< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Exkluzív: megszólal a Trump-beiktatás magyar VIP-vendége

| Mobile | RSS

Exkluzív: megszólal a Trump-beiktatás magyar VIP-vendége

2017. február 1. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Exkluzív: megszólal a Trump-beiktatás magyar VIP-vendége

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál

Exkluzív: megszólal a Trump-beiktatás magyar VIP-vendége
Hirdetés

Hogyan került Donald Trump beiktatására, és szerinte miért jó, hogy magukat evangéliumi kereszténynek valló politikusok vezetik Amerikát? A csütörtöki Heti Válaszban Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat vezetőjének jelentése a kulisszák mögül.

„Erős a kormány mögött a tévéprédikátorokkal is fémjelzett evangéliumi, pünkösdi, újjászületett keresztények támogatása. Az pedig nagyon rokonszenves, hogy Trumpék minden alkalmat imával, prédikációval kezdenek, és más módon is tanúságot tesznek a hitükről. Ma még nem látjuk, hogy a kormányzásban a vallásnak mekkora szerepe lesz, de tény, hogy a Biblia mindenhol ott van, és mintha Isten is jobban a középpontban állna. Már csak az a kérdés, hogy mindez szívből vagy színből történik-e” – mondja a Heti Válasznak Szenczy Sándor. Amint a Baptista Szeretetszolgálat elnöke fogalmaz, az evangéliumi keresztények körében „nagy a várakozás, hogy mostantól nem annyira a demokrácia, mint inkább a teokrácia felé mozdulnak el a dolgok”.

Szenczy elmeséli továbbá, miért él egy éve az Egyesült Államokban, hogyan került Vujity Tvrtko tévés személyiséggel egyetemben Donald Trump beiktatására, és miért volt kellemetlen számára az a híresztelés, hogy Orbán Viktornak nem sikerült jegyet szereznie az eseményre. A republikánusokkal való kapcsolatának alátámasztására pedig elmeséli, hogyan találkozott pár éve azzal az amerikai tiszttel, aki annyira ismerte Magyarország domborzatát és vizeit, hogy még bombázási tervet is készített.

A teljes nagyinterjú a február 2-i Heti Válaszban olvasható. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Leave a Reply 243 megnézve, 1 alkalommal mai nap |