnt a tömegben. Egy másik nő leírása alapján egy “déli országból származó” férfi támadt rá, a harmadik nőt pedig egy helyi taxisofőr zaklatott, akit a hatóságok már őrizetbe is vettek.

A salzburgi rendőrség szóvivője szerint – tekintettel a tavalyi tapasztalatokra – nem kizárt, hogy a következő napokban további nők fognak feljelentést tenni szexuális zaklatás miatt.

Mint arról beszámoltunk, a németországi Kölnben hatalmas készültséggel vonultak ki Szilveszterkor a rendőrök, hogy megakadályozzák a tavalyihoz hasonló botrányt. Így is többen jelentkeztek a hatóságoknál, hogy szexuálisan zaklatták őket a tömegben.

forrás:hvg.hu

Leave a Reply 88 megnézve, 1 alkalommal mai nap |