< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Családon belüli erőszak: Miért Oroszország úgy véli, az első alkalommal nem bűn

| Mobile | RSS

Családon belüli erőszak: Miért Oroszország úgy véli, az első alkalommal nem bűn

2017. január 31. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Családon belüli erőszak: Miért Oroszország úgy véli, az első alkalommal nem bűn

  • 6 órával ezelőtt
  • A szakaszEurópa
Media felirata: “Egy éjjel kezdett megfojtani”

Marina meséli a történetét, egy csendes, nyugodt hangon, de a részletek szörnyű. Azt mondja, a férje verte szinte minden nap több mint egy éve.

Legördül egy zokni, feltárja a hosszú forradás sarkon, ahol egy fémlemezt helyeztünk. Mindkét lába összetört, valamint a bordái, amikor szorult az ablakon keresztül a második emeleti lakás.

Több mint 600 orosz nők ölnek az otthonukban minden hónapban, a becslések szerint levont szélesebb rendőrségi statisztika. Most néhány félnek a helyzet még rosszabb.

Oroszország parlament alsóházának, a duma már jóváhagyta a módosítást, amely eltávolítja a családon belüli erőszak a büntető törvénykönyvbe.

Bővebben itt:

Marina túlélte a kétszintes ősszel és három hónapot töltött egy tolószékben. Még akkor a visszaélés nem állt meg.

“Miután megvert tolószékemre elmentem a rendőrségre,” emlékszik vissza, most egy menedéket a veszélyeztetett nők szélén Moszkva.

“Arcom felfuvalkodott, és ajkam szétvált. De még akkor sem feltartóztatására. Voltam a rendőrségen a könnyek mondja nem tudtam hazamenni, mert azt megvert, ha tudta, hol lennék volt, “Marina mondja.

“De a rendőrség azt mondta:” ez nem egy szálloda, nem tudjuk tartani itt “, és ennyi volt.”

Shelter Moszkvában
A kép felirataAki futni Marina háza hinni visszaélés áldozatai több kell a jogi védelem, nem kevesebb,

Ha Vlagyimir Putyin elnök távozik a változás a törvényben, mint az várható volt, ez azt jelenti, hogy az első alkalommal elkövetők, akik verik a család tagja, de nem elég ahhoz, hogy rosszul őket a kórházban, nem lépnek fel a börtönbüntetést.

A maximális büntetés lesz bírságot vagy akár két hétig őrizetben.

A módosítás átrepült parlament közepette beszélni védi a család a beavatkozástól.

“Számunkra rendkívül fontos, hogy megvédje a család mint intézmény” Olga Batalina, az egyik szerző a módosítás kifejtette alatt hatalmas csillárok a lendületes lépcsőház be a parlamentbe.

Olga Batalina
A kép felirataOlga Batalina módosítása része egy szélesebb ostoroz- nyugati értékeket

Az ő javaslatára felülbírálja a változás csak tavaly júliusban, amikor legyőzte rokonok először határozták meg bűncselekmény.

Üdvözölte a nőjogi aktivistákat, a lépés okozott felfordulás között Oroszország egyre konzervatív politikai osztály.

Képviselőház elítélte “anti-család”, arra hivatkozva, hogy egy idegen is pofon egy gyermek, és kap egy finom, míg a szülő, aki nem azonos kockára börtönbüntetést.

Irányváltó ez a határozat része egy szélesebb visszaüt Oroszország ellen, amit úgy tekintik, mint az idegen, nyugati értékeket.

“Beszélünk konfliktus a családban. Nem kellene mutatni ezt a problémát a liberális szempontból” érvel ultra-konzervatív helyettes Vitaly Milonov.

“Ez olyan, mintha három egy ágyban. Alszol a feleségével – és egy emberi jogi szervezet.”

De Marina és azoknak, akik a menhely, ahol ő lakik hinni visszaélés áldozatai kell erősebb jogi védelmet, nem kevesebbet.

Jelenleg öt család szorult a házban az alapon, egy ortodox kolostor.

Alyona Sadikova igazgatója, női menhely
A kép felirataAlyona Sadikova, aki vezeti a menedéket szélén Moszkva, megdöbbenéssel fogadta a döntést, hogy megfordítsa a törvény

A hely zajos a squeals játszó gyerekek; ez kellemesen kaotikus, kényelmes és biztonságos. Finanszírozott szeretet, a nő kap menedéket, tanácsadás.

Ők is tanácsot adott megnyomásával büntető díjak ellen visszaélő, nehéz folyamat, még mielőtt a törvény megváltozott.

“Csak egy nő tapasztalataink sikerült neki bírósághoz, a” menedék igazgatója, Alyona Sadikova emlékeztet. Még akkor is, az elkövető kapott amnesztiát, és kiengedték a börtönből egy hónap múlva.

“Most a legnagyobb büntetés verés lesz gond. És ha a nő megy haza, a férje is bosszút,” asszony Sadikova figyelmeztet.

A jogszabályi változás is visszaadja felelősséget vállal abban a vád és begyűjtésével az áldozat; A rendőrség nem fog automatikusan megnyit egy eset.

“Az a személy, aki a mély válság, ez csak irreális”, a menedéket igazgatója úgy véli.

“Szabadság verni”

A javaslat külön törvény foglalkozik a családon belüli erőszak a parlament előtt több mint egy évvel ezelőtt. Ez magában foglalja a távoltartás, a megelőzés és a speciális képzést rendőrség. De a tervezet nem tett előrelépéseket; ehelyett képviselők csökkentették az büntetéseket bántalmazók.

“Ez olyan, mintha azt már kapott szabad verni: mintha ez nem komoly, csak egy pofon vagy egy lökést. De ez rendkívül súlyos következményekkel járhat”, figyelmeztet Irina Matvienko.

Ő felelős a forródrót az Anna válság közepén, amely megkapta 5000 hívás tavaly nők segítséget kérnek.

Gyermek tehén
A kép felirataMarina lánya is él a menedék

“A családon belüli erőszak nem egy normális család harcot. Beszélünk szisztematikus viselkedését. Így lehetővé büntetlenség különösen veszélyes, mert a nő egy-egy vele bántalmazó” ő állítja.

Marina már biztonságosan és fokozatosan kezdik újjáépíteni az életét. Van egy munkát a kolostor pékség és menti fel, hogy beköltözik egy lapos vele 10 éves lánya.

De ő nem volt esélye, hogy megragad a legfiatalabb gyermek, amikor elmenekült mezítláb otthonából pánik. Most ő küzd férje őrizetbe.

“Hogy lehet, hogy hagyta, hogy vele maradjon, miután mindent, amit tett,” Marina küzd, hogy megértsék.

De annak ellenére, hogy a hegek a testén, a férje soha nem sikerült bíróság elé. A gond az, hogy még kevesebb elkövetők felelősségre vonható, és most beavatkozó előtt visszaélés veszélyessé válik lehet még nehezebb.

A családon belüli erőszak: Hasznos elérhetőségek

forrás:BBC

Leave a Reply 1155 megnézve, 1 alkalommal mai nap |