A Magyar Nemzet sportot űz a félretájékoztatásból, alaptalan híreszteléseivel zavart kelt mind a pedagógusok, mind pedig a közvélemény körében.

A lap valótlan információival ellentétben a 2017. évi január elsejei jövedelmi állapothoz viszonyítva 7 % béremelésben generálisan részesül minden nevelés-oktatást segítő alkalmazott. A 7 %-os emelés kötelező volt, az e feletti 3 %-ot az egyes alkalmazottak tekintetében a munkáltató mérlegelési jogkörében eljárva differenciáltan oszthatja el.

Magyarország erősödik: a kormány 2017-ben 455 milliárd forinttal többet fordít az oktatásra, mint ami a szocialisták 2010-es költségvetésében szerepelt. Évről évre bővül az ingyenes gyermekétkeztetés és tankönyvellátás, országszerte zajlanak az iskolafejlesztések, a pedagógusokkal és szakmai szervezetekkel állandó a párbeszéd a már egy éve működő a Köznevelési kerekasztal keretein belül.

A kormány megbecsüli a oktatásban dolgozókat, hiszen gyermekeink nevelésért, fejlődésért felelnek. Ennek jele, hogy ötödik éve tart a rendszerváltás óta legnagyobb pedagógus-béremelés és megkezdődött a nevelést – oktatást segítők béremelése is, melyet az állami fenntartású és működtetésű intézményekben dolgozók garantáltan megkapnak.

(EMMI; Oktatásért Felelős Államtitkárság)