< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Donald Trump lőtt az eljáró amerikai főügyész, miután kétségbe jogszerűségét a bevándorlási tilalmat.

| Mobile | RSS

Donald Trump lőtt az eljáró amerikai főügyész, miután kétségbe jogszerűségét a bevándorlási tilalmat.

2017. január 31. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Donald Trump lőtt az eljáró amerikai főügyész, miután kétségbe jogszerűségét a bevándorlási tilalmat.

Sally Yates, akit kinevezett Barack Obama, a korábbi rendezett Igazságügyi Minisztérium ügyvédek nem érvényesíteni az elnök végrehajtó érdekében.

Dana Boente, amerikai ügyvéd a kelet-District of Virginia, váltotta fel megbízott főügyész.

Ő rendezte az osztály érvényesíteni úr Trump érdekében.

A nyilatkozatot, a Fehér Ház mondta Ms Yates volt “elárulta” az osztály.

Mr Trump érdekében ideiglenesen megtiltotta állampolgárainak hét muzulmán többségű országokban bejutását az Egyesült Államokban, és felkeltette az utcai tiltakozások az Egyesült Államokban és külföldön egyaránt.

Egy levél , Ms Yates azt mondta, hogy “nem győzte, hogy” az elnök sorrendben jogszerű volt.

“Amíg én vagyok az eljáró főügyész, az Igazságügyi Minisztérium nem jelen érveket védelmében az Executive Order,” mondta.

Küldd Donald Trump: A kép szerzőiTWITTER / REALDONALDTRUMP
A kép felirataúr Trump korábban tweetelt közvetlen kritika asszony Yates

Néhány órán belül, a Fehér Ház bejelentette: “Elnök Trump megkönnyebbült Ms Yates feladatait.”

Ő “elárulta a Department of Justice azáltal, hogy végrehajtja a jogrend célja, hogy megvédje az állampolgárok az Egyesült Államok”, a nyilatkozatot a sajtótitkára azt mondta.

Media feliratotdemokrata szenátor Richard Blumenthal tiszteleg Sally Yates az “állást”

Azt is le őt, mint “gyenge határokkal és nagyon gyenge az illegális bevándorlás”.


“Monday Night Massacre?” Elemzés Anthony Zürcher, Észak-Amerikában újságíró, a BBC News

Donald Trump kritikusok nevezni a “Monday Night mészárlás”. Ez egy utalás Richard Nixon elnök szombat este kifosztását a főügyész alatt a mélyben a Watergate-botrány 1973 utoljára felső Igazságügyi Minisztérium tisztviselői kiszorultak egy elnök.

Ezúttal egy kicsit más, de. Megbízott főügyész Sally Yates lényegében kénytelen úr Trump kezét, amikor elrendelte, Igazságügyi Minisztérium ügyvédek nem megvédeni az elnök közelmúltbeli bevándorlási érdekében a bíróság előtt.

Mr Trump nem állhatta az ilyen dac egy Obama-adminisztráció hatástartam cserére hamarosan úgyis. Ismét azonban a Fehér Ház csapat nem tudott segíteni, de viszont a retorikai térfogata legfeljebb 11 bejelenti a tüzelési, azzal vádolva Ms Yates rendelkező “elárulta” az Igazságügyi Minisztérium.

Ms Yates lépés következik a nyomában hasonló over-the-top reakció írni, aláírása több mint 100 karrier külügyminisztériumi tisztviselők, elítélve a bevándorlás cselekvés-amerikai.

Ez könnyű elképzelni, hogy ez a kormányzat – alig több mint egy héttel a hatalom – úgy érzi, beszámítható a Washington bürokrácia célja, hogy aláássa azt minden alkalommal. Ha ez a fajta bunkermentalitás növekszik az előttünk álló napokban, ez a politikai érvágás valószínűleg lesz még csak a kezdet.

Van Trump bevándorlási érdekében törvényes?


Az ő helyére, Mr Boente, szintén nevezi ki Barack Obama, 2015-ben ő is megerősítette az amerikai szenátus – amitől felvehetők, míg M. Trump vár saját jelöltet, hogy jóvá kell hagyni.

Szenátor Jeff Sessions vár megerősítést tárgyalásra a szerepet később ezen a héten.

Eközben, több száz diplomaták és külföldi alkalmazottai már összeállítani egy “elégedetlenség kábel” hivatalosan kritizálni az elnök végrehajtó érdekében.

A tervezet a kábel azt mondta, hogy a bevándorlási korlátozások nem fogja az amerikai biztonságosabb, a nem-amerikai és téves üzenetet a muzulmán világban.

A tilalom rudak polgárok Irak, Szíria, Irán, Líbia, Szomália, Szudán és Jemen.

Media feliratotFehér Ház teszi ultimátumot diplomaták

A Fehér Ház következetesen megvédte úr Trump végrehajtó érdekében viták ellenére, a sajtótitkára Sean Spicer mondván diplomaták kell “kap a program”.

Ezen túlmenően, a korábbi elnök, Barack Obama nyilvánvalóan szakított az egyezmény a korábbi elnökök elkerülve megjegyzést utódaik.

A tiltakozók rally tüntetés során ellen, az új bevándorlási tilalmat elnök által Donald Trump a John F. Kennedy nemzetközi repülőtéren január 28, 2017, New York City.A kép szerzőiGETTY IMAGES
A kép felirataelnök Trump érdekében találkozott széleskörű tiltakozás – beleértve ezt a JFK repülőtéren, New York

Kommentálva a tiltakozások a bevándorlási érdekében, Obama elnök azt mondta, hogy “bátorító”.

“A polgárok gyakorolják alkotmányos gyülekezési jog, szervezi és a hangjukat által választott tisztviselők pontosan mit várunk, amikor az amerikai értékek forognak kockán,” mondta egy nyilatkozatában, amely nem említi Mr. Trump nevét.

Mr Trump is cserélni a megbízott igazgatója az amerikai Bevándorlási és Vámhivatal végrehajtásáról, Daniel Ragsdale, aki már a poszt, mivel január 20. Ő az egykori igazgató-helyettese.

Az elnök nevezi ki Thomas Homan, az ügyvezető társigazgatója végrehajtás és eltávolítását, az új megbízott igazgató.

A nyilatkozatot a Belbiztonsági Minisztérium bejelenti a változás nem magyarázza az okát.

 

forrás.BBC

Leave a Reply 536 megnézve, 1 alkalommal mai nap |